Открийте ни и в

Култура

Известни актьори представят дебютният роман на режисьора Йордан Славейков

MIKA

публикувано

на

снимка: Йордан Славейков, фотограф: Симон Версано

На 5 юни от 19.00 ч. издателство „Жанет 45“ и Greenwich Book Center (бул. Витоша 37) ще представят романа „Последна стъпка“ от Йордан Славейков. За книгата ще говори Марин Бодаков.

Режисьорът, драматург, актьор, майстор по винг чун кунг фу, двукратен участник в Survivor, финалист и любимец на публиката на тв формата – Димитър Касабов ще чете фрагменти от романа „Последна стъпка“. Заедно с актрисите Койна Русева и Албена Георгиева ще сглоби парчета от един семеен пъзел.

Литературният критик и поет Марин Бодаков за романа: „Последна стъпка“ на Йордан показва как самотата ни превръща в месо. В отчаяна карантия. И казва неща, които ме е било срам да кажа“.

„Последна стъпка“ е първият роман на театралния режисьор и драматург Йордан Славейков. Спектакълът „Паякът“, чийто съавтор и сърежисьор е Славейков, е представян на театрални сцени в Европа и зад океана. Удостоен е с няколко големи международни награди от престижни фестивали в Москва и Санкт Петербург. Това е и първият български спектакъл, игран в Ню Йорк и получил блестящи рецензии в изданията New York Times и Vilage Voice.

Йордан Славейков е роден през 1976 година, завършил театрална режисура в НАТФИЗ през 2006 година в последния клас на професор Крикор Азарян, за дипломния си спектакъл „Оскар и розовата дама“ получава номинация за наградата Икар в категория  „Дебют“ през 2007 година.

Специализира актьорско майсторство през 2008 година в Москва при Александър Калягин. Първата му пиеса „Ангел“ е сред финалистите на националния конкурса за нова българска драматургия „Иван Радоев “ – Плевен, 2009 година.

Ръководител на театрални ателиета в Италия, България, Швейцария, САЩ. От 2009 година преподава актьорство в МОНТФИЗ.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо