Открийте ни и в

Класическа

Международният ден на Франкофонията в Софийска филхармония

MIKA

публикувано

на

На 17 март Софийската филхармония отбелязва Международния ден на Франкофонията с един незабравим концерт под патронажа на Министъра на външните работи на Република България г-н Даниел Митов. На сцената на зала „България“ в 19:00 часа ще чуем виртуозния пианист и диригент Жан-Бернар Помие, спиращия дъха цигулар Светлин Русев и майстора на нюанса, виолончелистa Атанас Кръстев. Те ще изпълнят „Испанска симфония” на Едуард Лало и Тройния концерт на Бетовен.

Жан-Бернар Помие – виртуозът, който от 40 години радва българската публика сизявите си като солист и диригент на Софийската филхармония и със своите рецитали, е един от най-изявените съвременни пианисти. Неговото име неизменно се свързва с това на Бетовен, чиято музика го съпътства още от първите му стъпки на сцената. От няколко години той триумфира по европейските сцени с интеграл от всичките 32 сонати на Бетовен, който критиката приема с възторжени отзиви.

Светлин Русев е музикантът, чиито изпълнения вдигат публиката на крака и предизвикват бурен възторг с техническото си съвършенство, удивително богата емоционалност и харизматично сценично присъствие.

Атанас Кръстев е виолончелист, който приковава публиката и я води в музиката с ръката на майстор. Десетките награди, които печели на най-престижни музикални форуми, както и гостуванията му на няколко континента, го превръщат в един от най-успешните и магнетични млади изпълнители.

Въпреки името си, „Испанската симфония” на Лало е концерт за цигулка и оркестър, изпълнен стипични за района мотиви и послужил за извор на вдъхновение в творчеството на Пабло Сарасате и Чайковски. Тройният концерт на Бетовен е една от най-изпълняваните творби на великия композитор. Именно това завладяващо произведение, изпълнявано от най-великите имена през вековете, ще имаме щастието да чуем в четвъртък вечер в зала „България“ от 19:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 2 седмици

Последен шанс за участие в конкурса за мобилна фотография Huawei InFocus Awards с награда 10 хиляди евро

Lifestyleпреди 2 седмици

Лидл България те предизвиква да споделиш твоето мнение

Горещо