Открийте ни и в

Lifestyle

Какви са предимствата при уреждане на взаимоотношенията извън съда при развод

MIKA

публикувано

на

Според една не малка част от хората, уреждането на взаимоотношенията в съда е най-правилният вариант. Ние обаче твърдо вярваме, че това съвсем не е добра алтернатива, поради простата причина, че хората лесно можем да достигнем до консенсус, стига да проявяваме уважение един към друг и да умеем да правим компромиси.

За да бъдем наистина полезни, то в тази статия сме решили да разгледаме из основи един от най-коментираните въпроси през последните няколко години, свързани изцяло с това как следва да протече едно бракоразводно дело. Дали нещата да се случат по взаимно съгласие или точно обратното.

Ако трябва да бъдем откровени, най-добре би било да не се стига до разтрогването на брака, тъй като няма нищо по-хубаво от това семействата да бъдат цели и непокътнати и децата да живеят в една уютна и приятна семейна среда. За огромно съжаление обаче често пъти нещата не винаги протичат по този начин и се стига именно до това прекратяване на семейните взаимоотношения, което ние не считаме за недопустимо нередно.

В редовете по-долу ще се опитаме да нахвърлим отгоре, отгоре какви са основните предимства, ако все пак сте решили нещата да се случат по културния начин, без да преминавате към обиди, клевети и други неприятни ситуации. Ще нахвърлим някой от предимствата, с които е препоръчително да бъдете запознати.

Какви са основните предимства при прекратяването на брака по взаимно съгласие

· Спестявате разходи;

Вероятно сте запознати, ако вече сте планували да преминете през една такава процедура, но разводът по взаимно съгласие със сигурност ще струва далеч по-малко средства на двамата от партньорите. Освен това няма да е необходимо процесът да продължава твърде дълго време, тъй като самият развод преминава през едно заседание и единственото, за което следва да изчакате, е решението на съда.

Хубаво е да бъдете запознати, че по-голямата част от адвокатите си определят хонорар, който е в размер на 400 лева. Разбира се, това съвсем не означава, че наетият от вас правен консултант ще ви таксува толкова. Ето защо е от ключова необходимост този въпрос да бъде предварително дискутиран. Така ще се чувствате максимално подготвени и няма да тегнат абсолютно никакви съмнения у вас.

· Пестите време;

Колкото са ценни парите, толкова ценно се оказва и времето през последните няколко години. За да не позволявате вашият бракоразводен адвокат да бъде в пряк контакт с вас в продължение на месеци наред, то най-добре се опитайте да обсъдите с партньора си защо е препоръчително да изберете развод по взаимно съгласие. Самата процедура е много по-евтина и кратка. Това са две от основните й предимства, заради които хората избират да се разведат по този начин.

Ако ли обаче все още изпитвате сериозно затруднение при избора на адвокат и не сте сигурни дали можете да му гласувате доверие, то нашият съвет е да се огледате много внимателно и да се опитате да прецените колкото се може по-трезво самата обстановка. Предлагаме ви да посетите адвокатската кантора SBKLaw.bg и да проведете една предварителна консултация с някой от правните лица там.

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от вашите запитвания!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Нова кампания на Storytel пресъздава емоциите, които буди аудио съдържанието

MIKA

публикувано

на

от

Новата глобална кампания на Storytel “Отвори ушите си” пресъздава реакциите, които предизвиква възприемането на аудио съдържание в човешкия мозък. Кампанията е посветена на “историите, които ни докосват” и обяснява в кратки филми колко въздействаща може да бъде добрата история, когато просто отвориш ушите си и слушаш. Аудио изживяването и добре разказаните истории докосват човешкото съзнание както физически, така и психологически и филмите илюстрират ефекта върху човешкото тяло със стъклени модели, пълни с вода и цветови пигменти, които символизират начина, по който аудио историите ни докосват.

“Аудиокнигите влияят на хората по множество начини, тъй като различните типове истории стимулират сетивата ни и събуждат емоции.” обяснява Сесилия Кроон, която ръководи глобалния маркетинг на Storytel.

“Ако никога не си слушал аудио история, е трудно да си представиш колко въздействаща може да бъде тя. “Затова създадохме тази кампания като опит да визуализираме какво става в тялото ти, ако просто отвориш ушите си и слушаш.”

“Очите и това, което виждаме, са свързани повече с мисленето, докато звукът, който е чиста вибрация, е всъщност емоция.”, коментира психотерапевта и писател Мадлен Алгафари, която гостува в шестото издание на онлайн поредицата Storytel Live, в която съвременни български писатели говорят с журналиста Даниел Ненчев.

Когато чуваме, много по-директно достигаме до преживяването, защото реагира по-активно дясното полукълбо на мозъка, което отговаря за емоциите. Един чут текст може много по-бързо и емоционално да въздейства и дори може да лекува. Неслучайно разказвачите на приказки навремето са първите терапевти и баянките, песнопенията, мантрите се използват за лечение, защото въздействат по-директно. Когато човек слуша книга, са много по-ангажирани подкорието и лимбичната система на мозъка и затова един чут текст има винаги много по-дълбок ефект. обяснява още тя по темата, широко застъпена в книгата й “Чувствам, следователно съм”, която е налична за слушане в Storytel.

По случай деня на детето през юни, следващите две срещи на Даниел Ненчев в Storytel Live ще бъдат с детски писатели. Първият гост е Катя Антонова, автор на заглавия като „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Рибка“ и „Принцесешки истории“, която ще се срещне със слушателите на живо на 1-ви юни, 16:00 ч., във Facebook страницата на Storytel.

През миналия месец Storytel надгради и популярната си функция за потребителски ревюта на заглавията в платформата. Слушателите вече могат да избират между 18 емоджита, с които да опишат емоцията, която буди у тях всяко заглавие. Тази нова функционалност помага на потребителите да оценяват произведенията бързо и ефективно, като същевременно прави намирането на нови заглавия за слушане по-лесно.

“Потребителите на Storytel са високо ангажирани, което за нас е страхотно важно! Затова надграждаме социалните функции в платформата, като даваме възможност на най-запалените фенове да споделят помежду си мисли, чувства и емоции, които аудиокнигите будят у тях.” казва Лиза Василева, мениджър на Storytel за България.

Само от началото на годината досега у нас са изслушани повече от 572 000 часа, което е повече от половината на времето, прекарано в платформата за цялата 2019 г. в България. За нарастващия интерес на потребителите към аудио съдържанието говори и непрестанно увеличаващия се брой коментари и препоръки на заглавия в приложението. За последните три месеца в апликацията на Storytel глобално са създадени над 100 000 ревюта на аудиокниги.

Продължете понататък

Lifestyle

Пътувай сигурно с новата рубрика на Tialoto.bg и туристическата агенция Posoka.com 

MIKA

публикувано

на

от

Въпреки разпространението на COVID-19 лятото наближава и е време не само да си мечтаем за предстоящата ни лятна почивка, но и да започнем да я планираме и организираме. Заради пандемията тази година сме поставени пред много предизвикателства, затова в помощ на потребителите един от най-четените лайфстайл сайтове Tialoto.bg и водещата туристическа агенция Posoka.com дават началото на специална рубрика „Пътувай“, с която да помогнат на всеки да планира безопасна и сигурна почивка.

Какво да сложим в куфара си, когато тръгваме на път в условията на коронавирус, как авиокомпаниите се грижат за здравето и сигурността на пасажерите си по време на полет и кои летни курорти са най-подходящи за морската ни почивка в условията на коронавирус – тези и още теми ще откриете в Пътувай“.

За всички дами, които все още не са избрали къде да прекарат лятната си отпуска, на Tialoto.bg те ще открият специални предложения на интересни, нестандартни и екзотични дестинации и места за настаняване, подбрани специално от туристическите експерти на Posoka.com. И тъй като Tialoto.bg е запазено място за модерната млада дама, за която луксът е необходимост, в рубриката специално място имат и почивки от по-висок клас както от страната, така и от света.

На фона усложнената обстановка за пътуване заради коронавируса, „Пътувай“ ще постави специален фокус върху българските курорти и всички магични местенца в страната ни, където можем да избягаме от градската суматоха – от морето, през планината, до всички малки населени места, които пленяват с автентичността и духа си.

Паралелно с това в специалната рубрика ще откриете и специални интервюта с някои от любимите ни звезди и популярни личности, които ще разкажат кои са техните любими дестинации, без какво в куфара си не тръгват на път, както и как самите те ще планират почивката си в условията на коронавируса.

Продължете понататък

Горещо