Открийте ни и в

Компании

Мтел ще подпомогне създаването на Център за подкрепа на приемни родители

MIKA

публикувано

на

Мтел ще дари средства за създаването на специален Център за подкрепа на приемни родители в София. Центърът ще предлага на приемните родители възможност за почасова грижа за децата от приемни семейства, както и ще осигурява пространство за обучение, срещи за взаимопомощ и споделяне.

Центърът ще разполага и с помещение за временен престой, което може да се ползва от приемни родители, които посещават заедно с децата си столицата за медицински прегледи, консултации със специалисти и т.н.

Като част от Центъра за подкрепа на приемни родители вече стартира и гореща линия за психологическа и емоционална подкрепа на приемни родители от цялата страна. На телефона на Националната асоциация за приемна грижа – 0879 279 281, приемни семейства могат да запишат час за среща с психолози и специалисти по социална работа.

„Подкрепата, която предоставяме чрез нашите партньори от Националната асоциация за приемна грижа, е особено важна за приемните родители в цялата страна, защото е за всички и е анонимна,“ коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на Мтел.

„Ние не делим приемните родители в зависимост от това кой ги обучава и подкрепя, както и за кого работят. За нас е важно да създаваме общност от приемни родители, които развиват приемната грижа и гарантират сигурно детство за децата в риск“, заявява Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Мтел подкрепя приемните семейства от 2011 г. насам. За последните 4 години телекомът е инвестирал повече от 240 000 лева в пряка подкрепа за приемните семейства – първоначално с финансови средства за настанено дете, а в последствие – чрез инвестиция в обучението и развитието на децата, младежите и приемните родители. Мтел финансира кампанията „Приемните родители са приемащи родители“, която има за цел да покаже ефектът върху децата от престоя в приемна грижа.

По данни на Агенцията за социално подпомагане 2380 приемни семейства в цялата страна се грижат за 2380 деца. 80 от приемните семейства в страната са доброволни, а 2300 получават възнаграждение за упражняването на професията „приемен родител“. Отново по данни на държавата 127 деца се отглеждат от доброволни приемни родители, а 2253 – в професионални. Само от началото на 2015 година до края на юни са утвърдени и вписани в регистрите нови 160 приемни семейства. От януари до юни нови 619 деца са настанени под приемна грижа.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“706″]mtel_4[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Anew Platinum Instant Eye – Революционна грижа за кожата с мигновен лифтинг ефект и трайност през целия ден

Театър и постановкипреди 4 седмици

Програмата от представления на театрална група МЕТЕОР за месец НОЕМВРИ 2018

Lifestyleпреди 4 седмици

Cannes Lions отново в България с програмата SEE IT BE IT

EDMпреди 4 седмици

Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

Tехнологиипреди 4 седмици

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

Обществопреди 4 седмици

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Класическапреди 4 седмици

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Дръм и Баспреди 4 седмици

Този петък: 14-то издание на магията “Drum and Jazz”

Събитияпреди 4 седмици

„Лебедово езеро“ върху лед с още едно представление в Зала 1 на НДК!

Музикапреди 4 седмици

Националното турне на Орлин Павлов премина при голям успех

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо