Открийте ни и в

Телевизия

Опра Уинфри представя забележителното телевизионно предаване „Вяра”

MIKA

публикувано

на

Опра Уинфри представя забележителното телевизионно предаване „Вяра”. Документалната поредица описва как хората с различни вярвания търсят по-дълбока връзка със света около тях. Чрез ярки, емоционални истории и кинематографични визуализации, „Вяра” представя най-светлите примери за силата на вярата и духовните практики от цял свят, които свързват всички нас. Премиерата на поредицата ще се състои на 4-и януари, от 21:00 ч., по TLC.

„За последните три години, аз и моят екип работихме, за да открием най-завладяващите и емоционални истории за вяра, любов и преданост от цял свят.”, споделя Опра Уинфри. „Наистина вложихме сърцето си в това начинание, за да можем да споделим истории като тези. Истории, които отразяват нашия свят и изучават продължителното ни търсене, в желанието ни да се свържем с нещо, по-велико от нас самите.”

Неизлъчвани кадри от „Вяра” могат да бъдат видени тук: www.oprah.com/seebelief

Всеки епизод ще се излъчва в понеделник от 21:00 ч. с начало 4-и януари

Mendel.

[/media-credit] Mendel.

„Вяра: Търсачите” – 4-и януари, 21:00 ч.

Епизодът представя истории на свидетели от цял свят, които са обединени от една от най- основните човешки нужди – желанието да намерят цел и смисъл на живота си. Разказът включва, 19-годишната студентка Ча Ча. Тя е благочестива евангелистка, която се надява да се свърже отново с  вярата си, след като скорошна травма я е разклатила. Следва историята на Решма Такар, млада америнка с индийски корени от Чикаго, последователка на хиндуизма. Тя пътува до брега на река Ганджийз в Индия за свещения празник Кумб Мела, към който се присъединяват милиони души за най-голямото духовно събиране в света. Междувременно в Будапеща, Унгария, 13-годишният Мендел Хурвиц се приготвя за неговия Бар Мицва, еврейския ритуал, който отбелязва прехода от юношеството към пълнолетието. Синагогата на Мендел в Будапеща е изправена пред затваряне и малката група евреи, част от която е той, се борят да запазят културата си жива. В последната история Тери Гандадила, възрастен абориген от Австралия, който е на прага на смъртта, предава мъдростта и знанието на неговото племе на внука си. Заедно те извървяват „пътя на песента”- древна пътна карта, която племето вярва, че разкрива как е създаден света и как да живеят живот в хармония с техните духовни предшественици.

 

„Вяра: Любовни истории” – 11-и януари, 21:00 ч.

Вторият епизод обикаля различни точки на света, за да опише силата на любовта. Историята пренася зрителите в Западна Пенсилвания, за да ги запознае с Иън и Мариса Мърфи – двама евангелистки християни, които се влюбват в колежа. Десет месеца след началото на връзката им, Иън претърпява травма на мозъка, която драстично променя връзката им, като същевременно им показва какво означава да обичаш безусловно. Епизодът ни среща и с Рена Грийнбърг и Йерми Удкоф от Бруклин, Ню Йорк, които се подготвят да се оженят в традицията на хасидската вяра. Тя проповядва, че всеки човек се ражда с една половина от душата си и само чрез брака може две души да се свържат една с друга. От другата страна на света, бившият професионален скейтбордист Джордан Рихтер от Северна Калифорния, който се включва в Хадж, един от петте стълба на религията, която избира да изповядва – исляма. С присъединяването си към милионите поклонници в Мека, Саудитска Арабия, Джордан се надява да се примири с миналото си и да започне обещаващо бъдеще. Епизодът завършва с историята на двама лидери от Нигерия, които са били врагове преди 20 години, но избират да заживеят в мир. Християнският пастор Джеймс Уий и мюсюлманинът-имам Мохамед Ашафа, се помиряват, за да почетат едно от най-сакралните вярвания, заложено във вярата и на двамата – любовта към врага.

 

„Вяра: Изпитания на вярата” – 18-и януари, 21:00 ч.

Нашите вярвания могат да бъдат мощна направляваща сила, която ни помага да издържим и да преодолеем някои от най-трудните ситуации. В този епизод на „Вяра“ всички участници са изправени пред предизвикателството, което трябва да преодолеят и да намерят източника на своята сила. В Топека, Канзас, Джуди Бергуист посещава убиеца на сина си в затвора, с надеждата, че актът на прошка ще помогне и на двамата да продължат напред. Епизодът включва и разказа на Енедина Куеляр Пачеко-Рамирез от Мексико, която се надява чудо да излекува сина й, който има тежки увреждания в следствие на автомобилна катастрофа. Заедно с хиляди ездачи, тя поема на дълго и мъчително пътуване до емблематичната 65-метрова статуя на Кристо Рей. Поредицата ще ни отведе и на малкия остров Вануату, в Южния Пасифик, където младо момче, на име Бебе, ще разиграе ритуал за побеждаване на смъртта, за да бъде причислен към мъжете. Бебе смело ще скочи от гигантска дървена кула, само с увити лозови листа, завързани около глезена му. Той участва в свещен ритуал, който племето вярва, че благославя почвата за изобилна реколта.

A baby's baptism.

[/media-credit] A baby’s baptism.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Кино

FunBox UHD вече е достъпен в мрежата на NetWorx

MIKA

публикувано

на

от

Вълнуващият развлекателен канал FunBox UHD, част от мрежата на SPI International, вече е част от портфолиото на телекомуникационния оператор NetWorx. Така, чрез серия стратегически партньорства, глобалната медийна компанията продължава да разширява присъствието си в България. Абонатите на NetWorx вече ще могат да се насладят на богатата гама от лайфстайл съдържание, което FunBox UHD предлага в невероятно качество, включително концерти, забавни предавания, документални филми, свързани с култура, пътувания, изкуство, музика и др.

„Радваме се, че един от най-уникалните ни канали – FunBox UHD, вече е достъпен за абонатите на NetWorx. SPI е един от най-големите агрегатори за естествено съдържание с Ultra HD качество в света, а FunBox UHD е доказателство именно за това и  предлага завладяващи емоции, каза Мурат Муратоглу, ръководител на дистрибуцията в SPI International. – FunBox UHD предоставя на зрителите вълнуващо и интерактивно преживяване, благодарение на което те могат да изследват чудесата на нашия свят чрез зашеметяваща картина и разнообразна програма“, споделя Муратоглу.

„Добавяйки Funbox UHD, ние надграждаме дългогодишното си сътрудничество с NetWorx. Компанията споделя страстта на всички нас в SPI да предоставяме на зрителите разнообразие от актуално и интересно съдържание с най-високо качество. Каналът FunBox UHD е чудесно допълнение към портфолиото на NetWorx и показва именно ангажираността както на SPI, така и на NetWorx в тази насока“, коментира Христо Пантелеев, Мениджър за регионално развитие на бизнеса в SPI International.

FunBox UHD е първият в света 4К телевизионен канал, който предлага премиум развлекателно и лайфстайл съдържание от най-добрите продуценти и дистрибутори в глобален мащаб.

Освен на FunBox UHD, абонатите на NetWorx с премиум пакет могат да се насладят на редица други програми от разнообразното портфолио на SPI International, включително филмовите канали FilmBox Extra, FilmBox Plus и FilmBox Arthouse, както и широк спектър от тематични канали като FightBox, Fast&FunBox, DocuBox, Gametoon, FashionBox и 360TuneBox.

Продължете понататък

Телевизия

Ваканция, изпълнена с магия – нови епизоди на „Островът на летния лагер“

MIKA

публикувано

на

от

Ваканцията е чудесно време, особено когато сте в добра компания. Героите от вълшебния лагер – Оскар и Таралежка знаят това най-добре. Приятелите преживяват заедно множество фантастични приключения, учат тайното изкуство на магията, решават мистерии и ходят на многобройни пътешествия. Всичко това, под зоркия поглед на добрите вещици-възпитателки.

„Островът на летния лагер“ е американска анимационна поредица, създадена от Джулия Пот и продуциранa от Cartoon Network Studios. Предаването разкрива приключенията на двамата най-добри приятели от Ню Джързи – Оскар и Таралежка, които прекарват първата си лятна ваканция на лагер, който на пръв поглед изглежда съвсем обикновен. Реалността обаче се оказва изненадваща за героите – мястото на което са попаднали е изпълнено с магия, възпитателките са вещици тийнейджърки, а в горите може да срещнете елфи, дружелюбни чудовища, йетита и сладки извънземни.

Какво могат да очакват зрителите от втори сезон? Таралежка ще получи своя първи индивидуален урок по магия с вещицата Сузи. Оскар ще премине няколко терапевтични сесии, които ще му помогнат да открие многобройните си позитивни качества. В друг епизод, героите заподозряват, че Луси членува в тайно общество, заради странното ѝ поведение. Ситуацията в летния лагер леко ще се усложни, когато част от героите използват магия, за да получат предимство пред другите и да спечелят значката „Грижа за еднорозите“. Гледайте, за да видите какво ще стане.

Началото на новите епизоди от поредицата „Островът на летния лагер“ ще бъде на 17 август и ще продължи всеки делник от 10:00 ч. по Cartoon Network.

Продължете понататък

Горещо