Открийте ни и в

Класическа

„Опера Буфа“ в Софийска филхармония през ноември

MIKA

публикувано

на

На 10 ноември, четвъртък, от 19:00 часа в зала „България“ ще се насладим на арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети под диригентството на Адриен Перюшон и със солисти Кирил Манолов – баритон, Валентина Куцарова – мецосопран, Мьонгджу Лий – сопран, и Михаил Михайлов – тенор.

Опера буфа е непослушното дете на операта, което лудува, надсмива се, превръща трагичната любов в серия от комични недоразумения, надутите персонажи си получават заслуженото от духовити и находчиви слуги, а всяка ария, дует и ансамбъл са виртуозни и изпълнени с живот.

Концертът ще се звучи под палката на Адриен Перюшон – новата звезда на диригентския подиум. Първият тимпанист на Оркестъра на Френското радио повтаря пътя на Саймън Ратъл, започвайки кариерата си като перкусионист, а днес е един от най-прочутите диригенти на своето време. В момента Перюшон е асистент на друг голям световен диригент – Густаво Дудамел.

На сцената ще чуем един от най-успешните български певци в чужбина – Кирил Манолов. Неговото мощно сценично присъствие и неповторим глас обикалят световните опери и го превръщат в любимия „Фалстаф“ на Рикардо Мути. Със запомнящо се вокяално майсторство на сцената ще се прояви и солистката Мюнгджу Лий, която освен в поредицата от емблематични главни роли в световните оперни театри, се изявява блестящо и на концертния подиум като солист в Симфония № 9 на Бетовен и Симфонии № 2, 4 и 8 на Малер. По време на концерта ще имаме удоволствието да слушаме и носителката на Гран При и първа награда от вокалния конкурс „Rocca delle macie” в Сиена – Валентина Куцарова. Михаил Михайлов, известен със своя белкантов репертоар на софийската публика, също ще се изяви на сцената на „Опера Буфа“.

Не е известно дали „смях победен има тоз, що се смее последен“, но е сигурно, че най-добре, най-радостно и най-дълго ще се смеят тези, които не пропуснат най-доброто от италианската опера буфа на 10 ноември в зала „България“.

Билети на касата в зала „България“ и в мрежата на Еventim.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 18 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 18 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 18 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 18 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди един ден

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 2 дни

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 6 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо