Открийте ни и в

Класическа

Музиката на Бетовен ще звучи в зала „България“

MIKA

публикувано

на

В разгара на лятото, на 25 юли, в зала „България“ от 20.00 часа софиянци и гостите на София ги очаква още едно прекрасно преживяване с Нов симфоничен оркестър – този път с музиката на Бетовен.

Екип от САЩ ще реализира този проект – диригентът Бенджамин Лауб, пианистът Жоел Фан и мецосопраното Елени Матос ще представят две увертюри – „Фиделио“ и „Леонора 3“, арията „Ах! Перфидо“ и знаменитият Четвърти концерт за пиано и оркестър.

Дни по-късно, на 3-ти август, в комплекс „Царско село“, от 20.00 часа, в една изключително интересна камерна програма ще чуем Бенджамин Лауб, в ролята му на пианист, мецосопраното Сюзън Дън /САЩ/ и концертмайсторът на Нов симфоничен оркестър Дора Димитрова.

Концертът в зала „България“ открива и  поредната лятна Международната диригентска академия,  която Нов симфоничен оркестър ще  проведе в „Царско село“ от 26 юли до 6 август. Над 30 млади диригенти от цял свят ще бъдат обучавани от двама от най-престижните  в света педагози по оркестрово дирижиране –  Лари Раклиф и Доналд Шлайхър.

Събитието е под патронажа на Н. П. Ерик Рубин, посланик на САЩ.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо