Открийте ни и в

Общество

Над 500 състезатели взеха участие в националното първенство по Шотокан Карате–До в София

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

БФШК проведе своето 13-то състезание в зала „София“

На 24 и 25 март в гр.София се проведе 13-то национално индивидуално първенство по Шотокан Карате-До в зала „София“ в Борисовата градина. В състезанието взеха участие 527 каратеки от 35 клуба на Българска Федерация Шотокан Карате-До / БФШК/.

С голям зрителски интерес бяха наблюдавани основните индивидуални дисциплини Ката и Кумите и през двата дни от първенството. На общо 4 татамита през първият ден от турнира се състезаваха най-малките до 14 години, а през втория ден участваха всички над тази възраст.

БФШК използва случая, за да награди медалистите от световното и европейско първенство от  изминалата 2017 година с кимона. За носителите на призовите места от европейска и световна Кохай Купа пък имаше спортни екипи, които бяха осигурени съвместно с официалния партньор на тазгодишното първенство – Централен Кооперативен Съюз–България. При награждаванията за всички участници до 14г. имаше специален комплимент от производителите на натуралната билкова напитка за детската имунна система – „Здравко“.

Сред присъстващите официални лица бяха Александър Славков – председател на федерацията, Лъчезар Ненов – зам.председател и националния треньор  Димитър Тодоранов.

„Състезанието премина много добре. Всяка изминала година интереса към първенството от страна на участници и зрители расте. Благодарим на министерството на младежта и спорта и Национална спортна база за оказаното съдействие“ – сподели Александър Славков.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо