Открийте ни и в

Lifestyle

Лагер бирата е най-предпочитана сред българите

MIKA

публикувано

на

Светлата бира тип „лагер“ е любима на около 90% от българските потребители, което се дължи на нейния лек, приятен и утоляващ жаждата вкус. Тя е предпочитана напитка през летните месеци, както самостоятелно, така и в комбинация с храна. Подобна е тенденцията и в Европа, където лагер бирата има почти тривековни производствени традиции. През последните години сред страните в Европейския съюз, България обичайно заема 10-то или 11-то място по консумация на бира на глава от населението от средно 75 литра на година. Според експертите у нас има потенциал за развитие и ръст в категорията, предимно по отношение на безалкохолните и нискоалкохолни бири*, както и тези от премиалния клас марки.

Класическият вкус, селектираните съставки и автентичната рецепта са в основата на качествената лагер бира. Светлата лагер бира най-добре се съчетава с различни леки семпли ястия – салати, пица и паста, така че вкусовите характеристики на ястието да не доминират над тези на светлото пиво.
С две престижни награди бяха отличени марките Шуменско Светло и Шуменско Тъмно в категория „лагер бира“ на тазгодишния конкурс Monde Selection, организиран от Международния институт по качество в Брюксел. Наградите са още едно признание за качествата на Шуменско, която през годините е печелила множество отличия от различни национални и международни конкурси.

Шуменско Тъмно бе наградена от експертите със златно отличие заради своя отличителен вкус, плътно тяло и балансирана горчивина с нотки на препечен малц и карамел.

В категория светъл лагер, Шуменско Светло получи сребърна награда. Тя бе присъдена заради добре балансирания вкус на бирата и нейната приятна горчивина, благодарение на съчетанието на два сорта хмел.
Шуменско Светло е една от най-легендарните лагер бири в България, чиято история датира от 1882 година. През годините тя неведнъж е променяла продуктовия си облик, но вкусът й остава неизменен и до днес.

Това лято Шуменско представя нова визуална идентичност и комуникационна стратегия под наслов „Легендарен вкус“. Именно вкусовите усещания и перфектната комбинация на съставките на пивото са в основата на новата концепция. Редица фактори влияят върху възприятието ни за бирата – от сервирането й, през подходящото съчетание с храна, поводът за консумация или музикалната атмосфера. Бирата може да се възприема по много и различни начини, но за да бъде усещането наистина незабравимо, е важно всеки детайл да бъде перфектен в съчетание с уникален вкус и безкомпромисно качество.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Viasat Explore стартира „Австралийски спасителен отряд“

MIKA

публикувано

на

от

Пригответе се за нови приключения с любимия ни спасителен екип на юг от Екватора! В района на Уитсъндей, Северен Куинсланд в Австралия, екипът се захваща с критични спасителни мисии… Сезон 2 на „АВСТРАЛИЙСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД“ започва по VIASAT EXPLORE на 30 юли, четвъртък, в 22:00. Междувременно повторение на сезон 1 можете да видите всеки четвъртък от 22:00 или събота от 20:30.

Спасителите трябва да се справят с район, опустошен от скорошен циклон Категория 4, причинил огромни щети и покрил територията с потрошени превозни и плавателни средства. Въоръжен с австралийска издръжливост и решителност, екипът се справя с всяко предизвикателство, като не забравя и да се забавлява при това.

Пълна с напрежение, вълнения и приятелство, поредицата показва как хората се справят с несгодите, за да помогнат за поддръжката на една от най-красивите брегови линии в света в добро състояние.

Продължете понататък

Lifestyle

Lana Del Rey издава дебютна книга с поезия!

MIKA

публикувано

на

от

Lana Del Rey, снимка: Mat Hayward/Getty Images

Номинираната за ГРАМИ носителка на награда Brit, мултиплатинената изпълнителка и автор на песни Lana Del Rey, представя дебютната си книга с поезия – Violet Bent Backwards Over the Grass.

Колекцията включва над 30 поеми, сред които заглавията Never to Heaven, The Land of 1,000 Fires, Past the Bushes Cypress Thriving, LA Who Am I to Love You?, Tessa DiPietro, Happy, Paradise is Very Fragile, Bare Feet on Linoleum и много други. Красивото издание с твърди корици включва написани на ръка текстове от самата Lana и нейни оригинални фотографии. Премиерата на книгата е на 29ти септември 2020.

В допълнение към печатното издание, поезията на Lana Del Rey оживява и в специална аудио книга. 14 избрани поеми, прочетени от самата Lana Del Rey под акомпанимента на музика от дългогодишния й сътрудник, носителят на ГРАМИ Jack Antonoff, който е музикален продуцент на последния й албум “Norman F**cking Rockwell”. Аудио изданието ще излезе на 28ми юли 2020 и ще бъде налично за сваляне в електронен формат във всички водещи платформи за аудио книги. Аудио книгата ще излезе на физически носител във формат стандартно CD и винил на 2ри октомври 2020.

Lana Del Rey: “Violet bent backwards over the grass е първата ми книга с поезия. Текстовете са искрени, еклектични и непретенциозни. Точно затова съм горда с резултата, защото са написани в автентичен стил. Щастлива съм да даря значителна част от приходите от книгата на американските организации, които винаги съм искала да подкрепя, заради преживяванията и опита ми, които до голяма степен оформиха моя житейски път.

Продължете понататък

Горещо