Открийте ни и в

Литература

Ново луксозно издание на „Младите лъвове” от Ъруин Шоу

MIKA

публикувано

на

„Младите лъвове” от Ъруин Шоу – eдин от най-великите военни романи на всички времена

След „Богат, беден” и „Просяк, крадец” издателство „Сиела“ преиздава още един от големите романи на Ъруин Шоу в луксозно издание с твърди корици!

Краят на Втората световна война e повратната точка, която кара мнозина писатели да свалят униформите, да почистят прахта, оковала пишещите им машини, и да се опитат максимално точно да съхранят чрез думи преживяното. Малцина са обаче онези от тях, които успяват да овладеят мащабното историческо платно, което представлява тази смутна епоха.

В „Младите лъвове” американският писател Ъруин Шоу – авторът на вечните романи „Богат, беден” и „Просяк, крадец” – успява да създаде впечатляващ калейдоскоп от смелост и страх, от дързост и отчаяние, от жажда за живот и примирение пред съдбата, пречупвайки една от най-големите световни катастрофи през призмата на историята на обикновения човек, принуден да нахлузи войнишката униформа.

С невероятен размах и базирайки се на личния си опит, Шоу рисува бойните полета на Франция, Северна Африка и Германия по време на Втората световна война. Съдбите на трима мъже, твърде различни един от друг, ще се окажат неразривно сплетени от вихъра на войната. Около Ноа – второ поколение емигрант, Майкъл – успешен продуцент от Бродуей, и безстрашният и атлетичен Християн се разиграва театърът на смъртта, за който раса, пол, възраст или професия нямат значение.

Богат на детайли и плашещо реалистичен, „Младите лъвове” е текст в духа на „Параграф 22” и „На западния фронт нищо ново”, който ще ви убеди, че след края на тази война нищо не е същото. Под наметалото на официалната история лежат милиони погазени стремления и мечти, а победители всъщност няма.

С „Младите лъвове“ исках да покажа света в един важен момент от историята, доброто и злото в него, и да преплета колкото се може повече съдби на хора, които се борят да открият смисъл да продължат напред.

Ъруин Шоу

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Горещо