Открийте ни и в

Музика

Момичетата от група “Авигея” разкриват тайните на месец март

MIKA

публикувано

на

Чаровните момичета от група “Авигея” нямат търпение да посрещнат пролетта. Дни преди 1 март ще преплетат бял и червен конец и ще се подготвят за първата си среща с Баба Марта. Заповядайте на 28 февруари от 14 ч. в чайна “Чай във фабриката”, за да разберете какви обичаи съпътстват целия месец март.

По мартениците нашите деди са гадаели каква ще бъде годината, как ще се подреди животът им. Александра, Ралица, Милена и Сибина от “Авигея” ще ви разкажат чудни поверия, свързани с мартеничките, които всяка година си закичваме на 1 март за здраве.

Тези от вас, които вече са били на техен концерт знаят, че веселбата е голяма. Заедно с тях ще попеете песни и потанцувате хора. Музикалната картина ще допълнят техните кавалери на сцената – музикантите Добри Рахнев (гайда), Петър Иванов (кавал) и Здравко Здравков (тъпан).

Колко песни за Баба Марта знаете? А дали знаете достатъчно за мартениците? Момичетата са ви подготвили изненади, които ще ви помогнат в изпълнението на мартенските обичаи.

Събитието може да следвате тук: https://www.facebook.com/events/965443806881672/

Вход: 7 лв. за възрастни и 3 лв. за деца

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо