Открийте ни и в

Tехнологии

Коронавирусът поставя на проверка сигурността при работа от вкъщи

MIKA

публикувано

на

Работата от вкъщи със сигурност може да бъде от полза за една компания, насърчавайки сътрудничеството и споделянето на знания. Ето защо възприемането на този начин на работа нарасна значително през последните няколко години. Всъщност пазарът на синхронизиране и споделяне на корпоративните файлове (EFSS) се очаква да достигне 24.4 милиарда долара до 2027, в сравнение с 3,4 милиарда долара през 2018 г.

И все пак, едно грешно решение може да изложи организациите на риск, ако те не се погрижат за сигурността и поверителността на своите данни. За да се борят с това проблем, компаниите трябва да внедрят сигурни технологии за синхронизиране и споделяне на файлове , така че служителите да могат да работят от вкъщи, като същевременно имат достъп до данните и прехвърлят информацията по начин, който е и сигурен, и безопасен.

Какво е синхронизиране и споделяне на файлове?

Технологията за синхронизиране и споделяне на файлове е проектирана за модерната професионална среда; среда, в която работната сила разчита на множество устройства и гъвкавост на местоположението, за да се увеличи максимално производителността. Синхронизирането и споделянето на файлове дава на организациите правото да споделят файлове на множество устройства и с множество хора, използващи синхронизиране на файлове – позволявайки файловете да се съхраняват във всяко одобрено хранилище на данни и да се осъществява достъп от разстояние от служителите, от което и да е от техните устройства (компютър, лаптоп, телефон, таблет и други).

Рискове за сигурността, свързани с работата от вкъщи

В исторически план политиките за отдалечена работа са чувствителна тема за организациите. Въпреки че някои работодатели се опасяват, че работата от вкъщи създава спад в производителността на служителите, по-голямата загриженост е свързана  всъщност с подсигуряването на собствените, критични за бизнеса данни, на които съвременните компании разчитат.

В корпоративна мрежа ИТ екипите могат лесно да защитят устройствата на служителите, но това става много по-трудно, след като служителят получи достъп до системата извън мрежата.

Извън корпоративната мрежа устройствата са лесно податливи на атаки от трети страни и киберпрестъпници. Атакуването на тези неосигурени крайни точки може да разкрие идентификационните данни на служителите за киберпрестъпници, така че те да имат достъп до системата на компанията или дори да използват софтуер за заключване на фирмените данни – нещо, което се случи с услугата NextCloud миналата есен.

Предимства на безопасното синхронизиране и споделяне на файлове

Решенията, които са създадени да осигуряват надеждно синхронизиране и споделяне на файлове, дават на организациите гъвкавост, за да позволят производителност на служителите и сътрудничеството между тях, като същевременно дават възможност на ИТ отдела в компанията за контрол върху защитата на фирмените данни. Ето някои от начините, по които сигурната технология за синхронизиране и споделяне на файлове защитава и дава възможности на бизнеса:

  • Сигурно споделяне на файлове Добре известно е, че когато не се предоставя решение за синхронизиране и споделяне на файлове, служителите често прибягват до използване на свои лични устройства и инструменти. Тъй като тези инструменти и устройства са извън контрола на ИТ отделите, те по своята същност не са сигурни и излагат чувствителните данни на компанията на риск. С надеждно синхронизиране и споделяне на файлове служителите могат лесно да споделят и да получават достъп до фирмени файлове, докато ИТ отдела се грижи за поверителността и сигурността на данните.
  • Лесен достъп от всяко място и по всяко време – Организациите започват да виждат работния ден все по-малко като работа в точно определени часове (например 9:00 до 18:00 часа) в офис среда, в резултат на което подготвят среда за своите служители, в която да се вписват разнообразни работни графици и начини на живот на служителите. Със сигурно синхронизиране и споделяне на файлове, служителите вече не се ограничават до едно служебно устройство, за да бъдат продуктивни.
  • Предотвратяване загубата на данни и възстановяване при срив – Когато корпоративните данни се съхраняват централизирано, те са по-добре защитени от изтичане. Това включва данни, изгубени при кибератака, грешки на служителите или изгубено/откраднато устройство. С решение за синхронизиране и споделяне на файлове, чувствителните корпоративни данни се пазят сигурни и защитени.
  • Лесно сътрудничество – Услугите за синхронизиране и споделяне на файлове служат не само за защита на фирмените данни, но и за подпомагане на отдалеченото сътрудничество на работното място. Някои инструменти за синхронизиране и споделяне на файлове предоставят на потребителите инструменти за преглед и редактиране на файлове в браузъра, търсене и намиране на конкретни фирмени документи, поддържайки една и съща версия на всеки документ за всички служители.

Заключителни разсъждения

Докато извънредните ситуации в световен мащаб като обявената пандемия от коронавирус могат да акцентират върху ползите от упражняването на сигурна политика за отдалечена работа, използването на сигурни инструментите за сътрудничество трябва да се възприемат като част от по-голяма културна промяна. Тъй като все повече организации приемат политики за отдалечена работа, ИТ екипите и MSP доставчиците, които обслужват тези компании, трябва да предоставят сигурни решения за синхронизиране и споделяне на файлове.

За да помогнат на организациите да въведат политики за отдалечена работа по безопасен и сигурен начин, MSP доставчиците могат да предложат на бизнес клиентите си Acronis Cyber Files Cloud, сигурно решение за синхронизиране и споделяне на файлове, което включва криптиране на данните от край до край, потребителски контрол и възможност за одит.

По подобен начин организациите, които не разчитат на MSP доставчик, могат да изберат Acronis Cyber Files Advanced – лесно, цялостно и сигурно решение за споделяне на файлове в корпоративна среда, което прави потребителите по-продуктивни и предоставя пълен ИТ контрол върху работното съдържание, за да се гарантира сигурността, да се поддържа съответствие и да се дава възможност за ползване на лични устройства за работа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

VIVACOM става част от международната телеком и медийна група UNITED GROUP

MIKA

публикувано

на

от

VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа – UNITED GROUP. Сделката стана факт, след като през месец ноември 2019 г. UNITED GROUP беше избран да придобие най-големия телеком по общи приходи на българския пазар за последните 7 години. През април 2020 г. сделката получи одобрение от Европейската комисия и придобиването беше финализирано на 31.07.2020 г.

Придобиването е поредната важна стъпка в стратегията за разрастване на UNITED GROUP след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик FORTHNET. Развивайки своята дейност в двата сектора – телекомуникации и медии, платформата на UNITED GROUP обединява водещите оператори и продуцентите на най-доброто съдържание в Югоизточна Европа. Компанията ще завърши 2020 година с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители.

UNITED GROUP вижда своето присъствие в България като възможност чрез обединените усилия на двете компании да даде своя принос за развитието на телеком индустрията в страната. Това ще стане възможно чрез предстоящи инвестиции в развитие на потенциала на хората, технологиите и инфраструктурата.

„За VIVACOM влизането в семейството на UNITED GROUP е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар. Изградихме силен бранд – синоним на качество и иновативност, и модерна компания с над 5 000 лоялни служители в цялата страна. Сега е правилният момент да направим следващата крачка и нямаме търпение да работим и обменим опит с UNITED GROUP и да развием телеком услугите в България на следващо ниво”, коментира Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на VIVACOM.

„VIVACOM постигна впечатляващи резултати не само като най-големия телеком оператор в България, но и като лидер в иновациите. Това е факт, благодарение на отличния мениджърски подход и професионалната работа на целия екип, и с помощта на бъдещите инвестиции от страна на UNITED GROUP възможностите за развитие на потенциала на VIVACOM са значителни“, заяви Спас Русев – председател на Надзорния съвет на VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на UNITED GROUP Виктория Боклаг (Victoriya Boklag) добави:

„VIVACOM се установи като оператор номер 1 в България с отличен мениджмънт, впечатляващи финансови резултати, технологични постижения и забележителни усилия на целия си екип. С ясна визия и стратегия за бъдещето, UNITED GROUP придобива още един лидер на пазара в региона. Вече обединени, с разраснат мащаб, талант и опит, ние можем да предложим най-новото поколение телеком услуги и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 27 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят“.

Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), партньор в BC Partners и председател на UNITED GROUP, каза в заключение:

„Придобиването на VIVACOM е важна стъпка в стратегията за разрастване на платформата на UNITED GROUP с оглед на стремежа ни да разширим географското си присъствие в Европа. Българският телеком сектор е динамична част от една жизнена икономика, който ще ни осигури стабилно положение на ключов, стратегически пазар“.

Продължете понататък

Tехнологии

Забравете конфигурациите с няколко монитора!

MIKA

публикувано

на

от

MMD представя новия Philips 498P9, впечатляващо голям и мощен

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви новия Philips 498P9 Brilliance 32:9 SuperWide извит LCD дисплей с 49” (48,8″ / 124 см диагонал), проектиран за професионалистите. Мониторът е носител на различни награди и е обогатен с функции за производителност. Моделът с лекота може да замени два 27“ 16:9 Quad HD, поставени един до друг, благодарение на луксозния си формат 32:9 SuperWide, 49-инчовия размер и резолюцията от 5120 x 1440 пиксела.

Philips 498P9 предлага картина без разсейване и повече комфорт за очите, благодарение на извивката с радиус 1800r, която осигурява по-малко изкривяване на изображението и по-широко зрително поле, наподобяващо естествената форма на окото и нежно обграждаща потребителя. Красотата на монитора се простира много отвъд това – с технологията MultiView професионалистите могат да свържат PC и лаптоп едновременно и да имат активна картина от двата източника. Така отпада нуждата от ръчно превключване или постоянно отместване на погледа между два монитора. Сега всяка работна минута е по-ефективна, по-продуктивна и по-комфортна.

Проектиран за вашите нужди

С впечатляващия си размер Philips 498P9 прави работата по-лесна. Мониторът предлага широк набор от опции за връзка като DisplayPort, HDMI и USB 3.2. Вграденият MultiClient KVM превключвател, заедно с функцията Multi-View, позволяват на потребителите да управляват две отделни устройства по едно и също време с един комплект монитор-клавиатура-мишка, което пести време и площ. Превключването между устройствата става само с натискането на бутон и така дори най-сложната многозадачна работа се управлява с лекота.

Известно е, че професионалистите, които прекарват много време пред монитора, се нуждаят не само от най-добрите технологични достижения, но и от чувство за комфорт. Philips 498P9 притежава всичко това и предлага Compact Ergo Base стойка, която се накланя, завърта и настройва по височина, така че потребителят да позиционира монитора за максимален зрителен комфорт и ефективност.

Отвъд изображението и въображението

Philips 498P9 се отличава със своя набор от възможности. Масивният му екран е с Dual QHD резолюция (5120 x 1440), която осигурява много детайли и прецизна картина – идеално за задачите, които изискват точност. Качеството на картината е на още по-високо ниво, благодарение на SmartImage – ексклузивна технология, която анализира изобразяваното съдържание и оптимизира параметрите на дисплея според него. Нещо повече, технологията Adaptive-Sync обезпечава плавна картина без артефакти при игра.

Осигуряването на комфорт на потребителя винаги е приоритет и Philips 498P9 предлага на потребителите множество решения за визуализация, включително LowBlue Mode и Flicker-free Technology за намаляване на трептенето и умората в очите.

Предимствата не свършват дотук, защото мониторът притежава устойчиви характеристики, които го правят много дружелюбен за околната среда. Чрез натискане на превключвателя за 0 вата консумация потребителите могат напълно да изключат захранването и да са сигурни, че дисплеят не консумира никаква енергия. Опаковъчните материали подлежат на 100% рециклиране, а мониторът отговаря на стандарти за защита на околната среда като EnergyStar 8.0, EPEAT*, RoHS и TCO.

Philips 498P9 е наличен от август 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 1762 лв. с ДДС.

Продължете понататък

Горещо