Открийте ни и в

Култура

Над 300 магьосници в центъра на София по време на премиерата на „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа”

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

С актьора от „Скъпи наследници” Юлиян Петров, Венсан Петров от Quick Hands и Елизабет Якимова от балет „Арабеск” столичният клуб „Терминал 1” се превърна в истинска Къща за купони!

Ако не сте чували за Къщата за купони на здрачниците, най-вероятно сте сред малцината магьосници, които снощи не са успели да се включат в общото събрание на знайни и незнайни вълшебници, провело се малко след 19:30 ч. в столичния клуб „Терминал 1”.

Над 300 души станаха част от премиерата на „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” – дългоочакваното продължение на един от най-добрите дебюти за миналата година „Софийски магьосници” от младия автор Мартин Колев.

Кратък войсоувър с молба да се изключат всички магически устройства даде старт на светлинното шоу на маг Венсан Петров от магичното общество Quick Hands Project, който изненада публиката с истинска магия и тайнствени знаци! Малко след това актьорът Юлиан Петров („Скъпи наследници”, „Каръци”) се превъплъти в ролята на младия Бриан, а образът на нощна София се материализира в лицето на една истинска самодива – вълшебната Елизабет Якимова от балет „Арабеск”.

Сред бурни аплодисменти на сцената Темз Арабаджиева и Христо Блажев призоваха и самия автор – Мартин Колев, който не успя да скрие вълнението си. Каква е разликата между софийските и другите магьосници от страната и как би рекламирал в „Магьосническо дело” книгата си – това бяха едни от въпросите, на които Мартин трябваше да отговори по време на съвсем небрежния разпит от магполицията в лицето на Темз Арабаджиева.

снимка: ПР

С българска музика от края на 90-те и началото на 2000-та година, както и с километрична опашка за автографи завърши най-дивото от години магьосническо парти, на което зорници и здрачници са били свидетели.

В „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” бродят караконджули, нестинарки танцуват върху жар, самодиви пеят, а един змей беснее над родната столица. В момент, в който здрачници и зорници усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват, вятърът довява пленителна самодивска песен…

Младият читак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен от всякога. Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна”, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на могъщ магьосник. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо