Открийте ни и в
Exit Festival

Класическа

Международният ден на Франкофонията в Софийска филхармония

MIKA

публикувано

на

На 17 март Софийската филхармония отбелязва Международния ден на Франкофонията с един незабравим концерт под патронажа на Министъра на външните работи на Република България г-н Даниел Митов. На сцената на зала „България“ в 19:00 часа ще чуем виртуозния пианист и диригент Жан-Бернар Помие, спиращия дъха цигулар Светлин Русев и майстора на нюанса, виолончелистa Атанас Кръстев. Те ще изпълнят „Испанска симфония” на Едуард Лало и Тройния концерт на Бетовен.

Жан-Бернар Помие – виртуозът, който от 40 години радва българската публика сизявите си като солист и диригент на Софийската филхармония и със своите рецитали, е един от най-изявените съвременни пианисти. Неговото име неизменно се свързва с това на Бетовен, чиято музика го съпътства още от първите му стъпки на сцената. От няколко години той триумфира по европейските сцени с интеграл от всичките 32 сонати на Бетовен, който критиката приема с възторжени отзиви.

Светлин Русев е музикантът, чиито изпълнения вдигат публиката на крака и предизвикват бурен възторг с техническото си съвършенство, удивително богата емоционалност и харизматично сценично присъствие.

Атанас Кръстев е виолончелист, който приковава публиката и я води в музиката с ръката на майстор. Десетките награди, които печели на най-престижни музикални форуми, както и гостуванията му на няколко континента, го превръщат в един от най-успешните и магнетични млади изпълнители.

Въпреки името си, „Испанската симфония” на Лало е концерт за цигулка и оркестър, изпълнен стипични за района мотиви и послужил за извор на вдъхновение в творчеството на Пабло Сарасате и Чайковски. Тройният концерт на Бетовен е една от най-изпълняваните творби на великия композитор. Именно това завладяващо произведение, изпълнявано от най-великите имена през вековете, ще имаме щастието да чуем в четвъртък вечер в зала „България“ от 19:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 2 седмици

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо