Открийте ни и в

Общество

Операция „Жълти стотинки“ стартира за шеста поредна година

MIKA

публикувано

на

За шеста поредна година VIVACOM стартира своята благотворителна инициатива Операция „Жълти стотинки“. Традиционната кампания е част от социалната платформа на компанията VIVACOM Fund и ще продължи два месеца. Тази година в подкрепа на благородната кауза застава олимпийският шампион на земя и халки Йордан Йовчев, а инициативата е подкрепена от 28 партньора от различни бизнес сектори. Събраните средства от инициативата за втора поредна година ще бъдат дарени в полза на програма „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ).

И тази година Операция „Жълти стотинки“ е насочена към пълнолетни младежи, напускащи социалните домове, които няма на кого да разчитат след като излязат. Програмата им предлага  алтернатива за временно настаняване, но най-вече подкрепа, която им е липсвала в миналото. Операция „Жълти стотинки“ 2015 цели чрез активното включване на всички партньори да събере средства, които да бъдат използвани за създаването на още един „Дом Възможност“. Жилищата, в които младежите биват настанени, им предлагат не само временен подслон, но най-вече условия за придобиване на социални и битови умения, шанс да довършат образованието си и не на последно място  подкрепа  в намирането на работа. Към момента в цялата страна функционират 5 наблюдавани жилища, а до края на годината предстои да бъде открито още едно в София, благодарение на събраните 105 000 лева в предишната кампания Операция „Жълти стотинки“.

Всеки може да помогне на Операция „Жълти стотинки” 2015, като дари своето ресто от дребни монети или друга сума по избор в специално изработените за целта касички в магазините на VIVACOM и партньорските обекти. В края на кампанията телекомът удвоява събраните в търговските му обекти средства, а всеки партньор дава своя принос към каузата. Дарения за кампанията могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лв.), обаждане на 0 900 5 11 15 ( лв.), банков превод по сметка IBAN BG26RZBB915510058740.

Тази година в подкрепа на Операция „Дом Възможност“ застават Burger King, кино Арена, книжарници Сиела, Денталнa клиника Дучев, DHL, Domino’s pizza, КОМ, Grand Optics, inmedio, Joy Optics, METRO, 1 Minute, Mr. Bricolage, , Office 1, Nestle, Notos galleries, Пикадили, SDI, Sport depot, Texas Chicken, Union Ivkoni, , Relay, Renault-Nissan, Техномаркет, Техномаркет@home и VIP Oferta.

Повече информация може да бъде намерена на официалната страница на Операция „Жълти стотинки“ във Facebook – www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки или на www.vivacomfund.bg.

Допълнителна информация за програмата „Дом Възможност“ може да намерите на сайта на ФСПВ: www.fscibulgaria.org

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 4 седмици

Националният дворец на културата ще бъде осветен в цветовете на дъгата за Деня на толерантността

Джазпреди 4 седмици

Michael Buble – за първи път в България!

Събитияпреди 4 седмици

HELL ENERGY достигна над 51% пазарен дял в България и прогнозира ръст в продажбите си от 60% спрямо 2017 г.

Културапреди 3 седмици

Форум КЛЮЧ – Unplugged свързва хора с интерес към каузи и активни граждански позиции

Lifestyleпреди 3 седмици

Виртуална реалност ни отнася от дивана в джунглата

EDMпреди 3 седмици

Fedde Le Grand затваря НДК за Коледно шоу

Събитияпреди 4 седмици

Остават броени дни до шоуто на Brit Floyd в Пловдив!

Културапреди 3 седмици

„Орисия”-та на един народ от Стефан Стефанов

Културапреди 3 седмици

Пълен Culture Beat Club за премиерата на „Митове и истини за храненето”

Lifestyleпреди 3 седмици

40 магазина посрещнаха първите посетители на PLOVDIV PLAZA

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо