Открийте ни и в

Lifestyle

Крайният срок за кандидатстване в конкурса „Български награди за уеб“ изтича

MIKA

публикувано

на

Крайният срок за записване в тазгодишното издание на конкурса “Български награди за уеб” изтича на 10 юни, съобщиха организаторите от Българската уеб асоциация. През последните години надпреварата се наложи като най-влиятелния формат за оценяване на постиженията в интернет пространството у нас, а победителите са предпочитани от клиентите на услуги за уеб дизайн и уеб разработка. В конкурса, който се провежда за седма година, до сега са участвали общо над 1200 фирми. Желаещите да се включат в тазгодишното издание, могат да се регистрират на адрес www.webawards.bg, а миналогодишните участници могат да се възползват от 5% отстъпка от цената. С 20% е по-ниска таксата участие за членове на Българската уеб асоциация, а също с 5% – за партньори на инициативата.

Конкурсът „Български награди за уеб“ всяка година представя постиженията в интернет бранша, отразявайки промените, които настъпват в него и в обществото ни, под влиянието на новите технологиите. Двете най-значими тенденции в сектора през последните месеци са бързият ръст в използването на мобилен интернет, както и нарастващото използване на електронна търговия. По последните данни над 40% от българското население вече разполагат със смартфони и ги използват за различни онлайн услуги, което осезаемо променя начина, по който се достъпват уебсайтовете. Една любопитна тенденция, която беше анонсирана през последните дни е, че електронната търговия е довела до сериозен ръст при пощенски услуги. Информация, която за мнозина е изненадваща, предвид дългогодишните прогнози, че интернет ще „убие“ традиционната поща. И която същевременно е много показателна за нарастващото влияние на онлайн продажбите, които продължават да бележат двуцифрен ръст на месечна база през първата половина на 2015 година.

Именно електронният бизнес е и сред най-интересните категории в тазгодишното издание на „Български награди за уеб“. Конкурсът ще продължи да приема участници до 10 юни, след което ще бъде публикуван финалният списък с всички одобрени кандидати. Церемонията по награждаването на победителите пък ще се проведе на 18 юни, в присъствието на над 120 представители на технологичния сектор, медиите и партньорски организации. Проектите ще се оценяват по предварително определени критерии за всяка категория, които имат заложени тежести, формирайки сложни коефициенти. Освен това номинираните проекти, които ще се представят на живо пред публика и жури, могат да проследят оценяването на всеки член на журито, както и общата си оценка, с което се постига пълна прозрачност на резултатите.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо