Открийте ни и в

Събития

Летящ старт за ONE DANCE WEEK в Пловдив

MIKA

публикувано

на

Седмото издание на ONE DANCE WEEK (28.08 – 6.09) ще се проведе за първи път в Пловдив. Промяната в домакинството на фестивала изправи организаторите пред приятното предизвикателство да селектират програмата си така, че да оправдаят очакванията и търсенията на пловдивската публика, и същевременно да привлекат вярната аудитория на фестивала, формирана по време на предишните му издания в София.

Получи се разнообразна, амбициозна програма, структурирана в отделни модули: международна селекция, български шоукейс, детска програма, събития на открито, кино програма, танцови ателиета за професионалисти и студенти, лекции и дискусии, посветени на съвременния танц.

Новината за „летящия старт“ на ONE DANCE WEEK не е преувеличена. На 28 август в Дом на културата „Борис Христов“ фестивалът ще бъде открит с танцовия спектакъл на Contemporary Dragon KungFu Company – GATEWAY.

През 2006 година световно известната кунг фу звезда Джаки Чан създава Contemporary Dragon KungFu Company. Стилът на компанията съчетава традиционно китайско бойно изкуство със съвременни танцови техники и бойни практики, повлияни от акробатичния боен стил на Чан, познат от филмите му. Contemporary Dragon KungFu Company включва едни от най-престижните кунг фу състави в Китай като Shaolin Kung Fu Monk Corps и Chinese Shenwu Cultural Communication Company – компании със солиден опит, демонстриращи изключителните умения на своите членове в бойните техники.

Китайските бойни изкуства са почитани от мнозина и набират все по-голяма популярност извън страната си. Разпознават се като традиционен спорт, но и като ценно културно наследство, преведено през вековете. Основната цел на Contemporary Dragon Kung Fu Company е тъкмо тази – да съхрани традициите и да създаде приемственост между поколенията. В представленията си компанията черпи вдъхновение от съвременното танцово изкуство, като оглежда миналото и настоящето през перспективата на съвременността.

Представлението GATEWAY поразява с философската си дълбочина, с физическата издръжливост и невероятните акробатични умения на изпълнителите. Заглавието има едновременно значенията на врата, вход и път, а спектакълът представлява театрална игра на три нива, през които танцьорите трябва да преминат. Всеки от тях трябва да  преодолее определени препятствия, които му дават правото да избере нова врата и да продължи своето духовно израстване. Всички 11 участници преминават през 5 истории, променяйки хода на действието, сценографската среда и танцовия речник.

Спектакълът пленява публиката както с физическите умения на артистите, така и със своята „летяща“ хореография и  оригинални костюми.

GATEWAY  – 28 и 29 август 2014г., Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

ONE DANCE WEEK е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно представя спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят  различни тенденции и течения в  съвременния танц.

Събитието се организира от независимата платформа за културни събития ЕДНО в партньорство с Фондация Америка за България и Община Пловдив. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DESIGN WEEK.

ONE DANCE WEEK e част от събитията в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 2 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 2 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 2 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 2 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 3 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 3 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 3 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо