Открийте ни и в

Култура

„Не толкова кратка история на самолета“ от Захари Карабашлиев – разкази за пътуванията на сърцето

MIKA

публикувано

на

Специалното допълнено издание на обичания сборник „Кратка история на самолета“ от носителя на Награда „Роман на годината“ съдържа  неиздавани в книга текстове!

Един от най-обичаните български автори – Захари Карабашлиев („18% сиво“ и „Хавра“) – ще зарадва почитателите си със специално десето допълнено с много разкази и есета и преработено издание на „Кратка история на самолета“.

В него читателите ще открият и непубликувани преди в книга текстове на носителя на Награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“ за 2018 г.

„Не толкова кратка история на самолета“  протяга ръка към онези търсачи на душевни приключения, за които пътят е история сам по себе си.

В автобус, автомобил, самолет – героите на всеки един текст в това издание са номади по душа, романтици, които търсят равновесието между цинизма на ежедневието и измамната красота на илюзиите.

Захари Карабашлиев разказва невероятни и в същото време обикновени човешки истории, пътища, които се преплитат и  разклоняват при всяка среща или раздяла, и създава интимен мост между писател и герои, между писател и читател.

Разказите и есетата в „Не толкова кратка история на самолета“ са пропити с ароматите на меланхолията и движени от копнежа към едно невъзможно завръщане. Писани в преходни състояния, в моменти на душевни преломи и опитващи се да локализират болката, да компенсират времето, те изграждат мост между тук и там, между преди и сега, между търсенията на домашен уют и свободата на непознатото.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама

Горещо