Открийте ни и в

Общество

Консултират безплатно кандидат-студенти и родители за висше образование в чужбина

MIKA

публикувано

на

Следващия уикенд ще се състои „Европейско образование 2015“, традиционното  есенно изложение за висше образование в чужбина. На 26-ти и 27-ми в столицата, а след това в Пловдив и Бургас, на организираното от консултантска агенция ЕДЛАНТА събитие, повече от 50 престижни европейски университета лично ще запознаят българските кандидат-студенти и техните родители с условията и възможностите за кандидатстване.  Изложението е напълно безплатно за посетителите. Специалисти целодневно ще дават съвети за обучението, живота, адаптирането, възможностите за платени стажове и професионални реализации в страни, като Великобритания, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Франция и Швейцария.

И тази година, по време на събитията в трите града ще има съпътстваща програма от презентации и семинари, като например семинар за писане на добро мотивационно есе, семинар за родители и възможностите за финансиране на образованието , семинар за подготовка на ефективно портфолио, презентация на Германската служба за академичен обмен (DAAD) за финансиране на обучение в Германия,  предимствата на т.нар. метод на обучение „problem-based-learning“ (базирано на теория и конкретна стратегия и практика) и мн.др. На 26-ти и 27-ми септември изложението ще е в х-л „Маринела“ (Кемпински) – София; на 29-ти септември в х-л „Новотел“, Пловдив и на 30 септември – в х-л „България“, Бургас. За участие е необходима единствено предварителна регистрация на сайта на консултантската агенция, но записването може да се направи и на място.

Тази година Великобритания държи първенство по отношение на увеличение броя на кандидатурите от България. Германия е другата предпочитана страна за кандидатстване за чужбина, последвана от Дания и Холандия. Според данни на ЕДЛАНТА, тази година общото ниво на повишен интерес на български кандидат-студенти към образованието навън, е 28%.

Най-търсените специалности от български студенти за висше образование в чужбина през последната година са дизайн, архитектура, инженерни науки, информационни технологии, софтуерно инженерство, както и бизнес мениджмънт, маркетинг, икономика и медицина.

Линк за регистрация за изложението:  www.evropeiskoobrazovanie.com/registration/

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]3[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 седмици

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 седмици

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 седмици

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 седмици

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 седмици

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Lifestyleпреди 2 седмици

Естетична клиника NeoEffect отвори врати в София

Tехнологиипреди 2 седмици

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Lifestyleпреди 2 седмици

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

Горещо