Открийте ни и в

Кино

Кино класиката „Три цвята:Синьо“ на Кшищоф Кешловски по Bulgaria ON AIR

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Във „Време за кино класика“ Bulgaria ON AIR  ще излъчи първа част от безсмъртната френската поредица на полския режисьор Кшиштоф Кишловски  – „Три цвята:Синьо“ (Trois couleurs: Bleu) на 16 декември от 22,10 часа.

Режисьорът избра трите цвята на френското знаме (синьо, червено и бяло) за 3 различни филма. Всяко заглавие носи различна история, с различен актьорски състав.

Това, което обединява трилогията е революционният идеал за свобода, равенство и разбирателство. „Три цвята: Синьо“, разказва историята на жена, която претърпява най-голямата трагедия в живота си – съпругът и детето й са убити в катастрофа. Започва да страни от обкръжението си, но разбира, че не може да освободи себе си от човешките взаимоотношения.

„Синьо“ е сред най-награждаваните проекти на режисьора Кишловскии. Първият филм от поредицата печели 14 награди, сред които „Златен лъв“ и „Сезар“, както и други отличия и редица номинации.

„Три цвята: Синьо” (Trois couleurs:Bleu)

Франция, Швейцария, Полша, Драма, 1993 г.

Режисьор: Кшищоф Кешловски

В ролите: Жулиет Бинош, Збигниев Замаховски, Жюли Делпи

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо