Открийте ни и в

Събития

Над 150 млади танцьори във финалния спектакъл на DANCE IT! 2015

MIKA

публикувано

на

Международната интензивна програма Пролетната „Танцова работилница Dance It!“ 2015 традиционно завършва със заключителен спектакъл, който тази година ще се проведе на сцената на Аула Максима, УАСГ, на 13 април от 19:00 ч. В рамките на танцовата програма хореографите и преподаватели Пола Уебър (класически балет), Гери Абът (модерен танц), Маркъс Галанте (Бродуей джаз), Андреа Бър (хип-хоп), Петър Илиев (характерни танци) и  Николина Карагеоргиева (класически балет, средно ниво), създават представление в различни танцови стилове, което отбелязва края на пролетното издание на Работилницата и показва резултатите от нея. Представянето пред публика на дейността в едноседмичните ателиета е важна част от мисията на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, тъй като сценичната изява е момент от решаващо значение в развитието на всеки танцов артист.

Над 150 танцьори взеха участие в тазгодишното издание на Пролетната „Танцова работилница“. Те са и изпълнителите във финалното представление Touch The Sky, със специално направената от Андреа Бър. Енергичната и забавна танцова миниатюра е комбинация от различни стилове и техники в хип-хопа.

_MG_5112-Edit

Съоснователят и артистичен директор на Deeply Rooted Dance Theater в Чикаго – Гери Абът. За работата по време на Работилницата, той казва: „Моята цел е да представя модерните техники, които мисля, че ще бъдат от ползва на съответната група.“ Това ще проличи и в хореографията му върху песента на Майкъл Джексън – Blue gangsta.

Маркъс Галанте работи върху откъс от един от най-популярните мюзикъли, печелил десет награди „Тони“ – A Chorus line. От премиерата си на Бродуй през 1975 г., представлението с музика от Марвин Хамлиш и текстове от Едуард Клебан се играе над 6000 пъти, което преди излизането на „Котките“ е най-дълготрайно представяният мюзикъл в историята на Бродуей. Другата хореография на Маркъс Галанте е бразилска самба.

Професорът по балет и ръководител на катедра „Танц” в Университета на Мисури – Пола Убър  е подготвила балетната миниатюра Plunk. Съвременният балет е вдъхновен от музиката на Морис Равел и от „новите“ движения на танцьорите. „Танцьорите се превръщат в музика“, казва за работата си Пола Уебър.

Petar_Iliev

Петър Илиев, организатор на Dance it!, подготвя танцово-музикалната разходка през времето „Изворът“, по музика на Виторио Монти и Светослав Кърпаров.

Хип- хоп танцова школа „uMove“ се присъединява с танца „ Петък 13-ти“, а Dance Station ще представят танго откъс.

Николина Карагеоргиева подготвя напредналите балетни любители за „Класическа композиция“.

Финалът на спектакъла ще бъде и моментът, в който четирима от участниците в Работилницата ще научат, че ще прекарат шест седмици в САЩ, с пълна стипендия, в Pacific Northwest Ballet , Сиатъл, Deeply Rooted Dance Theater, Чикаго и Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис.

Участниците в Пролетната „Танцова работилница“ (6 април-12 април 2015 г.) работят в продължение на седмица с шест американски и български хореографи, които избират двама души със стипендия за класически балет, един стипендиант за модерен танц и един за хип-хоп. Подобна инициатива няма аналог в България.

Билети за спектакъла ще намерите в мрежата на Eventim.

Пролетната „Танцова работилница” се организира от Фондация „Танцово изкуство – Илиев” с подкрепата на Фондация „Америка за България”.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 18 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 18 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 18 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 18 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди един ден

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 2 дни

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 6 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо