Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

НОСИТЕЛЯТ НА ОСКАРИ ФРАНСИС ФОРД КОПОЛА ОБЯВИ LG OLED ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ТЕХНОЛОГИЯ, „С КОЯТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА“

MIKA

публикувано

на

В невиждано досега видео, холивудският режисьор Франсис Форд Копола аплодира LG OLED TV като следващия стъпка в домашното кино.

Създавайки перфектното черно за невероятно реалистичен цвят, факт, който е изтъкван и от експертите в индустрията като „най-доброто качество на картината до момента”, LG OLED TV проправя пътя за режисьорите да разрушат границите и да създадат съдържание по начин, който никога преди не сме могли да си представим. Похвалата на Копола за OLED TV е поредното подобно одобрение от режисьор, носител на Оскар. Други също посрещнаха с акламации перфектното качество на картината на  LG OLED TV като триумф в днешната телевизионна технология.

„Когато за първи път гледах „Апокалипсис сега” на LG OLED, бях изпълнен с емоция. Не само защото бе толкова реалистично, че се почувствах сякаш бях отново на режисьорския стол преди близо 40 години, но също така защото най-после успях да видя филма така, както исках той да изглежда”, отбеляза Копола. „Всяка сцена бе толкова ярка и зашеметяваща. Всеки детайл бе толкова перфектно чист и потапящ. Много от тези детайли, които първоначално бяха изгубени, когато излязоха на екрана, сега се бяха върнали в предишния си блясък”.

Телевизорите LG OLED, които бяха пуснати за първи път през 2014 г., поставиха началото на една съвсем нова категория в телевизията в САЩ, която и експертите, и потребителите считат за най-добро качество на картината на пазара днес. Използването емисионно вещество, всеки пиксел на OLED дисплея може да се включва или изключва напълно, създавайки перфектни нюанси на черното и невероятен контраст на изображенията, които са по-ярки и по-реалистични. С OLED технологията, потребителите могат да се насладят на величествена картина с перфектно черно и невероятни цветове, дори от широк зрителен ъгъл, за разлика от който и да е LCD/LED телевизор. Черните цветове на OLED телевизорите на LG са до 200 пъти по-дълбоки, отколкото тези на LCD панела, създавайки едно безкрайно съотношение на контраста и привеждайки цветове към живот, както никога досега не е било възможно.

Копола обясни, че докато се е снимал „Апокалипсис сега”, той е бил „в джунглата за почти година и половина. Дори само като гледам картината сега, отново се връщат ужасяващите моменти, които преживяхме, докато се опитвахме да заснемем перфектната картина и видео, всяко на филм, но с редица трудности”.

„Представете си да минавате през всичко това и да имате публика, която да ви гледа по телевизията, без да има модерната технология, която показва картината по начина, по-който е предназначена да изглежда. Телевизорът LG OLED е технология, с която никой друг телевизор не може да се сравнява. Тя носи в дома или изобщо където сте късметлии да имате OLED екран, картина толкова жива, толкова ярка, с такова качество, че почти не прилича на телевизор”.

Цялата линия LG OLED TV за 2016 г. осигурява върховно изживяване при гледане с висок динамичен диапазон (HDR). В действителност, линията OLED TV на LG за 2016 г. е сред първите, които доставят пълно HDR преживяване, защото поддържа всички стандартни за индустрията HDR формати, създадени от водещите телевизионни оператори по света, филмови студия и производители на потребителска електроника, включително HDR10 и DolbyVision™ HDR технологията. Също така е сертифицирана като “Ultra HD Premium” от UHD Alliance – сертификация запазена за продукти, които отговарят на стандартите за изпълнение на организацията за резолюция на картината, висок динамичен диапазон (HDR), пикова яркост, нива на черното и широка цветова гама, сред други важни показатели.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”640″]LG SIGNATURE OLED TV_main[/media-credit]

Уникалната възможност на OLED телевизорите да постигат перфектни нюанси на черното, за да разкрие дори по-добри детайли на картината, комбинирана с HDR, доставя на потребителите картини, които по-скоро бихме могли да видим в реалния живот – позволявайки на всички детайли, които първоначално са били изгубени, когато са били преведени на екран, да се върнат отново – правейки телевизорите OLED идеалната среда за HDR съдържание.

„Телевизорите OLED доставят това, което експертите в индустрията и потребителите аплодират като най-доброто качество на картината някога право в дневните на потребителите”, заяви Дейвид ВандерУол, вицепрезидент на маркетинг, LG Electronics САЩ. „Иновацията на телевизорите OLED, заедно с подобренията като 4K Ultra HD и HDR,  революционизира изживяването на домашното забавление и дава възможност на зрителите да преживеят филми по начин, по който режисьорите като Франсис Форд Копола, са ги предназначили.”

За да създадат допълнително неповторимо изживяване при гледане вкъщи през 2016 г., LG и Technicolor работят съвместно за доставянето на нови изживявания на съдържанието в дома, които отговарят на новото съдържание и дисплей спецификации на UHD Alliance, за да изместят границите на видео-изображенията. Телевизорите  OLED на LG ще предложат избор от динамично съдържание чрез своята webOS Smart TV платформа със стрийминг партньори, Netflix, Amazon, VUDU и други.

През 2016 г. LG прави телевизорите OLED достъпни за повече потребители, отколкото когато и да било, с 8 нови модела в плоски и изпъкнали конфигурации и различни размери – водени от своите флагмани 77- и 65-инчови модели от клас G6 и 65- и 55-инчови модели от клас Е6 – всички те съчетават превъзходното изпълнение на революционната дисплейна технология на OLED с 4K Ultra HD резолюция и възможност за HDR.

За повече информация относно LG Home Entertainment и за Experience OLED, моля, посетете http://www.lg.com/us/experience-tvs/oled-tv.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Tехнологии

Специален гост на Game Dev Summit Monthly #4 e композиторът Борислав Славов

MIKA

публикувано

на

от

Четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, насочва вниманието на публиката към една рядко дискутирана тема – музиката за видео игри. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 февруари в клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостуват и сръбското независимо game dev студио Demagog, които ще представят своята пост апокалиптична игра Golf Club: Wasteland. Финалът на вечерта ще бъде отбелязан с турнир по Street Fighter на аркадни автомати, организиран от ARACADA.

Специален гост на събитието е композиторът Борислав Славов. Неговата кариера започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по игри като “Two Worlds II”, “Worldshift” (като композитор) и “Gothic 3” (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите “CRYSIS 2”, “CRYSIS 3”, “Warfare” и “RYSE: SON OF ROME” като композитор и музикален директор.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра “DIVINITY: ORIGINAL SIN 2”, която е носител на множество награди през 2017 г., включително “Игра на годината 2017” от PC Gamer.

Борислав е експерт в създаването на адаптивна музика за видео игри и ще разкаже повече за това в лекция на тема – “Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (в играта).”

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости  – сръбското независимо студио – Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видео игри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект –  Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

Работата на Игор, който завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, е участвала в експозициите на редица музеи в цял свят, арт биеналета и филмови фестивали, а в момента е част от галерията Anita Beckers във Франкфурт.  Заедно с екипа на Demagog Studio, Игор разработва още две мобилни игри със сатиричен привкус- Crisis Expert и Children’s Play.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA, за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати! За победителя е осигурена награда – билет за The World of Video Game Music – мултимедиен концерт, в който светът на видеоигрите ще оживее с Оркестъра на Класик ФМ радио!

ARACADA ще бъдат в Culture Beat още от 19:00 часа и ще дадат възможност на всеки желаещ да пробва тяхната серия аркадни автомати с топ-ретро заглавия – Cadillacs adn Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fighter, Super Pang и мн.др.

Game Dev Summit Monthly #4 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.

Продължете понататък

Горещо