Открийте ни и в

Телевизия

Новата документална поредица на TLC „Да спасиш живот за час“ представя решенията на парамедиците в първите минути след инцидента

MIKA

публикувано

на

Новото предаване „Да спасиш живот за час“ проучва какви жизненоважни решения трябва да вземат лекарите по време на първия критичен час при оказване на спешна медицинска помощ. Документалната поредица предлага уникален поглед към дилемите и нововъведенията в спешната медицина, благодарение на специално монтирани камери и 360-градусов достъп до специалистите на местопроизшествието и в болницата. Всеки епизод проследява как екипът се отзовава на три много различни спешни случая. От 14-и януари, 22:00 ч. по TLC поредицата ще представи решенията на работещите под изключително напрежение професионалисти, за които не съществуват понятия като „рутинна процедура“. Зрителите ще се запознаят от първо лице и с работата на хирурзите и специалистите в изпълненото с адреналин спешно отделение.

As seen on An Hour to Save Your Life.

Един от случаите, които „Да спасиш живот за час“ представя, е на пешеходец, ударен от кола в Лондон. По-малко от 11 минути след като спешните екипи получават обаждане за инцидент в Северен Лондон, медицински спасителен хеликоптер се отзовава на сигнала. Мараятия „Ем Джей“ Слабърт, лекар от Южна Африка с вид и решителност на амазонски войн, пристига на мястото на злополуката заедно с екип от парамедици. Отстрани на пътя лежи Румен, 31-годишен пешеходец. Той все още е в съзнание, но ръцете и краката му са в неестествена позиция. За няколко секунди Слабърт и екипът й инспектират ситуацията.

As seen on An Hour to Save Your Life.

„Да спасиш живот за час“ показва колко изумително работи ума на лекарите по време на спешни ситуации. Веднага след като специалистите пристигат на мястото на инцидента, те влизат в ролята на детективи, които търсят „доказателства“: вдлъбнатините и счупените места по колата подсказват на д-р Слабърт, че краката на пострадалия са поели първоначалния удар, ребрата му са били смазани от предния капак, а ръцете му са се врязали в стъклото отпред, след което той се е озовал на покрива на автомобила. Първото нещо, което Слабърт прави, е да провери дали мъжът чувства краката си и да го стабилизира. Докато мисли, тя говори с пострадалия и направлява екипа. „Не трябва да прибързаме,“ споделя д-р Мараятия „Ем Джей“ Слабърт. „Това, с което се занимаваме не е магия, а медицина.“, допълва специалистът.

Документалното предаване „Да спасиш живот за час“ ще запознае зрителите с редица критични случаи, пред които се изправят специалистите  от спешна медицинска помощ, всеки четвъртък от 14-и януари, с начален час 22 ч. по TLC.

As seen on An Hour to Save Your Life.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо