Открийте ни и в

Музика

Маестро Франко Петраки пристига в София

MIKA

публикувано

на

снимка: nolliviolins.com

Световноизвестният италиански музикант Маестро Франко Петраки е признат лидер на контрабасовата школа в днешно време. На 7 юни, от 19ч.  в голямата зала на НМА Маестрото ще дирижира концерт на АСО, в който са включени творби от Джовани Ботезини, Нино Рота, Армандо Травайоли, както и негови произведения. Солисти ще бъдат Мирела Ведева-Рюо – професор по контрабас във висшето училище по изкуствата в Женева и професорът по контрабас в НМА Цветомир Лазаров.

На концерта Маестрото ще бъде удостоен с почетното научно звание  Доктор хонорис кауза на НМА.

На 3-ти и 4-ти юни виртуозът ще проведе и майсторски клас със студенти от НМА. Събитието е поредната изява от традиционно провеждащия се бас фест в НМА “Проф. Панчо Владигеров”, с ръководител проф. Петя Бъговска.

По време на престоя на Маестро Петраки в София ще бъде записан компактдиск  с академичния симфоничен оркестър на НМА. В диска ще бъдат включени посветени на него творби от Нино Рота и Армандо Травайоли.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо