Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Класическа

„Летящия холандец“ този четвъртък във Софийска филхармония

MIKA

публикувано

на

Този четвъртък, 24 март, Софийската филхармония ще представи един необичаен концерт под знака на медните духови инструменти и тяхното фанфарно звучене. Точно в 19 ч. в зала „България“ невероятният тромбонист Антоан Гане и изключителният диригент Бернхард Гюлер ще поднесат на меломаните една прекрасна програма – гениалната творба „Летящия холандец“ на Вагнер и грандиозната Симфония № 3 на Бетовен.

 Както казва Ромен Ролан за Симфония № 3 на Бетовен:

„Това е някакво чудо дори сред произведенията на самия Бетовен“.

Творбата бележи повратна точка в историята на музиката. А българската публиката ще има щастието да я чуе в изпълнение на двама, възторжено аплодирани по големите сцени, изпълнители.

Единият от тях е Антоан Гане. Блестящ тромбонист, който тази седмица ще ни припомни колко големи са възможностите на един инструмент, когато той попадне в ръцете на майстор. Редом до него ще застане Бернхард Гюлер, чест гост на сцените в Америка, Австралия, Русия, Япония, Китай, Корея, Бразилия и главен диригент на оркестрите в Нюрнберг и Кейптаун, ще ни покаже истинска диригентска класа.

 Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо