Открийте ни и в

Култура

Майсторът-фантаст Пиърс Браун в София

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

С над 200 почитатели се срещна известният американски писател, автор на хитовата трилогия „Червен изгрев“.

На 26 и 27 април 2018 г. небето над София бе озарено от „Червен изгрев“, когато един от най-красивите и талантливи автори на юношеската литература посети София за специална среща с всички Червени и Златни – феновете на света на главния му герой Дароу!

Столичният клуб MAZE (ул. „Христо Белчев“ 1) се оказа тесен за желаещите да посетят своеобразното марсианско парти, на което музика, стендъп и литература вървяха ръка за ръка!

снимка: ПР

Над 200 души аплодираха бурно любимия си автор Пиърс Браун, снимаха се с него, забавляваха се и изчакаха търпеливо своя ред на километричната опашка от фенове, за да получат своя автограф.

За неуспелите да се срещнат с него предишната вечер на 27 април от 19:00 ч. в рамките на литературен клуб „Чети с нас“ в хотел „Маринела“ писателят и холивудски сценарист Браун се включи в кратка, но вълнуваща дискусия със запалени читатели, блогъри и журналисти и разказа по-подробно как е стигнал до идеята зад книгите си.

Пиърс Браун успява да създаде една антиутопична вселена, която се превръща във впечатляваща аналогия на съвременния свят. Зашеметяващо добрият дебют на американския писател нарежда трилогията „Червен изгрев“ до поредицата „Игра на тронове“, а сюжетът ѝ я поставя по размах и мащабност до класики като „1984“ от Джордж Оруел и „Дюн“ на Франк Хърбърт.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама

Горещо