Открийте ни и в

Класическа

„Летящия холандец“ този четвъртък във Софийска филхармония

MIKA

публикувано

на

Този четвъртък, 24 март, Софийската филхармония ще представи един необичаен концерт под знака на медните духови инструменти и тяхното фанфарно звучене. Точно в 19 ч. в зала „България“ невероятният тромбонист Антоан Гане и изключителният диригент Бернхард Гюлер ще поднесат на меломаните една прекрасна програма – гениалната творба „Летящия холандец“ на Вагнер и грандиозната Симфония № 3 на Бетовен.

 Както казва Ромен Ролан за Симфония № 3 на Бетовен:

„Това е някакво чудо дори сред произведенията на самия Бетовен“.

Творбата бележи повратна точка в историята на музиката. А българската публиката ще има щастието да я чуе в изпълнение на двама, възторжено аплодирани по големите сцени, изпълнители.

Единият от тях е Антоан Гане. Блестящ тромбонист, който тази седмица ще ни припомни колко големи са възможностите на един инструмент, когато той попадне в ръцете на майстор. Редом до него ще застане Бернхард Гюлер, чест гост на сцените в Америка, Австралия, Русия, Япония, Китай, Корея, Бразилия и главен диригент на оркестрите в Нюрнберг и Кейптаун, ще ни покаже истинска диригентска класа.

 Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо