Открийте ни и в

Lifestyle

Какви са предимствата при уреждане на взаимоотношенията извън съда при развод

MIKA

публикувано

на

Според една не малка част от хората, уреждането на взаимоотношенията в съда е най-правилният вариант. Ние обаче твърдо вярваме, че това съвсем не е добра алтернатива, поради простата причина, че хората лесно можем да достигнем до консенсус, стига да проявяваме уважение един към друг и да умеем да правим компромиси.

За да бъдем наистина полезни, то в тази статия сме решили да разгледаме из основи един от най-коментираните въпроси през последните няколко години, свързани изцяло с това как следва да протече едно бракоразводно дело. Дали нещата да се случат по взаимно съгласие или точно обратното.

Ако трябва да бъдем откровени, най-добре би било да не се стига до разтрогването на брака, тъй като няма нищо по-хубаво от това семействата да бъдат цели и непокътнати и децата да живеят в една уютна и приятна семейна среда. За огромно съжаление обаче често пъти нещата не винаги протичат по този начин и се стига именно до това прекратяване на семейните взаимоотношения, което ние не считаме за недопустимо нередно.

В редовете по-долу ще се опитаме да нахвърлим отгоре, отгоре какви са основните предимства, ако все пак сте решили нещата да се случат по културния начин, без да преминавате към обиди, клевети и други неприятни ситуации. Ще нахвърлим някой от предимствата, с които е препоръчително да бъдете запознати.

Какви са основните предимства при прекратяването на брака по взаимно съгласие

· Спестявате разходи;

Вероятно сте запознати, ако вече сте планували да преминете през една такава процедура, но разводът по взаимно съгласие със сигурност ще струва далеч по-малко средства на двамата от партньорите. Освен това няма да е необходимо процесът да продължава твърде дълго време, тъй като самият развод преминава през едно заседание и единственото, за което следва да изчакате, е решението на съда.

Хубаво е да бъдете запознати, че по-голямата част от адвокатите си определят хонорар, който е в размер на 400 лева. Разбира се, това съвсем не означава, че наетият от вас правен консултант ще ви таксува толкова. Ето защо е от ключова необходимост този въпрос да бъде предварително дискутиран. Така ще се чувствате максимално подготвени и няма да тегнат абсолютно никакви съмнения у вас.

· Пестите време;

Колкото са ценни парите, толкова ценно се оказва и времето през последните няколко години. За да не позволявате вашият бракоразводен адвокат да бъде в пряк контакт с вас в продължение на месеци наред, то най-добре се опитайте да обсъдите с партньора си защо е препоръчително да изберете развод по взаимно съгласие. Самата процедура е много по-евтина и кратка. Това са две от основните й предимства, заради които хората избират да се разведат по този начин.

Ако ли обаче все още изпитвате сериозно затруднение при избора на адвокат и не сте сигурни дали можете да му гласувате доверие, то нашият съвет е да се огледате много внимателно и да се опитате да прецените колкото се може по-трезво самата обстановка. Предлагаме ви да посетите адвокатската кантора SBKLaw.bg и да проведете една предварителна консултация с някой от правните лица там.

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от вашите запитвания!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Lifestyle

Wizz Air съветва пътниците да резервират само на wizzair.com

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, призовава всички пътници да закупуват билети и услуги директно от сайта на авиопревозвача wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ. Само на уебсайта те могат да открият и най-актуалната информация относно полети и цени.

В сегашната ситуация на бързо променящите се регулации за пътуване, налагани с цел да се ограничи разпространението на COVID-19, е от изключително значение клиентите да имат достъп до актуална информация за пътуванията. Затова авиокомпанията съветва всички свои клиенти да се доверяват само на официалните канали на WIZZ, за да получават най-добрите цени, както и последните новини за полети, действащи национални регулации за пътуванията, права на пътниците и възможности за връщане на суми. 

Ако резервациите са направени през туристически агенции, Wizz Air няма възможност да се свърже директно с клиентите, тъй като туроператорите използват собствени акаунти при резервации и рядко препращат към пътниците съобщения, получени от авиопревозвача. В резултат на това пасажерите може да не получат навреме важна информация за статуса на техните полети.

Също така Wizz Air вече въведе изцяло автоматизиран процес по връщане на суми, с който ускори изплащането на компенсациите на пътуващите. Уникалната за пазара практика, която компанията следва, е, че ако има отменени полети, клиентите автоматично получават 120% от цената на билета под формата на кредит в WIZZ акаунта си, валиден 24 месеца след отмяната. Пътниците могат да изберат и да получат 100% от заплатената сума обратно. В този случай Wizz Air се ангажира да върне парите чрез първоначалния метод на плащане в срок от 30 дни от датата на молбата за възстановяване на средствата. Тези, които са запазили билетите си чрез туристическа агенция, трябва да се свържат с нея и да изискат от нея връщане на сумите.

Важно е да се има предвид и, че резервациите през туристически агенции са по-скъпи, тъй като тези компании слагат надценка на цените на Wizz Air. Това означава, че когато закупят билетите си на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, пътниците не само получават цялата важна информация за пътуването си, но и се възползват от най-ниските цени. 

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира:

„За Wizz Air винаги е било приоритет пътниците ѝ да бъдат добре информирани за полетите си. Точната и детайлна информация, особено в тази бързо променяща се ситуация, е от ключово значение за всички пътуващи. Ние се ангажираме непрекъснато да обновяваме нашите официални канали с най-актуалната информация и да я споделяме с клиентите. Съветваме всички пътници да резервират директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, за да получават всички важни съобщения и най-ниските цени, комбинирани с невероятно изживяване на борда.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

 

Продължете понататък

Lifestyle

Поставяме любимото сиренце на Джери на дъска от вкусове

MIKA

публикувано

на

от

Какво може да липсва, като е лято, намираме се на плажа, музиката е силна, а приятната компанията е налице? Освежаващи напитки и нещо леко и вкусно за хапване, разбира се. Големите дървени дъски, на които се поставят различни сортове сирена, плодове и ядки, стават все по-популярен начин, по който баровете и заведенията на плажа привличат своите клиенти и по този начин им създават усещането за истинска наслада.

Убедени сме, че тази вкусова експлозия ще впечатли дори емблематичния анимационен герой Джери, който е готов на всичко, за да се сдобие с така апетитното и сочно парче сирене. За да си заслужите поздравленията за завидно гостоприемство и отношение към детайла, ви съветваме да не губите време и да опитате нашето предложение за приготвяне на апетитната дъска в домашни условия.

Дървена дъска от вкусове: деликатесни сирена, свежи сезонни плодове и хрупкави ядки

Необходими продукти:

  • Бри
  • Синьо сирене
  • Камембер
  • Грозде бяло/розе
  • Смокини
  • Ядки- орехи, кашу, бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Плодове се измиват и нарязват по избор.
  2. Сирената се режат на парченца.
  3. Проектираме визията на дъската в съзнанието си и я изпълняваме на дървената дъска, като на нея поставяме всички продукти.
  4. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на апетитната дъска от вкусове, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът извършва доставки в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв., доставката е безплатна.

Продължете понататък

Горещо