Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Общество

„Книги за смет” се завръща във Варна

MIKA

публикувано

на

Кампанията „Книги за смет” се завръща в град Варна след три години отсъствие! Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда и четенето ще се осъществи на 29 май с подкрепата на общината. Локация пристанище Варна, социализираната част.

При огромен интерес преминаха изданията на кампанията досега в София, Плевен и Велико Търново. В столицата бяха рециклирани над 5 тона и половина пластмасови отпадъци и раздадени близо 4500 книги. В Плевен участниците отново достигнаха до 2 тона и половина предадена за рециклиране пластмаса, подобен резултат както през 2015 г. Във Велико Търново обаче кампанията премина с двойно повече участници от миналата година, като опашката обикаляше през целия паркинг пред Mall Велико Търново. Организирано участие в инициативата взеха и възпитаниците от Националния военен университет „Васил Левски” в града, които предадоха 35 кг пластмасови отпадъци.  Двойно по-голямо от миналата година е и събраното количество пластмаса там, близо 2 тона.

И през тази година много голям процент от участниците са деца, младежи и цели семейства. В кампанията по традиция участват и цели класове. Така например 3Б клас от 105 СОУ „Атанас Далчев” в София бяха събирали пластмасови отпадъци през цяла година и предадоха рекордните 31 килограма.

Най-търсените книги през тази година са „Тайната градина” и „Макс и Мориц”, специално издадени за кампанията от организаторите издателство Smart Books и фондация „Credo Bonum”, с помощта на партньорите им от Българо-американска кредитна банка, Екопак България и общините Бургас, Велико Търново, Кюстендил и Варна.

Книги за смет продължава на 14 май пред Пантеона в Бургас и на 22 май, за първи път, от 10 ч. в центъра на град Кюстендил.

Подробности за инициативата може да следите в социалните мрежи, както и в сайта на Фондация “Credo Bonum”.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”640″]IMG_6185[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Кино

“Принцесата на покера ” идва предпремиерно в кината този петък

MIKA

публикувано

на

от

От този петък препремиерно в кината зрителите ще могат да гледат Принцесата на покера – режисьорският дебют на известния сценарист и драматург Арън Соркин (Доблестни мъже, Социалната мрежа, Стив Джобс), който получи номинация за „Оскар“ 2018 за най-добър адаптиран сценарий. Принцесата на покера разказва историята на една от най-интригуващите жени на XXI в. в Америка – Моли Блум, в чиято роля влиза великолепната Джесика Частейн (Марсианецът, Пурпурният връх, Враг номер едно, Интерстелар).

Принцесата на покера идва в кината на 23 февруари. Най-нетърпеливите ще имат възможност да гледат филма предпремиерно от 16 февруари.

Продължете понататък

Горещо