Открийте ни и в

Музика

МЛАДЕН ВОЙЧИЧ И АЛЕН ИСЛАМОВИЧ ЩЕ ПЕЯТ ЗАЕДНО С ГОРАН БРЕГОВИЧ В СОФИЯ

MIKA

публикувано

на

БИЕЛО ДУГМЕ, най-популярната група в бивша Югославия, пристига за грандиозен концерт у нас. Освен основателят й Горан Брегович, на сцената в Арена Армеец ще се изявят двама от вокалистите на култовата банда – Младен Войчич – Тифа и Ален Исламович. Ще чуем любими на няколко поколения хитове в едно разтърсващо шоу, което ще продължи два часа и половина.

Младен Войчич – Тифа е роден в Сараево и впечатлява всички с вокалните си умения от най-ранна възраст. Прави опити в различни специалности в местния университет, но интересът му към музиката надделява. Освен че участва в различни групи като басист и вокалист, Тифа записва и свои авторски композиции. В началото на 80-те години той е един от най-популярните гласове в бивша Югославия и е търсен от много популярни групи. През 1984 г. с него се свързва Горан Брегович, който търси заместник на напусналия Биело Дугме вокалист Желко Бебек. Така Тифа става част от бандата.

Ален Исламович е от Босна и Херцеговина и започва да се занимава с музика в края на 60-те години. От 1974 г. е басист на групата Bag, която изпълнявала кавъри на Deep Purple, Led Zeppelin и Биело Дугме. В началото на 80-те Ален е поканен да се присъедини като вокалист и басист към Divlje Jagode. След изключително успешни участия с тях е забелязан от Горан Брегович, който го кани да стане част от Биело Дугме. Той е третият и, както се оказва, последен вокалист на култовата група. Исламович записва три албума с нея, включително популярния „Ćiribiribela“, в който е и вечния хит „Гергьовден“. Освен с Биело Дугме, той издава и няколко солови албума. Ален участва и в съвместни проекти със звездите Лепа Брена и Индира Радич.

На 7 април в Арена Армеец освен двамата гласовити вокалисти, на сцената заедно с Горан Брегович ще излязат около 40 музиканти. Шумна брас секция, цигулков оркестър, мъжки хор от Белград, български и ромски певци ще станат част от незабравимия купон. Огромни видеостени и впечатляващи светлинни ефекти ще допълнят шоуто на Биело Дугме, което не трябва да пропускате!

Билетите за концерта на ГОРАН БРЕГОВИЧ & БИЕЛО ДУГМЕ на цени от 30 до 90 лв могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и Ивентим, както и на HYPERLINK „http://www.ticketpro.bg/“ www.ticketpro.bg и www.eventim.bg

7 април (петък) 2017 г., 20:00 ч.

«Арена Армеец София»

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо