Открийте ни и в

Джаз

Магията на А to JazZ завладя София

MIKA

публикувано

на

снимка:ПР

Този уикенд приключи петото издание на най-обаятелното музикално събитие в столицата – AtoJazZ. Талантът и уникалността на всеки един от артистите в петото издание на фестиваласъбра 20 000 души в слънчевия Южен парк 2.

Фестивалът се превърна в своеобразен мост между поколенията – както на сцената, така и сред публиката. Така в рамките на една вечер видяхме младата банда Zonyo&Friends с тяхното дебютно участие на голяма сцена и гениалния KENNY GARRETT, които бяха сърдечно аплодирани  както от деца, така и от родителите им и дори техните баби и дядовци.

Още с първия ден А toJazZ показа колко огромна е силата на музиката. В ранните следобедни часове зелената поляна пред сцената се изпъстри с усмихнати, весели и одухотворени хора. Стартът беше даден от Slavena Daskalova & JazzOrpheus, след което слушахме новата формация DAYO, която представи джаза по един необикновен и иновативен начин. Малко преди първия хелайнер за вечерта, на сцената се качиха Dirty Purchase, които отпразнуваха своята 20-та годишнина. Веднага след тях ROY HARGROVE и неговият квинтет накараха публиката да настръхне от невероятното звучене и майсторство на великия Мr. HARGROVE.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]A-to-jazZ-sunday-3[/media-credit]

Следващият ден беше акомпаниран от младите таланти Zonyo&Friends, които не само откриха фестивалния ден, но още с първото си сценично участие спечелиха публиката с авторски парчета.  Като комплимент и благодарност към фестивала, бандата изсвири с триотоЛа Ти Да парче, специално посветено на А to JazZ. След тях уважаемият проф. Христо Йоцов представи проекта си JazzBall, с който вдигна музикалната летвависоко. Достойното продължение дойде с участието на Белослава, която внесе ефирност и нежност със своето магнетично изпълнение преди легендарния KENNY GARRET да покори сцената с безмерното си майсторство. Американският саксофонист постави уникален край на втория фестивален ден, като накара публиката да пее заедно с него в продължение на повече от 15 минути.

В последния ден на AtoJazZ публиката танцуваше в ритъма на FunkyMiracle, пееше с римите на Bobo&TheGang, настръхваше от гениалните импровизации на Mетафоrmoза  и се сля с кадифения глас на невероятния JOSÉ JAMES, който остана силно впечатлен и завладян от българските си фенове. Истински емоционалният финал на AtoJazZ настъпи с развяването на трибагреника ни от JOSÉ JAMESс благодарност към публиката за невероятната вечер.

Фестивалът се проведе с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”. Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо