Открийте ни и в

Lifestyle

Не-йога семинар за успешни връзки в София

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Какво е карма и какво е дарма и как да разбираме по-добре връзките в живота си, са основните теми на семинар с Деян Пракаш, който ще се проведе в София на 18 и 19 ноември. Винсент Батиг (Деян Пракаш) е учител по K-Йога и Кундалини Йога от повече от 30 години. Преподава и Ащанга, Виняса, Хатха, Тантра и Пранаяма. Изучавал е източни бойни изкуства, занимава се с ведическа астрология.

“Нито един човек не влиза в живота ни случайно. Всеки има роля, помага ни да научим определени кармични уроци. От майката, през романтичните партньори до съседите, с които живеем в един квартал.”, обяснява Деян Пракаш.

По-доброто разбиране за това може да ни помогне да имаме по-хармонични връзки в живота си. Семинарът ще разкрие каква е разликата между партньор за цял живот и сродна душа, дали и как се привличат противоположностите. Ще опита да отговори на въпроса доколко съществува свободна воля и благословия или проклятие е свободният избор.

“Ноември, времето на Скорпиона, началото на зимата поставя всички ни пред сериозното предизвикателство да се пренастроим. Много хора са напрегнати емоционално, имунната ни система също трябва да се подготви за този нелек период.”, обяснява Деян Пракаш. “Комбинацията от дишане, движение и специална музика обаче може да ни помогне много да активираме защитните си сили, да се самолекуваме и дори да си осигурим нови, жизнени клетки в организма”, категоричен е той. Затова освен лекционна част в програмата на семинара са включени много дихателни Пранаяма практики, както и работа с тялото. Техниките в последствие са приложими и при самостоятелни занимания у дома..

Въпреки че практиките на Деян Пракаш се основават на познание с над 3000 години истории, те са адаптирани към съвременния човек и градския начин на живот. Затова в тях той въвежда “изненадващи” елементи и нетрадиционен подход. Негова “запазена марка” e лечебната музика. Като композитор Деян Пракаш развива психо-акустичната технология: BMR (модулиране на мозъчни вълни импулсен отговор), която помага на хората да пренастроят организма си. В най-новите си композиции Деян Пракаш използва и елементи от българския фолклор.

Подробности за програмата на семинара, организиран от You Yoga, можете да намерите тук.

За К-ЙОГА

K-Йога означава на санскрит енергийна йога (светлина на живота). Нейната история започва от северните Хималаи, породена от танца Шакти, преди 3000 години по време на тантрическия шиваизъм. Основава се на синхрона с движението на Луната и Слънцето, смяната на сезоните, смяната на дванайсетте астрологични знака, техните специфични енергии и работата ни през тях.

ЗА ДЕЯН ПРАКАШ…

Винсент Батиг (Деян Пракаш) е учител по K-Йога и Кундалини Йога от повече от 25 години. Преподава и Ащанга, Виняса, Хатха, Тантра и Пранаяма. Изучавал е източни бойни изкуства, занимава се с ведическа астрология и марма терапия. Базиран в Швейцария, Деян е консултант терапис т по акупресура, чакра медицина, хармонично пеене, таро и индийска нумерология.

Той е и музикант и композитор. Инвестира в нови разработки в областта на психо-акустичната технология: BMR (модулиране на мозъчни вълни импулсен отговор), а през 2000 г. основава Resonant Worlds Institute, специализиран в проучването на шаманско, свещено и хармонично пеене. От 2001 г. той е преподавател към Института Монро, САЩ.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Lifestyleпреди 2 седмици

Последен шанс за участие в конкурса за мобилна фотография Huawei InFocus Awards с награда 10 хиляди евро

Lifestyleпреди 2 седмици

Лидл България те предизвиква да споделиш твоето мнение

Горещо