Открийте ни и в

Компании

Мтел и фондация „Очи на четири лапи“ популяризират ролята на кучетата водачи с вечеря на тъмно

MIKA

публикувано

на

Близо 50 служители на Мтел и представители на медиите участваха в нетрадиционна вечеря на тъмно, която цели да припомни колко отговорна е мисията на кучетата водачи и да фокусира общественото внимание върху проблемите на незрящите у нас. Събитието се организира по идея на фондация „Очи на четири лапи“ и със съдействието на Мтел.

„Целта на тази вечеря е да убеди определена, специално таргетирана група от хора в това, какво могат кучетата водачи, как се държат на обществени места, какъв е приносът им за независимата мобилност на слепите хора и в крайна сметка защо си струва организация като нашата да бъде подкрепяна“ разказа идеята на събитието Албена Алексиева, председател на фондация „Очи на четири лапи“.

Въпреки че по Закона за интеграция на хората с увреждания кучетата водачи и техните стопани следва да бъдат допускани без проблем до обществените места, много често те срещат негативни реакции и достъпът им бива възпрепятстван заради неразбиране на тяхната роля за незрящия човек.

[media-credit name=“18-годишната Карина от София е най-младият ползвател на куче водач у нас“ align=“aligncenter“ width=“1024″]18-godishnata Kalina ot Sofia e nay-mladiat polzvatel na kuche vodach u nas[/media-credit]

По време на вечерята гостите се запознаха с процеса на обучение, през който минава едно куче водач, а също така се убедиха в тяхното възпитание на практика – кучетата се приспособяват лесно към всякаква обстановка, изпълняват командите на своите стопани и са готови да реагират спрямо различните ситуации.

Мтел подкрепя фондация „Очи на четири лапи“ от 2003 година до сега, а 56 са кучетата водачи, които организацията е предала на незрящи. През годините служителите на телекома са участвали в различни инициативи в помощ на фондацията. Част от тях са и редовни дарители по ведомост – всеки месец те даряват от месечното си възнаграждение определена сума за каузата на „Очи на четири лапи“. Затова и те бяха сред основните гости на вечерята.

През 2014 година Мтел беше отличена като компанията с най-голям брой корпоративни дарители и най-голям обем дарения в инициативата „Колкото повече – толкова повече“ на фондация „Помощ за благотворителността в България“, основен инициатор на корпоративното дарителство по ведомост у нас.

За да помогне на дейността на единствената организация в България, която отглежда и възпитава кучета водачи на незрящи, Мтел започна дарителска акция в своята магазинна мрежа. Всеки, който желае, може да дари средства на фондация „Очи на четири лапи“ на каса в магазините на телекома.

[media-credit name=“Председателят на фондацията благодари на Mtel за подкрепата и дългогодишното партньорство“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Predsedatelyat na Fondacia Ochi na 4 lapi blagodari na Mtel za podkrepata i dalgogodishnoto partniorstvo[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо