Открийте ни и в

Музика

Концерт на Фуюки Енокидо и Софийската филхармония закрива 28-ите Дни на японската култура

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Концерт на Софийската филхармония, с диригент  Георги Патриков, и известната японска солистка Фуюки Енокидо (кото) ще се състои на 30 ноември от 19:00 часа в зала „България (София, ул. „Аксаков“ №1). Билети за събитието могат да бъдат закупени от касите на залата. Концертът, в който се преплитат музикалните традиции на Изтока и Запада, е закриващото събитие на 28-ите Дни на японската култура и се организира от Посолството на Япония в България.

В зала „България“ публиката ще чуе изпълнение на солиската Фуюки Енокидо на котонай-популярният традиционен инструмент в Япония, датиращ от VII в. Фуюки Енокидо има активна концертна дейност в над 30 държави по света. Нейни изпълнения са били част от официалната програма на закриването на Олимпийските игри в Лондон и Рио де Жанейро.

Концертът с репертоар, включващ съвместни изпълнения на кото и оркестъра, е рядкост за Софийската филхармония. Програмата на събитието е специално подбрана да покаже пълната палитра от възможности на тринадесетструнния традиционен японски музикален инструмент и включва произведения като „Шока“ (кото)„Пролетно море“ (кото и цигулка) и „Ентераку“ (кото и оркестър).

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо