Открийте ни и в

Музика

„Музикална въртележка” ще се спре на фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се!“

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Умело подбрани песни, стихотворения, танци и игри ще въвлекат деца и родители в чудния свят на българските традиции

На 15 май, неделя, на арт сцената на „Тук и сега” / бившата зала „Мати”/ деца и родители ще могат да участват наравно с артистите във фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се! . Пред очите им ще се разкрие една история за любовта на двама млади, за нежността и връзката им с природата – част от ежедневието на хората от село.

Българската народна музика ще затрепти във въздуха благодарение на магическите гласове на момичетата от група „Авигея“, които успешно възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното ни богатство. Специален гост ще бъде Еди Милев, чиято родопската тамбура ще пренесе всички присъстващи сред зелените планини на България и ще ги зареди с космическата й енергия. Цялата палитра от танци, забавни игри и приключения ще бъде направлявана от актрисата Лидия Кулекова.

Дата: 15 май 2016г. (неделя)
Начало: 11:00ч.  / спектакълът е с продължителност 1 час/
Място: Тук и Сега – бул. България 1, малкото НДК, до кино Люмиер
Вход: свободен за деца, 12 лв. за възрастен, 20 лв.  за семейство
Билети: Ticketlogic
Запишете се на: info@spektaklite.com или на телефон: +359 889 560 912
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1598361547122789/
Артистите от „Музикална въртележка“ вярват, че фолклорната музика притежава огромен потенциал, който трябва да бъде предаван на децата, за да се съхрани любовта към българските традиции.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо