Открийте ни и в

Lifestyle

Какво да търсим у мониторите, пред които ще прекараме дълго време

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Разнообразието от монитори, които се предлагат, предполага, че всеки ще намери това, от което има нужда. Някои от нас, обаче, прекарват пред екрана повече време от обичайното. Без значение колко работа имат графичните дизайнери, програмистите, финансовите експерти и работещите в офиси, има някои функции, които значително могат да облекчат изпълнението на задачите. MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обръща внимание на нещата, които трябва да търсим, за да създадем комфорт на ума и тялото си.

 • Болки във врата и гърба: За да се избегнат физическите оплаквания и времето пред екрана да е по-приятно, са нужно ергономични функции, които позволяват постигане на здравословна поза. Това трябва да са основните съображения при избор на монитор.
  • Стойка, която може да се настройва по височина, е едно добро начало. Свалянето на рамката на екрана към плота на бюрото обикновено увеличава комфорта при четене и позволява позициониране на монитора пред зрителната линия.
  • Стойката Philips SmartErgoBase предлага дори повече опции: настройката по височина, завъртането, накланянето и обръщането в потретен режим позволяват максимален комфорт, който може да облекчи физическото напрежение от дълъг работен ден. Стойката позволява мониторът да бъде свален почти до нивото на бюрото и като допълнителен положителен ефект осигурява прибиране на кабелите за по-подредено работно място.
 • Умора на очите: Всички сме изпитвали неприятното чувство на умора в очите след продължително взиране в екрана. Затова следващата стъпка в създаването на перфектната работна среда е да се намалят изтощителните ефекти от лоша подсветка на екрана и потенциално вредна синя светлина.
  • Синята светлина с къса дължина на вълната може да причини увреждане на очите и да повлияе на зрението с времето. Технологията Philips SoftBlue блокира определен спектър от синята светлина чрез хардуерна интервенция, запазвайки оригиналния цвят. Тя е много по-подходяща от базираните на филтриране методи, които блокират светлината с допълнително стъкло, което придава жълт оттенък на цветовете. Друг начин за справяне с проблема е активирането на режима Low Blue, който представлява интелигентна софтуерна технология.
  • Технологията Flicker-free регулира яркостта и намалява трептенето за постигане на по-комфортна работа пред екрана. Заради начина, по който се контролира яркостта при дисплеите с LED подсветка, някои потребители усещат трептене на екрана, което бързо води до умора на очите. Технологията Flicker-free прилага ново решение за контрол на яркостта за повече визуален комфорт. Друга функция, която прави четенето по-приятно, е режима EasyRead, който осигурява усещане като при четене от хартия.
 • Бъркотия от кабели: когато има твърде много кабели, които трябва да бъдат свързани, на помощ идват две нови технологии:
  • USB-C е особено подходяща за потребители с ултрабук. Мониторът се превръща в хъб, който значително разширява възможностите за свързване на периферия. USB-C използва само един SuperSpeed USB кабел за предаване на видео и аудио, както и за връзка с Интернет.
  • Конфигурациите с повече от един монитор увеличават продуктивността и позволяват безпроблемна многозадачност. Мониторите, които поддържат схема на свързване Daisy Chaining (пръстен), спестяват значително количество кабели. При тази конфигурация цял набор от дисплеи са свързани само с по един DisplayPort кабел между всеки от тях.

снимка: ПР

 • Несигурни уебкамери: Уебкамерите са бърз и лесен начин да останете във връзка с колеги и партньори по целия свят. Те, обаче, са и източник на риск: всяка уебкамера е прозорец към вашата компания. Ако хакерите успеят да се свържат към нея, тя може да бъде използвана за създаване на неоторизирана точка за достъп. Изскачащите уебкамери предлагат цялото удобство при значително намален риск: камерата изскача, само когато е нужна за видео конференции и се прибира незабележимо, когато не се използва.
 • Ефект върху екологията: Все повече хора искат да правят „зелени“ решения, когато купуват нов технологичен продукт. Изборът на монитор с екологични характеристики помага за намаляване на отделения CO2 и други ефекти върху околната среда.
  • PowerSensor намалява консумацията на енергия с до 80% като засича присъствието на потребителя пред монитора и значително намалява яркостта, ако го няма пред екрана.
  • Живакът е едно от най-токсичните естествени вещества, които въздействат на хората и животните. Изберете дисплей без живак, каквито са всички LED монитори Philips, за да намалите екологичнoто въздействие на своите устройства.

Тези функции на мониторите са ключови, за да прекарате максимално ползотворно време пред екрана. Позволете им да ви осигурят комфорт, продуктивност и фокус върху задачите, независимо от това колко време ще ги изпълнявате.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Сноубордисти от световния елит пристигат в България

MIKA

публикувано

на

от

Сноубордисти от световния елит пристигат в България, за специална безплатна демонстрация в Боровец

По покана на Българската марка Stinky Socks в България пристигат двадесет внимателни подбрани сноубордиста от техния световен отбор.

По време на техния престой на родна територия, ще имаме възможност да ги видим в действие на специално организирана безплатна демонстративна сесия в Snow Park Borosport на 27-ми януари (Събота) на плаца пред х-л Рила.

Към нашата държава са се запътили карачи от всички краища на Щатите, Канада, Австралия, Норвегия и Финландия.

Освен да ги гледаме на живо, ще имаме възможност и да покараме заедно, да се запознаем с всеки един от тях, че дори и да сме на парти с тях на афтърпартито с DJ Pussy Ctrl, Jana & Bumbo.

Освен всичко покрай сноуборда на 27.01 от Stinky заедно с Canon са организирали специален фотографски курс за action и сноуборд форография с Danny Kern. Фотограф, който работи с най-големите световни сноуборд медии като Snowboarder Magazine, Transworld Snowboarding както и Японското списание Free Run Mag.

В България ще пристигнат имена като Erik Leon, Nick Dirks, Marcus Rand (Yawgoons), Jake Schaible, Andrew Brewer, Joonas Eloranta, Jessi Blackwell, Jeffy Gabrick и още много.

Повече информация можете да намерите на Facebook събитието тук. (https://www.facebook.com/events/157544251539796/)

Продължете понататък

Lifestyle

NASEKOMO: BG финалиста в глобалния конкурс Chivas Venture

MIKA

публикувано

на

от

снимка:  ПР

NASEKOMO е българският финалист в глобалния конкурс за бизнеси с кауза – Chivas Venture 2018 с общ награден фонд от 1 млн. щ. д., чрез който всяка година се подкрепят иновативни компании, използващи силата на предприемачеството, за да променят средата около себе си към по-добро. Българският стартъп, които ще представи страната ни на финала на състезанието, развива социално отговорен бизнес, базиран на технология за превръщане на органичните отпадъци в алтернативен източник на протеини чрез отглеждането на ларви на насекоми.

NASEKOMO бяха избрани да продължат към световния финал след няколко етапа, като в последния се състезаваха с още три стартиращи социално отговорни бизнеси –Checkpoint Cardio, AGNON и Jamba.

Компанията ще се присъедини към 28-те финалисти от цял свят, които първоначално ще преминат през бизнес акселераторска програма в Оксфорд, а след това ще получат възможност да представят проектите си в рамките на водещия технологичен фестивал TNW Conference в Амстердам през май 2018 г. Там амбициозните предприемачи, ще се състезават за място в челната петица, за да получат своя шанс да убедят международното жури, включващо инвеститори, предприемачи и представители на медиите, че заслужават част от наградния фонд от 1 млн.щ.д.

Националният победител

Проектът на NASEKOMO, базиран на концепцията за кръговата икономика, развива технология, която превръща органичните отпадъци в алтернативен източник на протеини чрез отглеждането на ларви на Black Soldier fly. В дейността си компанията използва способността на насекомите да рециклират органични отпадъци и да ги превръщат бързо и ефективно в протеини, които могат да служат за изхранване на различни видове животни. Ларвите на насекомите се хранят с отпадъците и натрупват протеинова биомаса. След обработка, биомасата се използва за храна на животни, при които ларвите са естествена част от храненето.

Така по един напълно естествен начин, екипът адресира едновременно два проблема: от една страна натрупването на органични отпадъци, които при загниването си отделят метан и допринасят за замърсяването на въздуха и от друга – растящата нужда от протеини, за чието създаване традиционните индустрии изразходват все по-оскъдните природни ресурси – обработваема земя, вода и рибен запас. Произведените от NASEKOMO протеини подпомагат и животновъдите, тъй като са по-достъпен начин за фермерите да изхранват своите животни.

„Създадохме NASEKOMO, защото дълбоко вярваме, че много от най-значимите проблеми пред обществото ни имат своите решения, които не изискват огромни бюджети, а по-скоро иновативно и нестандартно мислене. Технологията за извличане на протеини, която развиваме, е доказателство за това. И фактът, че толкова значима инициатива като Chivas Venture открои нашия проект сред десетки други ни показва, че сме на прав път. Това ни дава увереност, че и други хора споделят нашата визия за свят, в който всеки от нас носи отговорност и може да помогне на планетата ни.“ – коментира победата в местното издание Олга Марсенак, съ-основател на компанията.

На 4 април 2018 г., малко преди финала на Chivas Venture 2018, ще стартира и триседмично онлайн гласуване, на базата на което 250 хил. щ. д. от общия награден фонд ще бъдат разпредели между проектите с най-много гласове. На големия финал на състезанието през май 2018 г. международното жури ще определи между кои финалисти ще се разпредели останалата част от наградния фонд.

Допълнитена информация за конкурса: http://www.venture.bg/

Продължете понататък
Телевизияпреди 10 часа

Discovery Channel търси отговори на въпроси около смъртта на изобретателя Никола Тесла и мистериозното изчезване на част от файловете му

Компаниипреди 10 часа

Coca-Cola преоткрива категорията на студения чай с навлизането на FUZETEA в цяла Европа

Събитияпреди 10 часа

Горан Брегович сред най-добрите музиканти в бестселър на Ню Йорк Таймс

Музикапреди 10 часа

HMSU ви кани на рожден ден

Музикапреди 11 часа

Бонд. Джеймс Бонд. 18 февруари. Зала България.

Кинопреди 13 часа

Предварителните продажби на билетите за “Петдесет нюанса освободени” стартират

Културапреди 13 часа

The Chainsmokers с нов сингъл – „Sick Boy”

Кинопреди 14 часа

STANI и Dexter с официален саундтрак към филма “Привличане”

Културапреди 14 часа

Отвъд Желязната завеса на премиерата на „Сестри Палавееви по пътя към новия свят”

Музикапреди 14 часа

IAMX издават нов електронен рок албум Alive in New Light

Горещо