Открийте ни и в

Култура

Конкурс представя визията на младите за по-хармонична и функционална градска среда

MIKA

публикувано

на

снимка: Мария Бадева, University College London

„Фасади, цветове, хармония“ е част от инициативата „Академия ГРАДЪТ“, която ще бъде представена на 20 юли

 Конкурсът „Фасади, цветове, хармония“ е насочен към български студенти и млади професионалисти от университети у нас и в чужбина. Той е част от инициативата „Академия ГРАДЪТ“, която се провежда под егидата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и събира идеите на талантливи студенти и млади професионалисти в областта на архитектурата и техническите науки.

Академия ГРАДЪТ“ вярва, че като активни жители на българските градове, всички ние имаме право да изискваме по-красива, хармонична и лесна за обитаване градска среда. Затова заедно с „Баумит България“ организирахме конкурса „Фасади, цветове, хармония“, в който български студенти и млади работещи архитекти и урбанисти показват проекти за фасадни решения в обществено значими зони.“, споделят организаторите на инициативата.

Членовете на професионалното жури, което ще оценява проектите на младите ентусиасти, са главният архитект на София Здравко Здравков, Николай Бъчваров – управител, „Баумит България“ ЕООД, арх. Борислав Игнатов – председател на УС на Камарата на архитектите в България (КАБ), арх. Николай Баровски – зам.-председател на КАБ, председателят на Съюза на архитектите в България – арх. Георги Бакалов, арх. Анна Цукева – консултант на „Баумит България“ ЕООД, заместник-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков и Венета Кръстева –  управител на „Градът Медиа Груп“.

[/media-credit] Симона Хаджиева, Иванка Тодорова, УАСГ

Във „Фасади, цветове, хармония“ участват 27 проекта на български студенти и млади архитекти, инженери и урбанисти от 7 университета в България, Великобритания и САЩ. Акцент в конкурса са цветови фасадни решения на сгради, намиращи се в различни градски зони – пешеходни, нови зони около паркове, силно урбанизирани зони с новоизградени сгради, базирани на заданието и добрите практики в глобален мащаб и използване на иновативни и практически осъществими решения.

Всички проекти, участващи в конкурса, ще бъдат показани в рамките на специалната изложба „Академия ГРАДЪТ“ 2016 на 20 юли в Sofia Event Center, от 10 до 19 ч. Специален гост на събитието ще бъде патронът на инициативата министър Лиляна Павлова.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 2 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 2 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 2 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 2 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 3 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 3 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 3 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо