Открийте ни и в

Събития

Мария Илиева, Атанас Колев, Славин Славчев и Ангел Ковачев боядисват пешеходна пътека във Варна

MIKA

публикувано

на

БГ Радио, винаги социално активна и ангажирана медия, заедно с партньорите си от Провидент Файненшъл България, стартира отново кампанията си за безопасност по пътищата Дайте път на зебрата.

Това лято през месеците юни и юли водещите на радиото, някои от любимите музикални звезди на България и партньорите на медията от Провидент Файненшъл България ще се включат в инициативата да освежат пешеходни пътеки във Варна и Бургас. Слушателите на БГ Радио вече се включиха виртуално в акцията с конкретни идеи за това кои „зебри“ в двата морски града имат нужда от пребоядисване. Мястото, часът и звездните гости на събитието във Варна вече са ясни. На 23 юни в 11 часа Симо Колев, Мария Илиева, Атанас Колев, Славин Славчев, Ангел Ковачев и представители от БГ Радио, Провидент Файненшъл България и заместник кметът на Варна Пейчо Пейчев ще се включат в Дайте път на зебрата с четка и боя на бул. Приморски, непосредствено до пресечката с ул. Македония, до входа на Летен театър.

БГ Радио и Провидент Файненшъл България ще поставят специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата.

Целта отново е да се фокусира върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки и да се наблегне колко важно е да сме толерантни и внимателни на пътя. БГ Радио напомня на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците и автомобилните водачи при наличие на пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите, несъобразена и превишена скорост, отнемане предимство на пешеходци, като по-често вината е взаимна – неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача. Очаквайте съвсем скоро и детайли за Дайте път на зебрата и в Бургас!

 

Кампанията Дайте път на зебрата се осъществява със съдействието на Провидент Файненшъл България, част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Провидент има дългогодишен опит в  създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“720″]zebra_varna[/media-credit]

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Горещо