Открийте ни и в

Музика

Йоанна Драгнева и детска вокална група „Мики Маус” посвещават песен на Земята

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

С „Ритъмът на Земята” децата ни учат да обичаме природата чрез музика и ритъм

Чуваме ли как пеят птиците в градината, как капките тракат по покрива, как пчелите навън жужат, чуваме ли ритъма на Земята? Със сигурност децата от детската вокална група „Мики Маус” го правят, защото в новата си песен „Ритъмът на Земята” пеят в хармония с мелодията на природата. Точната пулсация на песента е подсилена и от включването на красивата Йоанна Драгнева, която освен „поп и джаз пеене” е завършила и „ударни инструменти”. Певицата е щастлива, че е получила покана от основателя и ръководителя на групата Вяра Пантелеева да се включи в заснемането на „Ритъмът на Земята”. Всички те посвещават тази специална песен както на празника на детето 1 юни, така и на световния ден на околната среда – 5 юни.

Песента е по текст на Теодора Попова-Лазарова, музика и аранжимент – Петър Рангелов, а режисьор на пъстрото и усмихнато видео е Любо Цанков. Главните герои са децата, дърветата и ритъмът на „клавес” – ударен музикален инструмент, с които всяко дете може да пресъздаде музиката на сърцето си.

Лъчезарните Мики Маусчета, усмивката на Йоанна Драгнева и професионалният й подход очароват и правят песента „Ритъмът на Земята” подходяща за всеки празник. А посланието й – да се вслушваме по-добре в гласа на природата – остава да пулсира. Дано да го чуем.

Ритъмът на Земята

Изпълнители: Детска вокална група „Мики Маус” и Йоанна Драгнева

Музика и аранжимент: Петър Рангелов

Текст: Теодора Попова-Лазарова

Режисьор на видеото: Любо Цанков

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо