Открийте ни и в

Общество

Националите по Шотокан Карате-До заминават за световно първенство в Сърбия

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

От 21-ти до 29-ти септември в зимния ни курорт Банско се състоя подготовката на повече от 30 състезатели (мъже, жени и юноши) за предстоящото 23-то световно първенство, което ще се проведе от 9 до 11 октомври 2015г в гр. Суботица, Сърбия.

Световното първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) с президент  Александър Славков.

С помощта на националния треньор Димитър Тодоранов, на лагера каратеките ни проведоха двуразови интезивни тренировки в залата на „Гранд Хотел Банско“, която за тяхно удобство беше специално преобразена в доджо (карате тренировъчна зала).

В тренировъчната програма се включи и Георги Георгиев (Джоси) – 6-ти Дан, който е член на управителния съвет на федерацията и шеф на спортно техническата комисия. По негова покана в България пристига Сенсей Хитоши Касуя, 8-и Дан, главен инструктор на WSKF, под чието ръководство ще се проведе семинар по Шотокан Карате-До на 16, 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София.

„Лагерът преминава при отлични условия, което е изключително полезно за физическата и психическа подготовка на каратистите. Когато четири поредни години сме на върха с множество отличия, идва най-голямото предизвикателство да запазим лидерската си позиция. Опитваме се да намерим баланс в нагласата на отбора, за да не допуснем подценяване на противниците и всяка създадена ситуация. Работим усърдно, за да представим българската федерация по Шотокан Карате-До в най-добрата, заслужена светлина, и разбира се  най-голямата ни награда, да чуем и тази година българския химн на форум от такава величина”, коментира Димитър Тодоранов.

„За световното в Суботица тръгваме с над 40 съзтезатели в отлична форма. Тази година победата ни е много важна поради две основни причини. Първо да затвърдим името на едни от най-добрите в света, за което работихме години наред и второ, отличното представяне би увеличило шанса да ни изберат за домакини на следващото Световно първенство през 2016 – нещо за което се говори от доста време. Но нека се концентрираме върху предстоящето състезание, а след това ще издам и повече подробности около тази толкова вълнуваща новина. Бих искал да благодаря на Министерството на младежта и спорта за проявеното разбиране и навременно отпускане на средставата за осъществяването на подготовката и тази година“ завършва президента на федерацията Александър Славков.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 11 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 17 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 17 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 19 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Tехнологиипреди 5 дни

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Музикапреди 6 дни

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди 6 дни

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди 6 дни

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Горещо