Открийте ни и в

Lifestyle

Ирландско танцово шоу набира средства за лечението на дете с церебрална парализа

MIKA

публикувано

на

На 26 май от 21:30 ч. в клуб студио 5 Irish Dance & Music Project ще представи благотворителното си шоу в подкрепа на 10-годишния Слави Едрев, страдащ по рождение от епилепсия и детска церебрална парализа. Формацията-инициатор е към школа по ирландски танци, „Fly Into Dance“.

Още щом научават за съдбата на малкото борбено момче, артистите от формацията прегръщат каузата и без да се замислят си обещават да съберат внушителната сума от 100,000 евро, необходима за лечението му, включващо сложни манипулации по  трансплантация на стволови клетки в Русия. За спектакъла, който музикантите и танцьорите ще изнесат няма фиксиран вход – всеки сам може да прецени каква сума може да отдели като дарение за малкия Слави.

Irish Dance & Music Project е шоу програма, разкриваща различни аспекти от ирландския танц и музика – през традиционния до по-съвременния.  Артистите ще бъдат разпределени на две групи- бенд,  съставен от шестима изпълнители и танцова формация от шест до седем изпълнителя , която ще се изяви и в двата стила на танцуване характерни за ирландските танци.

Музикантите, които ще вземат участие в дарителската акция са добре познатите Евгени Чакалов – Thin/Low whistles и ирландска флейта, Иван Пенчев -Цигулка , Димитър Благоев -Китара , Петър Делчев – Бодран ( ирландски барабан). В танцовата програма се отличават Ситара Бакирова, Надежда Недялкова, Силвия Цветкова ,Десислава Даскалова , Десислава Вангелова , Михаела Методиева  и Росен Идеалов.

Всички те са с отворени сърца и вяра в доброто у хората и призовават да се присъединят към шоуто на 26 май всички, които могат да отделят дори и малка сума, която би била крачка в набирането на средствата, необходими за лечението на Слави.

Всеки, който желае може да направи дарение и извън шоуто по следните начини:
– да изпрати SMS на номер  17 777 с текст DMS SLAVI
-да преведе сума по следните сметки:
IBAN BG 81 TTBB 9400 4626 8225 89
BIC:  TTBBBG22
SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
Получател: Слави Пламенов Едрев

IBAN BG 53 PRCB 9230 1046 9890 19
BIC: PRCBBGSF
Procredit Bank
Получател: Слави Пламенов Едрев

Въпреки провеждането на антиепилептично лечение и редовна рехабилитация, детето продължава да бъде с тежко изоставане в моторното и нервно-психическото си развитие.
Това принуждава родителите на Слави да търсят други, алтернативни методи на лечение като трансплантация на собствени стволови клетки. През август получават потвърждение от Руския онкологичен център „Н. Блохин”, че Слави може да бъде приет за изследване и лечение с използване на клетъчни технологии. Общата продължителност на лечението е 3 години, с вливки на всеки 2-3 месеца, а необходимата сума е 105 000 евро!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо