Открийте ни и в

Компании

Карлсберг представи нова визия на бирена бутилка, направена от дървесни влакна

MIKA

публикувано

на

През 2015 година, като част от нововъведенията на така наречения кръг „Carlsberg Circular Community (CCC)“, Карлсберг Груп стартира съвместен проект с датската компания за опаковки  “EcoXpac” – с подкрепата на Фонда за иновации на Дания и Техническия университет на Дания –   за разработването на бирена бутилка изцяло от дървени влакна.

Зелената дървена бутилка е повратен момент за иновациите в посока устойчиво развитие. Материалът, от който тя се изработва, ще се добива от отговорно управлявани ресурси – дърветата, които ще се ползват за нея, веднага ще се заменят с нови, засадени в същия мащаб и темпо. Бутилката ще се разгражда до екологично-щадящи материали, а намерението е да стане част от една подходяща, съвременна система за управление на отпадъците, в каквато са бутилките и кеновете на компанията.

green-fiber-bottle-with-barley-and-hops

Новият дизайн на бутилката е разработен съвместно с „CP+B Copenhagen“ и „Kilo“ – датско студио за индустриален дизайн. Прототипът е дизайнът на бутилките на Carlsberg.

“Новата бутилка със своя физически прототип лесно би се възприела от потребителите. Смятам, че изглежда чудесно и демонстрира на практика как можем да създаваме едно по-добро бъдеще чрез иновации в опаковки,” казва Саймън Боас Хофмайер, Директор Устойчиво развитие на Карлсберг Груп.

Зелената дървена бутилка на Карлсберг ще бъде пилотно пусната на скандинавските пазари през 2018 година.

green-fiber-bottle-prototype3

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо