Открийте ни и в

Общество

„Книги за смет” се завръща във Варна

MIKA

публикувано

на

Кампанията „Книги за смет” се завръща в град Варна след три години отсъствие! Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда и четенето ще се осъществи на 29 май с подкрепата на общината. Локация пристанище Варна, социализираната част.

При огромен интерес преминаха изданията на кампанията досега в София, Плевен и Велико Търново. В столицата бяха рециклирани над 5 тона и половина пластмасови отпадъци и раздадени близо 4500 книги. В Плевен участниците отново достигнаха до 2 тона и половина предадена за рециклиране пластмаса, подобен резултат както през 2015 г. Във Велико Търново обаче кампанията премина с двойно повече участници от миналата година, като опашката обикаляше през целия паркинг пред Mall Велико Търново. Организирано участие в инициативата взеха и възпитаниците от Националния военен университет „Васил Левски” в града, които предадоха 35 кг пластмасови отпадъци.  Двойно по-голямо от миналата година е и събраното количество пластмаса там, близо 2 тона.

И през тази година много голям процент от участниците са деца, младежи и цели семейства. В кампанията по традиция участват и цели класове. Така например 3Б клас от 105 СОУ „Атанас Далчев” в София бяха събирали пластмасови отпадъци през цяла година и предадоха рекордните 31 килограма.

Най-търсените книги през тази година са „Тайната градина” и „Макс и Мориц”, специално издадени за кампанията от организаторите издателство Smart Books и фондация „Credo Bonum”, с помощта на партньорите им от Българо-американска кредитна банка, Екопак България и общините Бургас, Велико Търново, Кюстендил и Варна.

Книги за смет продължава на 14 май пред Пантеона в Бургас и на 22 май, за първи път, от 10 ч. в центъра на град Кюстендил.

Подробности за инициативата може да следите в социалните мрежи, както и в сайта на Фондация “Credo Bonum”.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]IMG_6185[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Lifestyleпреди един ден

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди един ден

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди един ден

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди един ден

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди един ден

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди един ден

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди един ден

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Културапреди един ден

Бестселърът „Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг вече и на български

Класическапреди един ден

На 19/10 излиза новият албум на 2CELLOS – ,„Let There Be Cello“

Музикапреди един ден

Три концерта в „Октомврийските джаз вечери“ на КНИГАТА

Горещо