Открийте ни и в

Култура

Книга на българска писателка участва в конкурс на „Амазон“

MIKA

публикувано

на

художник: Юлиана Павлова

Новата книга „Проклятие Или Господ има други планове за теб“ на писателката Бойка Николас има шанс да се превърне в хит сред читателите, не само у нас. Още с излизането си, авторката е избрана да  участва в конкурс на АМАЗОН за творби на испаноезични творци. Книгата е написана на испански език и преведена на български. Корицата и илюстрациите са деро на известната художничка Юлиана Павлова, чиято картина има принцът – консорт на Дания.

Това е втора книга на Бойка Николас, след успехът на „Методът 7“, това е различно и универсално четиво за превратностите на съдбата, една вълнуваща семейна история, която се развива в няколко различни  краища по света, започнала през 50–те години и продължила до наши дни. Авторката държи читателя в напрежение през цялото време и го кара да се замисли за паралелните светове, за живота  и след смъртта, за  телепатията, невидимата връзка между хората и за кармата. в нея има много любов.

Чрез преживяванията на главните герои, белязани от  много емоционални рани, сексуални авантюри, любов, омраза и дори от смъртта на главния герой,  авторката,  Бойка Николас, ни кара да се замислим дали всичко е съдба или е въпрос на личен избор. Тя дълбае проницателно в душите на своите персонажи – Александър,  на една от любовниците му – Асмара,  на  неговата жена Константина, която едновременно го мрази и обича, на  София, бабата на Асмара, посветила се на магии и клетви… Въпреки  сюжетната линия, интересното в „Проклиятие или Господ има други планове за теб“, е че всяка една от главите  е същевременно отделен и самостоятелен разказ. 

Това е една книга, която никога не свършва, защото с края й се отваря началото за размисъл върху личната история на всеки един от нас. Бойка, споделя, че част от средствата от продажбата на книгата са предназначени, като дарение за реставрация на църквата „Свети Георги“ в с. Сопица, тя е културна забележителност,  средновековна сграда, строена през 1800 година по всяка вероятност. В двора й се намира древен  темплиерски кръст, който сбъдва желания. Църквата се намира на пътя на стар рицарски път, свързвал Западна Европа с Цариград, наричан „желазарски път“, кръстът е каменен, бил намерен на този път и пренесен в двора на църквата.

За Бойка е важно опазването на духовното и културно наследство на България и по-конкретно реставрацията на храма „Свети Георги“ в с. Сопица, средновековна сграда от 1810 година. Писателката се занимава с благотворителност от 2008  г.: с нейна помощ бе дарен автобус с рампа и асансьор за децата-инвалиди от „Дом Свети Стилиян Детепазител“ в гр. Сливен. Авторката е имала изключително трудни моменти в живота си. Благодарна е на Господ за помощта, която винаги е получавала в най-тежките си мигове и се е зарекла преди години, че  и тя ще се опита да  бъде полезна на хората, които се нуждаят от морална или материална подкрепа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 4 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 4 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 4 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 16 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 21 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 21 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 23 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо