Открийте ни и в

Lifestyle

Как да вземем максимума от технологиите и неподозираните им функционалности

MIKA

публикувано

на

Samsung Electronics предлага на потребителите богато портфолио продуктови категории, които улесняват максимално ежедневието на всеки от нас. Възможно ли е обаче ползата ни от смартфона и телевизора в комбинация да е по-голяма отколкото, ако ги ползваме поотделно? До каква степен познаваме технологичния капацитет на продуктите, които притежаваме? Кои функции си мечтаем да имаме на телефона, а всъщност те вече са налични и са на една ръка разстояние? В контекста на политиката на Samsung, във време на препоръчителна физическа дистанция, да подкрепя потребителите и да им дава добавена стойност с помощта на технологиите, компанията предлага идеи, приложими както в домашния офис, така и за да влезем във форма и да утвърдим навици за организация на времето. И, ако доскоро говорехме за технологичен детокс, днес установяваме, че технологиите са верен помощник, за да бъдем пълноценни – да работим, да организираме деня си, да спортуваме, да общуваме и да се забавляваме.

Конферентна зала и работен кът в едно – у дома или в офиса

Мнозина потребители ще продължат да работят от дистанция или ще открият за себе си този начин на работа. Благодарение на приложението за споделяне на екран Samsung DeX, телевизорът у дома бързо може да се превърне в монитор – така не е необходимо винаги да разчитате на лаптоп, когато сте в home office. Мобилните устройствата от серията Galaxy S20 осигуряват безпроблемна свързаност посредством HDMI кабел към проектор, монитор и телевизор само чрез преходник към телефона. Така съдържанието на телефона – имейли, всички продукти от пакета на Microsoft Office (например текстови файлове и презентации), както и видео-клипове – се дублира директно на избрания екран. Партньорството на Samsung с Microsoft осигурява достъп до инструменти като сканиране и подписване на PDF-файлове, както и преобразуване на снимки в таблици на Excel.

Ако се налага често да сменяме мястото, от което работим, можем да съхраняваме най-важните си файлове на мобилния телефон. Благодарение на Samsung DeX лесно трансферираме данни – от един компютър на смартфона и от смартфона към друг компютър или лаптоп.

Приложението DeX ни позволява да превключваме от един режим в друг, да прелистваме слайдове през телефона си, да провеждаме видеоразговор на по-голям екран и едновременно с това да си водим бележки на мобилното устройството. Можем да използваме Adobe Sketch, като увеличим мащаба и рисуваме върху устройството си, докато преглеждаме цялата картина на монитора или телевизора си.

При необходимост от конферентна връзка у дома, Google Duo позволява видеоразговор с до 12 участници с full high definition (FHD) качество и в режим за широкоъгълен екран, наличен на най-новите устройства Galaxy S20. С опцията „Microsoft Swift Pair“ потребителите могат лесно да свържат своите Galaxy Buds или Galaxy Buds+ с компютър, който използва операционна система Windows 10, при дейности, свързани с работния процес като видео срещи, или пък докато слушат музиката.

А онези потребители, които ползват устройства у дома най-вече за забавление, чрез Samsung DeX могат да се наслаждават на избраните през телефона YouTube клипове направо на големия екран на телевизора.

Сигурността – на първо място

Имплементирана във всички устройства Galaxy, платформата Samsung Knox се грижи за сигурността на информацията. При трансфер и работа с файлове чрез Samsung DeX например, потребителите могат да бъдат спокойни, защото Samsung Knox предпазва информацията и намалява риска от загуба или външна намеса. Благодарение на Samsung Knox притежателите на смартфони Galaxy имат възможност да създадат отделни работни пространства – например едно за работа и едно за свободно време. Така, от една страна файловете, необходими за работа, са на сигурно място, а личната информация, вкл. снимки и съобщения, си остава лична.

Устройствата Galaxy разшириха приложението на смартфона в ежедневието. Достъпът до голяма част от платформите онлайн става чрез пароли. Чрез интегрирания в устройствата от S20 серията Samsung Pass потребителите могат сигурно да запазват банкова информация, потребителски данни и други лични детайли, и същевременно да достъпват и ползват данните лесно и бързо чрез иконата „Expand Toolbar“ през клавиатурата и след сканиране на пръстов отпечатък.

Bixby – виртуалният асистент у дома и навън

Samsung Bixby се адаптира към ежедневието на потребителите, проследявайки рутинните им операции с мобилното устройство, с цел максимално да ги улесни. При активиране на Bixby собствениците на устройства Galaxy могат да зададат функции, които асистентът да изпълнява: превключване от Wi-Fi към мобилни данни при излизане от вкъщи, стартиране на Bluetooth, за да можем да свържем телефона си със системата в автомобила, да преминем в режим на известия чрез вибрация или други често ползвани от нас функции. А чрез Bixby Vision само чрез насочване на камерата можем да разберем повече за заснемания от нас обект или забележителност. Чрез Bixby научаваме повече за реколтата вино, заснемайки етикета на бутилката, намираме заведения или магазини в близост до нас, превеждаме текстове, търсим артикули в сайтове за продажба.

Влез в ритъм

Поддържането на добра физическа форма е от ключово значение за ефикасността ни по време на работа – независимо дали оставаме у дома или сме в офиса. Със смарт-часовниците на Samsung – Galaxy Watch Active и Galaxy Watch Active2 – в комбинация с приложението Samsung Health проследяваме колко крачки сме направили през деня, колко калории сме изразходили, колко етажа сме изкачили, средна скорост, пулс и дали не е време отново да пием вода. Часовникът разполага със сензори, които разпознават вида на тренировките ни и ни дават цялостна представа за натовареността ни. Освен това благодарение на Galaxy Watch Active2 не пропускаме нито една важна новина: входящо обаждане, известие от социалните мрежи, или имейл часовникът дава индикация, дори в момента телефонът да не е около нас или да не можем да го използваме, защото тренираме.

За създаване или връщане към ежедневните рутинни навици можем да използваме Reminder App: ако е време да проветрим помещението, да направим почивка или искаме отново да установим точни часове за лягане, приложението на Samsung е в готовност да ни съдейства. В допълнение, чрез Reminder App можем да заложим индикация за напомняне не само за нас, но и за колегите ни кога предстои срок за изпълнение на проект или за кога е насрочена следващата телефонна конференция.

Често задавани въпроси

Ето няколко насоки как да ползваме потенциала на флагманите на Galaxy.

 

По погрешка изтрих снимки. Мога ли да ги възстановя? 

 

При стартиране на галерията, кликваме върху менюто с трите точки (в горния десен ъгъл) и избираме „Кошче“. В него се съхраняват всички снимки или клипове, изтрити през последните 30 дни.

 

Ползвам социални медии за лични цели и професионално. Мога ли да ги управлявам през едно мобилно устройство? 

 

С флагманите на Samsung можем безпроблемно да управляваме два Facebook акаунта, два Viber или WhatsApp акаунта или двоен Messenger акаунт. Можем да заредим личен и служебен на едно устройство.

 

Как камерата на телефона винаги да ми е под ръка? 

 

С двоен клик на бутона за захранването можем да стартираме камерата или друго приложение, което сме задали за стартиране през този бутон.

 

Как можем да избегнем досадните кабели за зареждане или да заредим устройството, когато нямаме кабел под ръка? 

 

PowerShare ни позволява да споделяме заряд чрез стартиране на тази функция от падащoто меню и можем да зареждаме друго устройство независимо от марката му (при условие, че то притежава възможност за безжично зареждане). Можем да заредим смарт-часовник или безжични слушалки от семейството на Galaxy.

 

Мога ли да разнообразя емоджитата, които ползвам? 

 

Чрез приложението AR Zonе на Samsung създаваме емоджита, следвайки нашия стил и желания, за да разнообразим познатите на всички стикери в социалните мрежи.

 

Как да изпратя едни и същи файлове едновременно до повече колеги или приятели, които се намират около мен?

 

Новата функция Quick share и възможността за Wi-Fi свързаност позволяват да изпращаме файлове до 5 души едновременно.

 

Често в дадена ситуация не мога да бързо да реша да направя снимка или видео. 

 

Благодарение на функцията Single take на моделите от серията Galaxy S20 можете да заснемете кратко видео, комбинирайки всички сензори на камерата, от което в последствие може да изберете определен кадър.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

TLC с „90 дни до сватбата: Под карантина“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: YouTube

Връзките на двойките, участващи в поредицата „90 дни до сватбата“, са подложени на редица изпитания поради разстояния, културни и религиозни различия, скептични семейства, езикови бариери и много други. Сега, както целия свят, начинът им на живот се изправя пред огромното предизвикателство на глобалната пандемия от коронавирус.

В тези епизоди, TLC се среща с двойките от поредицата от самото ѝ начало през 2014 г. до ден днешен, научавайки как техните животи са били засегнати от COVID-19. Чрез комбинация от самозаснети кадри и видео интервюта от разстояние, зрителите ще могат да проследят как настоящите и предишните двойки от поредицата се справят в тези трудни за всички времена.

Премиерният епизод от специалната поредица „90 дни до сватбата: Под карантина“ включва епизоди с редица двойки от настоящи и предишни сезони и ще се излъчи в събота, 23 май от 21:00 ч. по TLC.

 „През последните шест години TLC обиколи 34 страни по целия свят, за да заснеме двойки докато те се борят с разстоянието и препятствията по пътя си към любовта, но като останалите от нас, те никога не са преминавали през подобно предизвикателство“, заяви Хауърд Лий, президент и генерален мениджър, TLC. „Толкова много фенове се интересуват от това как любимите им двойки се държат по време на тази ситуация и затова ние ги помолихме да се самозаснемат и да споделят живота си в карантина с всички нас. Техните истории държат обектив към света – от тревожност до смях и вдъхновение. Ние сме смирени и доволни, че те отвориха сърцата и домовете си за зрителите на TLC през това безпрецедентно време. „

„90 дни до сватбата: Под карантина“ ще срещне зрителите със следните двойки:

Алан (Фремонт, Юта) и Кирлям (Бразилия) – 90 дни до сватбата

Анна (Белвю, Небраска) и Мурсел (Турция) – 90 дни до сватбата

Бенджамин (Финикс, Аризона) и Акини (Кения) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Брет (Снохоумиш, Вашингтон) и Дая (Филипини)  – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Цезар (Джаксънвил, Северна Каролина) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Шантел (Атланта, Джорджия) и Педро (Доминиканска Република) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Колт и Деби (Лас Вегас, Невада) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Кори (Mill A., Вашингтон) и Евелин (Еквадор) – 90 дни до сватбата: Наобратно

Кортни (Дейвънпорт, Флорида) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Даниел (Сандъский, Охайо) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Дарси (Мидълтаун, Кънектикът) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Дейвид (Луисвил, Кентъки.) и Ани (Тайланд) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Дийн (Вирджиния Бийч, Вирджиния) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Елизабет (Тампа, Флорида) и Андрей (Молдова) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Емили (Портланд, Орегон) и Саша (Русия) – 90 дни до сватбата

Джеси (Холандия) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Керън и Томас (Атланта, Джорджия) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Майкъл (Гринуич, Кънектикът) и Джулиана (Бразилия) – 90 дни до сватбата

Моли (Уудсток, Джорджия) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Наркия (Кемп Хил, Пенсилвания) и Лоу (Нигерия) – 90 дни до сватбата

Патрик (Лас Вегас, Невада) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Рейчъл (Албъкърки, Ню Мексико) и Джон (Англия) – 90 дни до сватбата: Преди срещата

Ривър и Уинтър (Атланта, Джорджия) – 90 дни до сватбата: Заживяха ли щастливо?

Робърт (Уинтър Парк, Флорида) и Ани (Доминиканска република) – 90 дни до сватбата

Тифани (Фредерик, Мериленд) и Роналд (Южна Африка) – 90 дни до сватбата: Наобратно

Ямир (Никарагуа) – 90 дни до сватбата

и други

TLC е посветен на това да дава обратно към обществото през този труден период. Помагайки да нахрани децата, нуждаещи се от училищно хранене по време на COVID-19, компанията-майка Discovery, Inc. си партнира с No Kid Hungry, за да стартира кампанията си Turn Up: Fight Hunger. За повече информация, моля посетете https://turnup.org.

Продължете понататък

Lifestyle

Детски голф лагери в „Пирин Голф & Кънтри Клуб“

MIKA

публикувано

на

от

За 10-та поредна година комплекс „Пирин Голф & Кънтри Клуб“ организира интернационални детски голф лагери. По време на програмата, децата и младежите имат възможността да се запознаят с магията на голф играта, както и да прекарат една незабравима ваканция, изпълнена с много игри и разходки сред природата.

Програмата е организирана и се провежда от квалифицирани голф инструктори, които работят в екип с професионален възпитател.  Включен е интензивен голф курс за период от 1 седмица, разработен на базата на детски голф курсове. По време на лагера голф треньорите разговарят с децата на български, английски и руски език. От началото на обучението до неговия край, голф инструктор следи прогреса на всяко дете в групата и изготвя индивидуален профил и доклад. В края на обучението се провежда голф турнир, придружен с коктейл, целящ да покаже напредъка на децата пред родители и приятели. Всички деца получават грамота за и биват нагрдени с медал за участие в детския голф лагер.

Високото ниво на голф обучение върви ръка за ръка с петзвездни условия за настаняване, организация на свободното време и намиране на нови приятели.

Освен забавление, лагерът допринася за личностното развитие на децата чрез развиване на техните умения за концентрация, координация, дисциплина, честност, любезност и маниери на поведение. Децата се учат да бъдат съпричастни към общите проекти, да работят в екип и да изразяват свободно мнението си.

Продължете понататък

Горещо