Открийте ни и в

Джаз

Маги Петрович се присъединява към концерта на NAKED

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Като гост-музикант на концерта на белградския квартет Naked на 11 декември  в Първо студио на БНР ще се включи израсналата в България сръбска виолончелистка Маги Петрович, позната от колаборациите си с музикантите от „Оратница” и с Влада Томова.

Както вече писахме, заключителният концерт на радио фестивала Alarma Punk Jazz на програма „Христо Ботев” за 2015г. ще се проведе в Първо студио на БНР на 11 декември, петък, с начален час 21.30, като вратите ще бъдат отворени за публика точно половин час по рано, както обикновено, в 21.00ч. Главни герои на вечерта са музикантите от белградския джаз квартет Naked, които преди малко повече от 6 години – през октомври 2009 – спечелиха сърцата и душите на слушателите на „Аларма” със своята причудлива смесица от фрий-джаз, балкан-груув, афробийт, пост-клезмер и ска с татарски и цигански привкус.

Новата концертна програма на белгардската четворка  – Бранислав Радойкович (бас), Джордже Миюшкович (цигулка) и Горан Милошевич (барабани) и Иван Теофилович (кларинет/саксофони) – е композирана така, че винаги да има място за свободна импровизация. В албума им примерно това пето място в квартета-квинтет заема не кой да е, а големият израелски мултиинструменталист, добре познат и на българската публика, Амир Гвирцман.

И още една новина от последния момент: Всички, които покажат билета си за спектакъла на Ани Васева „Малдорор” (по „Песните на Малдорор” на Лотреамон), който ще се играе непосредствено преди концерта (във Френския културен институт от 19.30ч.), ще могат да влязат на концерта на Naked за 10 лв, вместо за 15. Специалната отстъпка е жест и от двата екипа – на „Аларма” и на „Метеор” – към верните почитатели на авангардната музика и авангардния театър в България. Събитията са разчетени така, че публиката да има поне 30-40 минути време, за да се придвижи от Френския културен институт след края на представлението до БНР за началото на концерта.

На 11 декември също така ще обявим и първите имена на музиканти и групи, които ще участват в рамките на Alarma Punk Jazz през следващата календарна година.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 4 седмици

Мерудия, Van Cock и Tha Crew пеят благотворително за Черно море, свободно от пластмаса

Tехнологиипреди 4 седмици

Демонстрации на мини водородни коли пред НДК

Културапреди 3 седмици

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Tехнологиипреди 4 седмици

Philips 436M6VBPAB е първият в света със сертификат DisplayHDR™ 1000

Музикапреди 3 седмици

Отменя се концертът Sunrise на Руперт Хубер в Пловдив

Музикапреди 2 седмици

Концертът на Texas се мести за есента

Музикапреди 2 седмици

Десетки групи искат да подгряват SONS OF APOLLO в Пловдив

Културапреди 2 седмици

Излиза „Вътрешен пазар и основни свободи на движение в правото на ЕС” от Христо Христев

Tехнологиипреди 2 седмици

А1 с признание за успешни комуникации от наградите на сп. Business Lady

Кинопреди 2 седмици

DreamWorks Animation представя „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ 2

Горещо