Открийте ни и в

Lifestyle

Как да вземем максимума от технологиите и неподозираните им функционалности

MIKA

публикувано

на

Samsung Electronics предлага на потребителите богато портфолио продуктови категории, които улесняват максимално ежедневието на всеки от нас. Възможно ли е обаче ползата ни от смартфона и телевизора в комбинация да е по-голяма отколкото, ако ги ползваме поотделно? До каква степен познаваме технологичния капацитет на продуктите, които притежаваме? Кои функции си мечтаем да имаме на телефона, а всъщност те вече са налични и са на една ръка разстояние? В контекста на политиката на Samsung, във време на препоръчителна физическа дистанция, да подкрепя потребителите и да им дава добавена стойност с помощта на технологиите, компанията предлага идеи, приложими както в домашния офис, така и за да влезем във форма и да утвърдим навици за организация на времето. И, ако доскоро говорехме за технологичен детокс, днес установяваме, че технологиите са верен помощник, за да бъдем пълноценни – да работим, да организираме деня си, да спортуваме, да общуваме и да се забавляваме.

Конферентна зала и работен кът в едно – у дома или в офиса

Мнозина потребители ще продължат да работят от дистанция или ще открият за себе си този начин на работа. Благодарение на приложението за споделяне на екран Samsung DeX, телевизорът у дома бързо може да се превърне в монитор – така не е необходимо винаги да разчитате на лаптоп, когато сте в home office. Мобилните устройствата от серията Galaxy S20 осигуряват безпроблемна свързаност посредством HDMI кабел към проектор, монитор и телевизор само чрез преходник към телефона. Така съдържанието на телефона – имейли, всички продукти от пакета на Microsoft Office (например текстови файлове и презентации), както и видео-клипове – се дублира директно на избрания екран. Партньорството на Samsung с Microsoft осигурява достъп до инструменти като сканиране и подписване на PDF-файлове, както и преобразуване на снимки в таблици на Excel.

Ако се налага често да сменяме мястото, от което работим, можем да съхраняваме най-важните си файлове на мобилния телефон. Благодарение на Samsung DeX лесно трансферираме данни – от един компютър на смартфона и от смартфона към друг компютър или лаптоп.

Приложението DeX ни позволява да превключваме от един режим в друг, да прелистваме слайдове през телефона си, да провеждаме видеоразговор на по-голям екран и едновременно с това да си водим бележки на мобилното устройството. Можем да използваме Adobe Sketch, като увеличим мащаба и рисуваме върху устройството си, докато преглеждаме цялата картина на монитора или телевизора си.

При необходимост от конферентна връзка у дома, Google Duo позволява видеоразговор с до 12 участници с full high definition (FHD) качество и в режим за широкоъгълен екран, наличен на най-новите устройства Galaxy S20. С опцията „Microsoft Swift Pair“ потребителите могат лесно да свържат своите Galaxy Buds или Galaxy Buds+ с компютър, който използва операционна система Windows 10, при дейности, свързани с работния процес като видео срещи, или пък докато слушат музиката.

А онези потребители, които ползват устройства у дома най-вече за забавление, чрез Samsung DeX могат да се наслаждават на избраните през телефона YouTube клипове направо на големия екран на телевизора.

Сигурността – на първо място

Имплементирана във всички устройства Galaxy, платформата Samsung Knox се грижи за сигурността на информацията. При трансфер и работа с файлове чрез Samsung DeX например, потребителите могат да бъдат спокойни, защото Samsung Knox предпазва информацията и намалява риска от загуба или външна намеса. Благодарение на Samsung Knox притежателите на смартфони Galaxy имат възможност да създадат отделни работни пространства – например едно за работа и едно за свободно време. Така, от една страна файловете, необходими за работа, са на сигурно място, а личната информация, вкл. снимки и съобщения, си остава лична.

Устройствата Galaxy разшириха приложението на смартфона в ежедневието. Достъпът до голяма част от платформите онлайн става чрез пароли. Чрез интегрирания в устройствата от S20 серията Samsung Pass потребителите могат сигурно да запазват банкова информация, потребителски данни и други лични детайли, и същевременно да достъпват и ползват данните лесно и бързо чрез иконата „Expand Toolbar“ през клавиатурата и след сканиране на пръстов отпечатък.

Bixby – виртуалният асистент у дома и навън

Samsung Bixby се адаптира към ежедневието на потребителите, проследявайки рутинните им операции с мобилното устройство, с цел максимално да ги улесни. При активиране на Bixby собствениците на устройства Galaxy могат да зададат функции, които асистентът да изпълнява: превключване от Wi-Fi към мобилни данни при излизане от вкъщи, стартиране на Bluetooth, за да можем да свържем телефона си със системата в автомобила, да преминем в режим на известия чрез вибрация или други често ползвани от нас функции. А чрез Bixby Vision само чрез насочване на камерата можем да разберем повече за заснемания от нас обект или забележителност. Чрез Bixby научаваме повече за реколтата вино, заснемайки етикета на бутилката, намираме заведения или магазини в близост до нас, превеждаме текстове, търсим артикули в сайтове за продажба.

Влез в ритъм

Поддържането на добра физическа форма е от ключово значение за ефикасността ни по време на работа – независимо дали оставаме у дома или сме в офиса. Със смарт-часовниците на Samsung – Galaxy Watch Active и Galaxy Watch Active2 – в комбинация с приложението Samsung Health проследяваме колко крачки сме направили през деня, колко калории сме изразходили, колко етажа сме изкачили, средна скорост, пулс и дали не е време отново да пием вода. Часовникът разполага със сензори, които разпознават вида на тренировките ни и ни дават цялостна представа за натовареността ни. Освен това благодарение на Galaxy Watch Active2 не пропускаме нито една важна новина: входящо обаждане, известие от социалните мрежи, или имейл часовникът дава индикация, дори в момента телефонът да не е около нас или да не можем да го използваме, защото тренираме.

За създаване или връщане към ежедневните рутинни навици можем да използваме Reminder App: ако е време да проветрим помещението, да направим почивка или искаме отново да установим точни часове за лягане, приложението на Samsung е в готовност да ни съдейства. В допълнение, чрез Reminder App можем да заложим индикация за напомняне не само за нас, но и за колегите ни кога предстои срок за изпълнение на проект или за кога е насрочена следващата телефонна конференция.

Често задавани въпроси

Ето няколко насоки как да ползваме потенциала на флагманите на Galaxy.

 

По погрешка изтрих снимки. Мога ли да ги възстановя? 

 

При стартиране на галерията, кликваме върху менюто с трите точки (в горния десен ъгъл) и избираме „Кошче“. В него се съхраняват всички снимки или клипове, изтрити през последните 30 дни.

 

Ползвам социални медии за лични цели и професионално. Мога ли да ги управлявам през едно мобилно устройство? 

 

С флагманите на Samsung можем безпроблемно да управляваме два Facebook акаунта, два Viber или WhatsApp акаунта или двоен Messenger акаунт. Можем да заредим личен и служебен на едно устройство.

 

Как камерата на телефона винаги да ми е под ръка? 

 

С двоен клик на бутона за захранването можем да стартираме камерата или друго приложение, което сме задали за стартиране през този бутон.

 

Как можем да избегнем досадните кабели за зареждане или да заредим устройството, когато нямаме кабел под ръка? 

 

PowerShare ни позволява да споделяме заряд чрез стартиране на тази функция от падащoто меню и можем да зареждаме друго устройство независимо от марката му (при условие, че то притежава възможност за безжично зареждане). Можем да заредим смарт-часовник или безжични слушалки от семейството на Galaxy.

 

Мога ли да разнообразя емоджитата, които ползвам? 

 

Чрез приложението AR Zonе на Samsung създаваме емоджита, следвайки нашия стил и желания, за да разнообразим познатите на всички стикери в социалните мрежи.

 

Как да изпратя едни и същи файлове едновременно до повече колеги или приятели, които се намират около мен?

 

Новата функция Quick share и възможността за Wi-Fi свързаност позволяват да изпращаме файлове до 5 души едновременно.

 

Често в дадена ситуация не мога да бързо да реша да направя снимка или видео. 

 

Благодарение на функцията Single take на моделите от серията Galaxy S20 можете да заснемете кратко видео, комбинирайки всички сензори на камерата, от което в последствие може да изберете определен кадър.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

До 2022 г всяка чаша кафе Nespresso ще бъде с неутрален въглероден отпечатък

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Oт 2017 г. насам бизнесът на Nespresso е с неутрален въглероден отпечатък, a днес компанията се ангажира да постигне пълна въглеродна неутралност по своята верига на доставки и през целия жизнен цикъл на своите продукти

Nespresso обяви официално, че до 2022г. компанията ще постигне неутрален въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso – както за дома, така и за професионални клиенти. Тази нова амбиция се основава на повече от 10 години работа, през които Nespresso намали въглеродните си емисии и компенсира останалата част чрез лесовъдство.

„Климатичните промени са реалност и нашето бъдеще зависи от това да ускорим резултатите от своите усилия за постигане на устойчиво развитие. Ето защо ние засилваме своя ангажимент, като си поставяме за цел до 2022г. да предложим на нашите потребители чашата кафе, която ще пият, да е с неутрален въглероден отпечатък – кафе, направено от най-добрите и редки зърна, добити по устойчив начин. Искрено вярвам, че както нашият бизнес, така и кафе индустрията, могат да бъдат световна сила за правене на добро.“, каза Гийом Льо Кунф, главен изпълнителен директор на Nespresso.

След като Nespresso постига въглеродна неутралност на своята бизнес дейност за три години от 2017. до днес, сега компанията поема нов ангажимент да се справи с емисиите, генерирани от веригата на доставки и жизнения цикъл на продукта.
Nespresso ще постигне въглеродна неутралност чрез следните инициативи: намаляване на въглеродните емисии; засаждането на дървета във и около кафе плантациите, където Nespresso произвежда кафе, както и чрез подкрепа и инвестиции във висококачествени компенсиращи проекти.

Намаляване на въглеродните емисии: решаващ елемент от визията на Nespresso е неутрализирането на отпечатъка по цялата верига на създаване на стойността. Тези непосредствени инициативи включват:
• Устойчиво използване на енергия в рамките на операциите на Nespresso: Насочване към 100% възобновяема енергия във всички бутици Nespresso и увеличаване на използването на биогаз в производствения процес.
• Разширяване на кръговата употреба на продуктите и опаковките на Nespresso: Увеличаване използването на рециклирана пластмаса в машините Nespresso, както и на рециклиран и нисковъглероден необработен алуминий в капсулите за кафе.

Засаждане на дървета във фермите за кафе и околностите (т.нар. insetting): Дърветата са най-добрият начин за улавяне на въглерод от атмосферата, да се инвестира в природата и да се изгражда регенеративна земеделска система. Засаждането на дървета осигурява сянката, необходима за подобряване на качеството и количеството на кафе реколтата; корените помагат също така за защита срещу ерозия на почвата и свлачища и насърчават възстановяването на почвата. Със своя партньор Pur Projet, Nespresso ще утрои капацитета за засаждане на дървета (използвайки метода insetting) в страни-производители на кафе като Колумбия, Гватемала, Етиопия и Коста Рика.

Подкрепа с цел оказване на незабавно положително въздействие (компенсиращи инициативи): В допълнение, Nespresso ще инвестира в проекти за подпомагане на опазването и възстановяването на горите, както и ще внедри решения за чиста енергия в селскостопанските общности.
Ангажиментът, поет от Nespresso в посока постигане на неутрален въглероден отпечатък е част от по-широка амбиция за устойчивост, която ще бъде съобщена допълнително по-късно тази година: да се запазят изключителни сортове кафе, да се изгради устойчива и регенеративна система за отглеждане на кафе, да се осигури устойчив поминък за фермерите и да се изгради цикличен бизнес.

Планът за постигане на въглероден неутралитет до 2022 г. е одобрен от членовете на Консултативния съвет за устойчиво развитие на Nespresso (NSAB).

Продължете понататък

Lifestyle

“Open Vratsa” търси най-добрите фотографи

MIKA

публикувано

на

от

Стартиралият в средата на лятото портал – OpenVratsa.bg, обяви конкурс за най-добра снимка, заснета във Враца или региона. Целта му ще бъде да открие най-добрите фотографи сред хората занимаващи се с хоби фотография в България, както и да представи пред по-голяма аудитория красивата природа, историческите и културни забележителности на Враца.

Жури, съставено от професионалните фотографи Калин Мицев (Враца), Мариян Георгиев (Враца) и Симеон Донов (София), ще оценява кандидатите в три основни категории: Природни и/или исторически забележителности; Култура, изкуство и развлечения; Улична (Street) фотография и Градски пейзаж (City landscape). Добавена е и една обща категория – „Други“, с идеята да бъде възнаградено усилието и на онези фотографи, които не успеят да се впишат в горните 3 категории.

Заявки се приемат от 17.09.2020 на адрес photocontest@openvratsa.bg, а пълните условия за участие ще намерите на https://openvratsa.bg/fotokonkurs/. Крайният срок за изпращане на снимките за участие във фотоконкурса на OpenVratsa.bg е 17.10.2020, а най-добрите три снимки, избрани от журито, ще си разпределят наградата от 1 000 лева, предоставена от Фондация „Америка за България“ и Община Враца – официални партньори на проекта.

Екипът, създал Open Vratsa, се фокусира върху популяризирането на града чрез най-впечатляващите му забележителности, като пещерата „Леденика“, проходът „Вратцата“, водопадът „Скакля“, природен парк „Врачански Балкан“, къщата-музей на баба Илийца, паметникът на връх Околчица и атрактивни събития, като „Фолклорен събор Леденика“, „Фестивал на баницата“, „Музика в пещерата“ и други.

Отвори Враца. Позволи да те впечатли.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Орлин Горанов и Митко Павлов ще водят две от новите предавания по БНТ 1

Lifestyleпреди 2 седмици

„По света и унас“ започна новия ТВ сезон в обновено студио

Lifestyleпреди 2 седмици

SHEleader@digital 2020 ще се проведе на 17 септември

Tехнологиипреди 3 седмици

Нов софтуер улеснява съвместната дистанционна работа на архитекти, инженери и строители по време на COVID-19

Галерияпреди 2 седмици

Предстои откриването на BECA | Before Creating Academy

Културапреди 4 седмици

През септември „Събота вечер с Митко Павлов“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 2 седмици

СОНИК СТАРТ с безплатни семейни консултации по случай 12-ия си рожден ден

Музикапреди 4 седмици

DISCO SPACE парти в MEMENTO

Културапреди 4 седмици

Уникално тв риалити дава награда от 1 000 000 долара

Lifestyleпреди 4 седмици

Мира Котева с номинация „Най-добра изгряваща звезда“ на международен фестивал в Южна Корея

Горещо