Открийте ни и в

Музика

Маестро Найден Тодоров се завръща

MIKA

публикувано

на

SCILLA  Cristiano ConcertНайден Тодоров се завръща в България след гостуването си на голямата италианска сцена и Вердиевия фестивал. Диригентът ще застане зад поставянето на една от най-големите оперни произведения за всички времена – „Риголето“. Организираната от Монте Мюзик мащабна продукция ще се състои на 31-ви октомври в Зала 1 на НДК, като маестрото сам е избрал солистите, които най-добре да се превъплатят в главните роли на великото произведение. Гостуващата италианска прима Шила Кристиано споделя в интервю, че няма търпение да работи с Найден Тодоров, вярвайки, че той ще ѝ помогне изключително в пресъздаването на най-трагичните черти на Джилда, като я подкрепи във вокалните и драматичните ѝ качества.

Диригентът се завръща на голямата българска сцена след грандиозния си творчески успех на честването на 80-тия рожден ден на българската оперна прима Райна Кабаиванска в рамките на Вердиевия фестивал в Италия с една от най-взискателните публики. Столичани ще могат да се потопят в автентичната атмосфера на Италия през 16 век, когато се развива действието в музикалната драма и да се насладят на великолепието на музиката на Вердиевия шедьовър. Опера, в която от начало докрай се докосваме до музикалното съвършенство на гениалния композитор – като се започне от арията на Херцога в първо действие „Questa o quella”, хоровите хитове „Zitti, zitti” и „Duca, Duca”, арията на Джилда „Gualtier Malde… Caro nome”, разтърсващата ария на Риголето “Pari siamo” и арията на Херцога „La donna e mobile”. До „Риголето“ има само пет дни, а местата прогресивно намаляват, поради големия интерес към постановката, в която Найден Тодоров ще се изяви за пръв път след гостуването си в Италия.

На 25 октомври, в рамките на Вердиевия Фестивал, Театро Реджо в Парма (Италия) представи Гала концерта „В чест на Райна Кабаиванска”. Театърът на Джузепе Верди, както още е известна операта в Парма, прочут със своята взискателна публика, е свидетел на едни от най-успешните спектакли на Райна Кабаиванска през годините. Именно в него започват честванията на Кабаиванска в Италия по случай нейния 80-ти рожден ден.

В концерта вземат участие някои от най-прочутите ученици на Райна Кабаиванска, които днес са солисти в големите световни оперни театри – Мария Агреста, Вирджиния Тола, Андреа Каре, Чинция Киарини и Симоне Лим в съпровод на Филхармония „Артуро Тосканини“ под диригентството на Найден Тодоров.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо