Открийте ни и в

Компании

Нова кампания на Шуменско Специално ни връща в 60-те години на миналия век

MIKA

публикувано

на

Юбилейната малка бутилка на Шуменско Специално от 0,33мл. разказва историята си в нова комуникационна кампания, която започна на 10.05. Архивите на БНТ помагат за възстановяване на черно-бялата стилистика от времето на 60те и 70те години у нас, когато Шуменската „бомбичка“ е хит. Във видеото се срещат кадри от борда на българския авио-превозвач от онова време – „Балкан“, както и от атмосферата на „Балкантурист“, където Шуменско е официалната бира. Актьорът Славчо Пеев е лицето на това артистично пресъздаване на атмосферата от изминалите десетилетия, а неговото участие е в епизод, заснет пред Народен театър „Иван Вазов“.

Не случайно подбрахме местата и героите в този наш разказ за историята на Шуменската „бомбичка“. Напомнихме за българските културни и социални икони, свързани с миналото на марката“, разказва Бранимир Братанов, Маркетинг Директор на Карлсберг България.

   

Шуменската малка, оборотна стъклена бутилка се появи отново на нашия пазар в края на месец март, 2016 година. По данни на Карлсберг България за изминалия месец април тя успява да навлезе в огромен брой обекти в цялата страна и продажбите й надвишават 2 пъти предвижданията на компанията.

„Бомбичката е най-успешната иновация за Карлсберг България по отношение на опаковките ни през последните 3 години. Препоръчителната цена на бутилката от 70ст. на рафт я прави една от най-достъпните за потребителя у нас. Ние се доближихме максимално до легендарния вкус на юбилейното пиво, като  предлагаме продукта с вкусовите характеристики, които са били типични за първата варка на „Бомбичката“, продължава Бранимир Братанов.

Специално събитие в НДК на 12.05. подкрепи комуникационната стратегия на „бомбичката“ в стила на българските филми и популярни мелодии от 70те и 80те години на 20ти век. Катето Евро, Павел Попандов и Антон Радичев пресъздадоха култови сцени от известни български филми от това време.          

Интересни факти за „Бомбичката“

„Бомбичката“ на Шуменско Специално  се появява за първи път на пазара през 1966 година и постепенно се превръща в първата национална бира на България.

Тя става официалната бира на „Балкантурист“ и на „БГА Балкан“.

През 80-те години „Шуменско специално“ печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството „Монд Селексион“.

Шуменско Специално е с 5,2% алкохолно съдържание и 12 ˚P (градус плато). Това се обуславя от по-високо екстрактно съдържание на сухото вещество в пивото. От това следва по-наситен, богат вкус и аромат на пивото, което му придава изразен характер.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Shumensko special - event[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо