Открийте ни и в

Култура

Китайската мечта: мир, развитие, сътрудничество, благоденствие

MIKA

публикувано

на

kitaiskata_mechta_cover„Китайската мечта“ (ИК „Изток-Запад“) съдържа избрани откъси от речи и изказвания на Си Дзинпин. Книгата приковава интереса както на историците, политиците и културолозите, така и на всички, които се интересуват от историята на Китай и феноменалното му развитие в областта на икономиката.

Си Дзинпин, председател на Китайската народна република и генерален секретар на Китайската комунистическа партия, е роден на 1 юни 1953 г. в провинция Шанси. Завършва висшето си образование в Пекинския университет „Цинхуа“. Радва се на широка обществена подкрепа благодарение на емоционалния си добронамерен стил и вдъхновяващите си речи. Често използва фразата „китайска мечта“ и по този начин тя бързо набира популярност в китайското общество. (Той го използва още при първото си официално обръщение като президент на Китай на 17 март 2013 г.) Той акцентира върху емоционалния контекст на понятието: „Всеки човек има идеали и стремежи, всеки има своя мечта“; „Китайската мечта в крайна сметка е мечта на хората“, казва Си Дзинпин. Основната му идея е при запазено икономическо развитие и напредък на Китай акцентът да е върху хората като личности, които могат да доведат до велико възраждане на китайската нация. Сравними ли са китайската и американската мечта? Основната разлика между тях е, че при американците се акцентира на индивидуализма и личния прогрес, чрез който цялата икономика се радва на растеж, а в Китай личният просперитет винаги е неотделима част от цялостния прогрес на държавата. „Китайската мечта“ е на всеки гражданин на Китай, но в същото време и на целия народ. Тя обединява в себе си мечтите и стремежите на всеки човек, но едновременно с това е пряко свързана с бъдещето на цялата страна. Просперитетът и великото възраждане на китайската нация са постижими, смята Си Дзинпин, като се върви по пътя на социализма с китайска специфика.

„Китайската мечта“ би била интересна както за историците и политолозите, така и за всеки, който се интересува от хилядолетната китайска цивилизация и нейните постижения от древността до днес. Книгата дава отговор на въпроса какво е социализъм с китайска специфика и разкрива икономическото чудо, което се извършва в страната, позволявайки на читателя да надникне зад кулисите на случващото се там. Избраните откъси от речи и изказвания на Си Дзинпин, включени в „Китайската мечта“, предоставят възможност да разберем стремежите, мечтите и целите на съвременните китайци и да открием причините защо Китай с всяка следваща година става все по-първостепенна световна икономическа и политическа сила.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо