Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

Ирена Петкова е новият мениджър „Дигитални комуникации“ в Avon за регион Балкани

MIKA

публикувано

на

Ирена Петкова поема поста мениджър „Дигитални комуникации“ в Avon за регион Балкани, като от август тази година тя отговаря за управлението на дигиталните проекти и осъществяването на планираните кампании за региона. Основна задача за нея е развитието на платформата за електронна търговия, която е сравнително нова за Компанията за жени. Ирена работи и за създаването и управлението на ефективни тактики за клиентско сегментиране на пазара, за различни промоционални предложения, както и за осъществяване на маркетинг стратегията, обвързана с онлайн съдържанието.

„Особено се гордея, че с екипа ми успяхме да предоставим на Представителите на Avon още една възможност за развитие с платформата за онлайн търговия, а на клиентите ни – съвременен начин за общуване с марката. Всеки ден работим за подобряване на опита и преживяването на потребителя в онлайн среда и резултатите са налице”, споделя Ирена Петкова.  „Вдъхновяват ме предизвикателството и успехът, както на моя екип, така и на всички Представители, които с ентусиазъм прегърнаха онлайн възможностите, които Avon предлага“, допълва тя.

Като мениджър „Дигитални комуникации“ за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора Ирена Петкова поема предизвикателната задача да повиши ангажираността на независимите Представители на Avon в дигитална среда и да постигне максимално използване на онлайн възможностите на компанията. Това е много благодатно поле за развитие, в което Представителите могат да подобрят своите резултати. Платформата за онлайн пазаруване, част от avon.bg, предлага денонощен достъп до повече от 1000 продукта, като потребителите регулярно получават допълнителни отстъпки и специални предложения. С няколко лесни стъпки тя позволява на клиента да избере и да се свърже с предпочитания  от него Представител, а от друга страна самите Представители могат да развиват и подобряват персонализираните си онлайн магазини и да се възползват от възможностите на онлайн средата.

Ирена Петкова се присъединява към екипа на Avon през 2013 г. с 14 години опит в дигиталната и маркетинг сфера. До момента тя е супервайзор “Уеб маркетинг“ за Балканите. Ирена е реализирала множество успешни кампании в рамките на Компанията за жени, като основна нейна заслуга е събирането и управлението на екипа от специалисти по електронна търговия в България и Сърбия.

Основен приоритет за Avon от създаването на компанията преди близо 130 години досега e да вдъхновява жените, предоставяйки им възможности за развитие и успешно израстване в професионален и личен план. Дългосрочната политика в тази посока превръща Компанията за жени Avon в бизнеса с най-голям брой жени на мениджърски позиции в световен мащаб, както и в най-предпочитания работодател, работещ за полова равнопоставеност на служителите. Компанията за жени е посветена на това да осигури повече възможности на дамите и да подобри начина им на живота, като им вдъхва увереност да преследват своето щастие, успех и признание във всяка една своя лична и обществена роля.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

eMAG разкрива кои са среднощните купувачи на онлайн сайта

MIKA

публикувано

на

от

Стефана Здравкова, директор eMAG.bg, снимка: ПР

Едно от съществените предимства на онлайн пазаруването е 24-часовият достъп до предложенията на електронните магазини. Именно от това се възползват много потребители, които пазаруват на eMAG.bg след полунощ.

Основният мотив на среднощните купувачи е съвсем разбираем – те искат да разгледат всички предложения на спокойствие след приключване на работния ден и семейните ангажименти, и внимателно да обмислят
бъдещите покупки. Според статистиката на eMAG.bg, среднощните потребители са най-активни в часовия пояс 0-1 часа през нощта, когато са регистрирани най-много поръчки. Общият брой покупки за цялата 2016
година, извършени в часовете между полунощ и 6 сутринта, е 31981. Това прави средно по почти 15 поръчки на час.

Анализът на eMAG.bg дава информация и за най-популярните продукти, които пазаруващите нощем купуват. Интересното е, че на първо място са пелените за бебета, следвани от еспресо кафе машините и мобилните телефони. Можем само да гадаем дали между двата продукта първенци има нещо общо – родителите имат нужда от кафе, за да останат будни и да се грижат за своите наследници.
Разбира се, има и много потребители, които са изпълнени със страст към най-популярната съвременна джаджа – смартфонът. Това се доказва от водещата като обем поръчвани продукти категория при нощното
пазаруване – аксесоарите за телефони.

„Големият брой поръчки в малките часове демонстрира нагледно предимствата на онлайн търговията – 24 часов достъп до предложенията и удобството да пазаруваш независимо къде се намираш стига да имаш
достъп до Интернет“ каза Стефана Здравкова, Директор на eMAG.bg. „Данните за покупките в интервала 0-6 часа ни показват кои са категориите, към които потребителите проявяват най-голям интерес след полунощ и ние ще насочим усилията си да предлагаме все по-интересни оферти и през тези часове на денонощието на нашите клиенти.“

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Горещо