Открийте ни и в
Exit Festival

Телевизия

Новата документална поредица на TLC „Да спасиш живот за час“ представя решенията на парамедиците в първите минути след инцидента

MIKA

публикувано

на

Новото предаване „Да спасиш живот за час“ проучва какви жизненоважни решения трябва да вземат лекарите по време на първия критичен час при оказване на спешна медицинска помощ. Документалната поредица предлага уникален поглед към дилемите и нововъведенията в спешната медицина, благодарение на специално монтирани камери и 360-градусов достъп до специалистите на местопроизшествието и в болницата. Всеки епизод проследява как екипът се отзовава на три много различни спешни случая. От 14-и януари, 22:00 ч. по TLC поредицата ще представи решенията на работещите под изключително напрежение професионалисти, за които не съществуват понятия като „рутинна процедура“. Зрителите ще се запознаят от първо лице и с работата на хирурзите и специалистите в изпълненото с адреналин спешно отделение.

As seen on An Hour to Save Your Life.

Един от случаите, които „Да спасиш живот за час“ представя, е на пешеходец, ударен от кола в Лондон. По-малко от 11 минути след като спешните екипи получават обаждане за инцидент в Северен Лондон, медицински спасителен хеликоптер се отзовава на сигнала. Мараятия „Ем Джей“ Слабърт, лекар от Южна Африка с вид и решителност на амазонски войн, пристига на мястото на злополуката заедно с екип от парамедици. Отстрани на пътя лежи Румен, 31-годишен пешеходец. Той все още е в съзнание, но ръцете и краката му са в неестествена позиция. За няколко секунди Слабърт и екипът й инспектират ситуацията.

As seen on An Hour to Save Your Life.

„Да спасиш живот за час“ показва колко изумително работи ума на лекарите по време на спешни ситуации. Веднага след като специалистите пристигат на мястото на инцидента, те влизат в ролята на детективи, които търсят „доказателства“: вдлъбнатините и счупените места по колата подсказват на д-р Слабърт, че краката на пострадалия са поели първоначалния удар, ребрата му са били смазани от предния капак, а ръцете му са се врязали в стъклото отпред, след което той се е озовал на покрива на автомобила. Първото нещо, което Слабърт прави, е да провери дали мъжът чувства краката си и да го стабилизира. Докато мисли, тя говори с пострадалия и направлява екипа. „Не трябва да прибързаме,“ споделя д-р Мараятия „Ем Джей“ Слабърт. „Това, с което се занимаваме не е магия, а медицина.“, допълва специалистът.

Документалното предаване „Да спасиш живот за час“ ще запознае зрителите с редица критични случаи, пред които се изправят специалистите  от спешна медицинска помощ, всеки четвъртък от 14-и януари, с начален час 22 ч. по TLC.

As seen on An Hour to Save Your Life.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 2 седмици

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо