Открийте ни и в

Lifestyle

На 20-ти и 30-ти септември „Моят зелен град“ дава живот на 2000 нови дръвчета

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Този септември третата гора на „Моят зелен град“ ще намери своя дом. 2000 дървета ще бъдат засадени в местност „Гьола“, с. Клисура от доброволците и служителите на системата на Кока-Кола в България. Работата върху територията от 2 дка ще бъде разпределена в два дни – сряда (20-ти септември) от 14:00 часа и на 30-ти септември от 10:00 часа. По традиция, партньорите на инициативата – Екопак България, ще организират множество изненади и за най-малките еко-любители.

Tази есен “Моят зелен град” чества своята десета годишнина с еко-активности в 18 населени места в България през месеците септември и октомври. Доброволци от Банкя, Габрово, Костинброд, Плевен, Русе и Търговище вече се включиха в организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво, за да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.

В Костинброд, служителите на системата на Кока-Кола в България създадоха първата крайречна алея в града, кръстена на именития гражданин Душко Душков. Лично кметът на общината Трайко Младенов се включи в засаждането на растенията и облагородяването на едно от емблематичните места в града.

Кметът на район Банкя Рангел Марков също се включи в инициативата заедно със своя екип и доброволците на „Моят зелен град“. Те дадоха своя принос за увеличаването на горския фонд на страната като засадиха 120 дървета на територията на района, в който днес расте първата гора, създадена в рамките на еко кампанията.
Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Местност Бакаджика (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Самоков, Силистра, Стара Загора и Хасково са населените места, които предстои да се включат в „Моят зелен град” с еко-активности на местно ниво.

Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Регионална дирекция по горите – София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

През 2017 година еко-инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Българска национална телевизия, сп. National Geographic, сп. Журнал за жената, www.rozali.com, www.actualno.com, www.iwman.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Горещо