Открийте ни и в

Lifestyle

Новогодишните обещания – какво ще ни помогне да ги спазим

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Новогодишните обещания са част от празничния сезон като коледното дръвче и пуйката, картичките и подаръците. MMD, водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, предлага на хората ценни помощници, които да им помогнат да спазят обещанията си, след като магията на празника си отиде: иновативни дисплеи, които поддържат зрението свежо, работните места – спретнати и подредени, а работните часове – по-продуктивни.

Останете съсредоточени

Постоянното разсейване – не само от разхвърляното бюро – често е цитирано като основна пречка за свършване на работните задачи. Фоновият шум от гласовете, телефоните и хора, които се отбиват, често пречат на концентрацията. Какъв по-добър начин да останете фокусирани от един голям монитор или екран, който нежно се извива около зрителното поле и създава повече персонално пространство? Пример за екран от висок клас, който настъпва към офисите и всекидневните, е Philips Brilliance Curved UltraWide. Извитата форма означава, че хората няма нужда да въртят глава, за да виждат съдържанието по краищата на екрана, а това създава много по-поглъщащи работни сесии с минимално разсейване. Извитият екран е и по-забавен – той прави игрите и филмите много по-неустоими.

Бъдете здрави

Когато говорим за поддържане на здравето, е лесно да забравим за очите. Потребителите прекарват повече време от всякога, взаимодействайки с дигитални устройства като таблети, телефони и десктоп дисплеи, а часовете пред екрана допълнително натоварват очите. Трептящият екран влошава концентрацията и дори причинява главоболие. Още по-сериозно е продължителното излагане на синя светлина от дисплея, което увеличава риска от свързана с възрастта макуларна дегенерация (ARMD) – най-честата причина за загуба на зрение в индустриализираните страни във възрастовата група 50+.

Това са точно предизвикателствата, свързани със здравето и кондицията, които хората могат да решат с правилен избор на дисплей. Технологията Philips Flicker-free, която се използва във всички последни модели монитори Philips, регулира подсветката на екрана, за да създаде ултра стабилна картина, която поддържа очите свежи дори след часове гледане. Новата технология Philips SoftBlue измества сините дължини на вълните към по-безопасен спектър. Дисплеите, използващи специалната LED технология, намаляват светлината с вредни дължини на вълните с над 90% като запазват пълната чистота на цветовете и яркостта. Така потребителите могат да защитят своите очи, без да правят работата си по-трудна заради изкривяване на цветовете.

Подобрете кондицията на работното място

Притежаването на дисплей, който може да бъде настроен за различни зрителни нива, също има огромно влияние върху кондицията. Със стойката Philips SmartErgoBase потребителите могат да накланят и завъртат дисплея в точната предпочитана позиция, която помага за намаляване на физическото напрежение през дългия работен ден. Като желан страничен ефект стойката намалява плетеницата от кабели на бюрото за по-прибрано работно пространство с повече фокус и по-малко разсейване.

Станете организирани

Ако съдържанието на екрана е претрупано и дезорганизирано, решението може да се крие в преминаването към следващото ниво екранни резолюции. Най-новите дисплеи предлагат супер фина резолюция с 4K UHD яснота. При 3,840 x 2,160 пиксела Ultra High Definition (4K) резолюцията предлага четири пъти повече пиксели на инч в сравнение с Full HD (1,920 x 1,080) и постига четири пъти по-голяма яснота, което дава на потребителите възможност да поддържат спретнат и свеж десктоп с множество работни области или „зони“ на техния дисплей. През тази година бяха представени дисплеи с по-големи размери  – 32- и 40-инчови. Зрителното преживяване е просто поразително – с естествено пресъздаване на цветовете без видими градации. Потребителите могат да получат тези супер резки изображения, без да се налага да избират екран, който да заеме по-голямата част от тяхното бюро. Новите дисплеи Philips отговарят на нарастващото търсене за супер фини резолюции при по-скромни размери от порядъка на 23.8 инча.

Разбира се, смяната на дисплея на бюрото няма да спази всяко новогодишно обещание. Повечето от тях зависят от конкретния човек. Едно нещо обаче е сигурно: инструментите за работа, които естествено помагат на хората да се фокусират по-добре, да поддържат бюрата си подредени и да се грижат за кондицията си, оставят повече енергия за изпълнение на други важни задачи. Или просто помагат в по-голяма степен да се наслаждаваме на живота.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Philips monitors отвежда конзолния гейминг на следващото ниво с моделите 558M1RY и 278M1R

MIKA

публикувано

на

от

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips Monitors пуска два нови монитора Momentum, единият от които създаден в сътрудничество с Bowers & Wilkins.  558M1RY с диагонал 55 инча е най-големият монитор за конзолна игра, на пазара, а 278M1R е 27-инчов модел за електронни спортове. 558M1RY ще предложи изцяло ново измерение в игрите със своята 4K UHD резолюция и до 120Hz честота на опресняване, както и озвучаване, специално проектирано от Bowers & Wilkins. Моделът има и Ambiglow подсветка, която се разстила около екрана. 278M1R е първият монитор на Philips, проектиран ексклузивно за състезатели по електронни спортове. Той е HDR Ready и има диагонал от 27 инча.

55-инчовият модел ще бъде наличен от края на юни 2020, а 27-инчовият – от юли 2020 г.

Най-поглъщащият монитор на пазара

558M1RY е цялостно решение за потапящ гейминг и забавления. Играчите ще бъдат напълно завладяни от 55-инчовия екран и 3-странна Ambiglow подсветка. Мониторът блести със своята UltraClear 4K UHD резолюция с 3840 x 2160 пиксела и DisplayHDR 1000.  Потребителите могат да настройват HDR според предпочитанията си с режимите HDR Game, HDR Movie, HDR Photo и персонален HDR или напълно да изключат функцията.

Със статично контрастно съотношение от 4000:1 игрите, ТВ предаванията и филмите ще бъдат изобразявани красиво с дълбоки и наситени черни нюанси, и зашеметяващи цветове. Ниското входно закъснение на сигнала означава, че геймърите ще получат визуална обратна връзка с минимална латентност, както и картина без накъсване и с намалено замазване при движение, благодарение на честотата на опресняване от 60- 120Hz (в зависимост от използвания порт) и AMD FreeSync.

55-инчовият модел идва с озвучително тяло, проектирано от Bowers & Wilkins – британска компания за висок клас аудио продукти, световно призната за своите иновативни дизайни и звуково инженерство. Саундбарът е с обща мощност от 40W, конфигурацията e 2.1-канална с поддръжка на DTS Sound и честотна лента от 50Hz до 20KHz. Той идва с различни звукови режими, които са проектирани за геймъри – например – Sport & Racing, RPG & Adventure, Action, както и Movie, Music и Personal mode.

Поглъщащата Ambiglow функция създава ореол от светлина от монитора за визуално увеличаване на екрана и още по-голямо потапяне в играта. Чрез тази технология се обработва постъпващата картина и на стената се проектира светлинен 3D ореол в подхождащ цвят от всички страни на монитора. При 558M1RY Ambiglow е разположена около 3-те страни на монитора и осигурява по-голямо поглъщане от всякога.

Philips Momentum 55” монитор за конзолна игра с 4K UHD, DisplayHDR 1000, 60-120 Hz, 4 ms (Grey to Grey) входно закъснение, Adaptive-Sync и звук от Bowers & Wilkins

Монитор, оптимизиран за конзоли и проектиран за състезателна игра

278M1R е първият продукт на Philips Monitors, който е оптимизиран за състезателни електронни спортове и в частност FPS, Action или Racing заглавия. С по-компактен размер с диагонал 27 инча 278M1R е по-малкият монитор от серията, който идва със 130 мм стойка, промяна на наклона -5/20 градуса и завъртане (+/-33 градуса), за да осигури лесна настройка и оптимален зрителен комфорт. Отличителната технология на Philips Ambiglow присъства и тук на всичките четири страни, което го превръща в стилен център на всички геймърски конфигурации.

Снабден с 4K резолюция, 60Hz честота на опресняване и 1ms време за реакция (настройваемо до 4ms GIG) и малко входно закъснение, 278M1R е проектиран специално за състезатели. Има минимално закъснение между действията на играча и вижданото на екрана, което означава плавен геймплей и светкавична обратна връзка, което осигурява предимство на геймърите.

Двата HDMI 2.0 порта на 278M1R осигуряват висока скорост и възможност за свързване на няколко източника, както и стриймване на аудио през DTS Sound говорителите (5W x 2). 

Спецификациите на двата монитора ги правят най-добър избор за сегашните конзоли, както и за очакваните нови поколения. 558M1RY ще бъде наличен в края на юни 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 2558 лв. с ДДС, а 278M1R ще бъде пуснат в края на юли 2020 г. за 884 лв. с ДДС.

Продължете понататък

Lifestyle

Bridgestone в партньорство с Microsoft

MIKA

публикувано

на

от

Bridgestone, най-големият производител в света на гуми и каучукови изделия, си сътрудничи с Microsoft в разработването на първата в света система за мониторинг и откриване на проблеми и повреди при гумите в реално време. Тези проблеми засягат една изключително важна тема, тъй като те влияят негативно при около 30% от всички автомобилни инциденти, причинени от техническа неизправност.

Последна стъпка при мониторинга на проблеми с гумите

Проблемите, свързани с гумите на автомобила имат четири основни характеристики: неправилно налягане, захабяване, неравномерно износване и не на последно място – щети от бордюри, дупки или предмети на пътя.

Повечето от тези проблеми вече могат да бъдат надеждно смекчени. TPMS (системите за следене на налягането в гумите) са задължителни във всички автомобили, построени от 2012 г. и помагат на шофьорите да избегнат проблеми с ниско налягане. Редовното сервизиране и навременната подмяна на гумите предпазва от тяхното захабяване и износване.

Изключението – пропуските в безопасността, са повредите при гумите, които често не могат да бъдат открити без близък, обстоен ръчен преглед, и които могат да възникнат по всяко време. Повредените гуми могат да доведат до инциденти. Те могат да повлияят неблагоприятно и на други компоненти на превозното средство, като например да причинят повреда на колелата и по този начин да създадат допълнителен източник на потенциална опасност за шофьорите.

Сега тези пропуски могат да бъдат решени. Bridgestone Tyre Damage Monitoring System (BTDMS) предоставя информация в реално време за повреди. Системата използва облачната архитектура на MCVP, заедно със съществуващите данни на сензора от вече инсталирания хардуер, и използва алгоритми за откриване на събития, засягащи повърхността на гумата и каркаса. Вследствие на това водачът може незабавно да бъде уведомен за опасността и да реагира своевременно за отстраняването ѝ. Понастоящем няма друга еквивалентна система за наблюдение на пазара. Алтернативите изискват инсталиране на допълнителен хардуер.

С поглед към бъдещето

Системата за мониторинг на повреди при гумите има и други ценни приложения. Тя не само установява кога е възникнала повреда, но и къде. По този начин BTDMS позволява по-широк поглед върху пътните условия и инфраструктурата, кaто данните могат да бъдат използвани за сигнализиране на пътните агенциите, отговорни за поддръжката на пътя, за наличието на дупки или други опасности на пътя на определена локация. Бъдещите автономни превозни средства също могат да бъдат бенефициенти на системата, тъй като превозните средства предават информация за опасности на други шофьори или автономни автомобили, които са в близост до тях. Освен това данните се предават и съхраняват в облака.

Понастоящем Bridgestone Tyre Damage Monitoring System е достъпна за всички автомобилни паркове и производители на оригинално оборудване (ОЕМ), които използват MCVP. Партньорството с Microsoft дава възможност на Bridgestone допълнително да развие своето решение и да отговори на изискванията на автопаркове и ключови OEM партньори по целия свят.

Дигитално партньорство за бъдещето на мобилността

MCVP е една стабилна и последователна, свързана с облака, дигитална платформа, която позволява да се изградят нови решения, насочени към клиентите. Това включва информационно-развлекателни решения за автомобила, разширена навигация, автономно шофиране, телематика и услуги за прогнозиране, както и безжични системни актуализации на софтуера (ОТА). Платформата включва и глобалната достъпност и мащаб от висок професионален клас, които идват с Microsoft Azure.

MCVP ще предостави на Bridgestone дигитална инфраструктура, която ще ускори доставката на свързани решения за мобилност, предоставяйки достъп до облачната система на Microsoft Azure,  AI и IoT възможности.

От своя страна работата с Bridgestone помага на Microsoft да разшири своята екосистема от ключови партньори и дава възможност на клиентите на MCVP да интегрират решенията на тези партньори в собствените си продукти и услуги.

Лоран Дарту, CEO и президент на Bridgestone EMIA, сподели: „Дигитализацията е огромна част от това, което правим днес в Bridgestone. За нас е наложително и изключително важно да работим с водещи в индустрията партньори, които могат да подкрепят нашите нужди както днес, така и в бъдеще. Партнирайки си с Microsoft, ние имаме възможността да предложим нашата Система за мониторинг на проблеми при гумите на милиони шофьори, предлагайки им по-голяма безопасност и спокойствие на пътя.“

„Microsoft си партнира с компании за мобилност, за да подкрепи тяхната трансформация в доставчици на услуги и интелигентни решения за мобилност. С Microsoft Connected Vehicle Platform нашата мисия е да помогнем на бизнеса да ускори процеса по разработка и предлагане на сигурни, персонализирани и свързани към мрежата решения за мобилност. Използвайки MCVP, Bridgestone създаде Tyre  Damage Monitoring System, която предлага забележителен принос за безопасността по пътищата и доказва как сътрудничеството между лидерите в индустрията може да отключи нови бизнес възможности“, заяви Тара Пракрия, Генерален мениджър Azure Mobility и Microsoft Connected Vehicle Platfrom в Microsoft.

Продължете понататък

Горещо