Открийте ни и в

Lifestyle

ИКЕА каталог 2021 влиза в помощ на всеки дом

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

ИКЕА каталог 2021 отбеляза своя 10-ти рожден ден в България. По тази причина той е под формата на специално издание, практически полезно за всяко домакинство: „Съветник за по-добър живот у дома“.

Животът е поредица от новости, обрати и важни решения. Понякога те идват неочаквано и изискват нов начин на мислене, нови переспективи, нови навици и решения. През последните месеци почти всеки е изправен пред търсене на алтернативни начини за извършване на ежедневните си задължения поради възникналата ситуация. А домът е основното място за всички тях- в него се пренесоха офисът, училището, детската градина, той стана център за ежедневната работа – от място за почивка и отмора до бизнес помещение за срещи и учене на нови уроци от училище. Така възникнаха нови нужди на домакинствата, свързани с обособяване на мини-кътове, специални интериорни решения и реорганизиране на домашното пространство.

Ето защо ИКЕА каталог 2021 идва на помощ със съвети за обновяване на дома и удовлетворяване на новите потребителски нужди. В него са събрани интелигентни съвети, свежи идеи и дизайнерски решения за всяко помещение в дома. Потребителите могат да намерят подходящото за тях интериорно предложение или DIY съвети за организиране на домашното пространство. Всички хитрини за по-добро ежедневие у дома са обвързани с някои от най-добрите продуктови предложения на ИКЕА, съчетани по практичен и функционален начин. „Съветникът“ споделя идеи за обзавеждане както на малки, така и на големи пространства с ограничен бюджет и време. Той показва на хората как всеки един кът у дома може да бъде оползотворен по нетрадиционен и творчески начин и да се превърне в мини офис помещение или място за учене на новите уроци.

„Животът у дома никога не е бил толкова важен, колкото е сега. Последните няколко месеца ни показаха, че нашият дом е нашата крепост. Ние от ИКЕА искаме да помогнем на хората в организирането на тази крепост по възможно най-добрия начин и затова предлагаме интериорни решения в типичния за нас шведски стил, предназначени както за големи, така и за малки пространства. Уютният дом може да бъде практичен и функционален и „съветникът“ ни ще го докаже.“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА.

ИКЕА каталог 2021 също има за цел да вдъхнови хората да живеят по-здравословен и по-устойчив живот у дома. Ето защо той включва предложения, свързани със стратегията на шведския бранд да използва все повече рециклирани материали в производството на мебели и интериорни решения. В „Наръчника за по-добър живот у дома“ са предложени продукти, произведени от рециклирани пластмаса, дърво и памук. Те са вдъхновени от кръговата икономика и естествените материали за производство.

Нашият „Съветник” дава ценни идеи и в еко посоката: една малка стъпка, един нов полезен навик, една лампа от рециклирана пластмаса или един кран за пестене на вода са напълно достатъчни да подобрим живота у дома, но и на планетата. Ние в ИКЕА вярваме в това, ето защо сме подготвили продкти, изготвени от изцяло рециклирани материали, които да паснат в интериорния стил на всеки дом.“– казва още Йоана Цонева.

Юбилейният брой на каталога ще бъде наличен в магазините на ИКЕА, както и онлайн, на сайта www.ikea.bg/

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

26 658 976 изминати крачки в Нестле за Живей Активно!

MIKA

публикувано

на

от

Тита, снимка: ПР

Общо 26 658 976 крачки извървяха привържениците на инициативата Нестле за Живей Активно! на 22 септември в общо 22 града в страната. Столичани отбелязаха 15-та годишнина на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас с 4 пешеходни маршрута, а в 21 града в страната се организираха различни инициативи. Денят съвпадна и с националния празник и Европейския ден без автомобили, като в резултат на извървените крачки, Нестле за Живей Активно! спести над 3 тона CO2 на природата у нас.

Провървените крачки се равняват още на повече от 3000 пъти изкачване на първенеца на Балканите – Мусала, 30 пъти отиване и връщане до Черно море, преплуване на р. Искър 30 пъти и 20 пъти преминаване на най-дългия пешеходен маршрут у нас – Ком-Емине.

„Благодарни сме на всички, които се включиха тази година, защото въпреки трудностите и спазването на социална дистанция, успяхме да докажем, че всеки един от нас може да бъде добрият пример за себе си и своите близки. Видяхме много семейства, които ентусиазирано следваха маршрутите и предаваха посланието на своите деца – че движението е в основата на едно по-добро бъдеще както за нас, така и за нашата природа“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле югоизточен пазар.

По всички маршрути хилядите участници изпълняваха и специалните предизвикателства „от място“. Това са лесни за изпълнение упражнения, които всеки може да изпълни – като коремни преси от стоеж, слалом подскоци, клекове с детска количка, странични клекове и други. Примерът за ходенето пеш последваха и Тита и Ballan, които даже се спряха на всички предизвикателства по маршрута НДК – Южен парк и заедно повтаряха упражненията.

Докато резултатите извън София все още се обработват, в столицата чрез дигиталната карта, направена по световна технология от ЕСРИ България, отчете и кой маршрут води в надпреварата по крачки. Най-дълго разстояние са извървели по маршрут НДК – Южен парк, където броят крачки е 7 692 256. На второ място е Борисовата градина, където в почивния ден се извървяха 4 207 30 крачки. 3-то място е за Северния парк с 2 456 000 и на четвърто – най-новият парк в Столицата – Възраждане, с близо милион извървяни крачки. Почитателите на инициативата имаха възможност да се включат и в лекоатлетичен маратон, организиран от федерацията по Лека атлетика, както и да разходят куче в приюта „Фермата“.

Повече за Нестле за Живей Активно!: https://bit.ly/3lGzFGl

Продължете понататък

Lifestyle

БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

В периода 27 септември – 11 октомври 2020 г., зрителите на БНТ 3 ще могат да се насладят на 30 часа на живо от тазгодишното Открито първенство на Франция по тенис  – „Ролан Гарос“. Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете на българските звезди – Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която след отличното си представяне на US Open получи уайлд карт за основната схема.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера отреди Григор Димитров да се изправи в първия кръг срещу французина Грегоар Барер. Цветана Пиронкова играе на старта с Андреа Петкович (Германия).

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените, както и подбрани интересни мачове от по-ранните фази на „Ролан Гарос“. Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански. Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис. За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт „Филип Шатрие“. На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието – нещо, което не се е случвало в историята на престижния турнир.

„Ролан Гарос“ е третият за годината от Големия шлем. През 2020 г. ще бъде и последен, тъй като изданието „Уимбълдън“ беше отменен заради пандемията от коронавирус. Френското първенство също беше отлагано на два пъти, но вече всичко в Париж е готово за дългоочакваното начало.

Следете програмата на БНТ 3, за да гледате на живо най-интересните мачове от „Ролан Гарос“.

Продължете понататък

Горещо