Открийте ни и в

Култура

Книга на българска писателка участва в конкурс на „Амазон“

MIKA

публикувано

на

художник: Юлиана Павлова

Новата книга „Проклятие Или Господ има други планове за теб“ на писателката Бойка Николас има шанс да се превърне в хит сред читателите, не само у нас. Още с излизането си, авторката е избрана да  участва в конкурс на АМАЗОН за творби на испаноезични творци. Книгата е написана на испански език и преведена на български. Корицата и илюстрациите са деро на известната художничка Юлиана Павлова, чиято картина има принцът – консорт на Дания.

Това е втора книга на Бойка Николас, след успехът на „Методът 7“, това е различно и универсално четиво за превратностите на съдбата, една вълнуваща семейна история, която се развива в няколко различни  краища по света, започнала през 50–те години и продължила до наши дни. Авторката държи читателя в напрежение през цялото време и го кара да се замисли за паралелните светове, за живота  и след смъртта, за  телепатията, невидимата връзка между хората и за кармата. в нея има много любов.

Чрез преживяванията на главните герои, белязани от  много емоционални рани, сексуални авантюри, любов, омраза и дори от смъртта на главния герой,  авторката,  Бойка Николас, ни кара да се замислим дали всичко е съдба или е въпрос на личен избор. Тя дълбае проницателно в душите на своите персонажи – Александър,  на една от любовниците му – Асмара,  на  неговата жена Константина, която едновременно го мрази и обича, на  София, бабата на Асмара, посветила се на магии и клетви… Въпреки  сюжетната линия, интересното в „Проклиятие или Господ има други планове за теб“, е че всяка една от главите  е същевременно отделен и самостоятелен разказ. 

Това е една книга, която никога не свършва, защото с края й се отваря началото за размисъл върху личната история на всеки един от нас. Бойка, споделя, че част от средствата от продажбата на книгата са предназначени, като дарение за реставрация на църквата „Свети Георги“ в с. Сопица, тя е културна забележителност,  средновековна сграда, строена през 1800 година по всяка вероятност. В двора й се намира древен  темплиерски кръст, който сбъдва желания. Църквата се намира на пътя на стар рицарски път, свързвал Западна Европа с Цариград, наричан „желазарски път“, кръстът е каменен, бил намерен на този път и пренесен в двора на църквата.

За Бойка е важно опазването на духовното и културно наследство на България и по-конкретно реставрацията на храма „Свети Георги“ в с. Сопица, средновековна сграда от 1810 година. Писателката се занимава с благотворителност от 2008  г.: с нейна помощ бе дарен автобус с рампа и асансьор за децата-инвалиди от „Дом Свети Стилиян Детепазител“ в гр. Сливен. Авторката е имала изключително трудни моменти в живота си. Благодарна е на Господ за помощта, която винаги е получавала в най-тежките си мигове и се е зарекла преди години, че  и тя ще се опита да  бъде полезна на хората, които се нуждаят от морална или материална подкрепа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо