Открийте ни и в

Кино

“Ода за остров Лесбос”: новият филм на Johnnie Walker®

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Ода за остров Лесбос е късометражен документален филм на Johnnie Walker®, който разказва историята на жители на острова, чието състрадание им е спечелило номинации за Нобелова награда за мир.

През изминалата година, фокусът на света беше върху човешката трагедия в Егейско и Средиземно море. “Ода за остров Лесбос разказва нова история – вдъхновяващия отклик на жителите на острова, които отвориха сърцата си за бежанците, спасиха ги и им дадоха подслон, храна и вода.

“Можеш ли да пренебрегнеш случващото се пред очите ти? Защото утре това може да съм аз. Мога да бъда на лодка с моето семейство и да имам нужда от помощ“ казва рибарят Стартис Валамиос. Преди дванадесет месеца животът на Стратис коренно се променя, след като прекарва месеци, спасявайки мъже, жени и деца от водите пред дома си. Селото, в което живее, с население от около сто и петдесет човека, се превръща във фронтова линия на бежанската криза и пристан за стотици хиляди души бягащи от гражданската война в Сирия.

Като значима част от кампанията “Ода за остров Лесбос, Johnnie Walker® подкрепя Mercy Corps – световна организация, която помага на хора в цял свят да оцелеят и се възстановят след конфликт, криза или природно бедствие. С началото на гражданската война в Сирия, Mercy Corps помогна на над 7.7 милиона човека, засегнати от кризата, и разшири своите програми до Гърция и Балканските страни в знак на помощ за миграционната криза.

jw_lesvos_fb_hero

снимка: PR

Филмът „Ода за остров Лесбос“ е режисиран от спечелилия Sundance Film Festival режисьор Талал Дерки: „Това беше дълбоко личен проект, повлиян от моя житейски опит в сирийската и гръцка култура“ казва самият Дерки, който е сирийски изгнаник, отличен на фестивала за своя документален филм за войната в родната му страна – Return to Homs. „Следейки събитията от изминалото лято и познавайки непосредствено отчаяните имигрантски лица, търсещи подслон и по-добро бъдеще за своите семейства, нямаше как да не разкажа вдъхновяващата история за героите от остров Лесбос. Техният позитивизъм, готовност да помагат и най-вече човечност напомнят на света, че е възможно да направим утрешния ден по-добър от днешния.“

Филмът „Ода за остров Лесбос“ може да гледате тук:

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 2 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 2 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо